DESIGN INTERIOR

Trucuri în amenajări interioare pentru case mici. Detalii la care să fii atent

  Amenajarea interioară a unei case mici trebuie să dea senzația de spațiu necesar prin elemente funcționale și practice. Contează cum folosești și amenajezi locuința și ce elemente te ajută să mărești spațiul. Iată câteva trucuri pe care poți să le folosești în amenajarea interioară a unei case mici. Îți explicăm la ce să fii atent și cum să dai senzația de spațiu mai mult la interior. 

  Un spațiu mic nu este atât de greu de amenajat dacă apelezi la trucuri ingenioase care să schimbe cu totul percepția. În cazul unei case mici, amenajarea interioară trebuie să tindă către confort și funcționalitate. 

  Pentru asta, trucuri care țin de design, culori alese corect sau elemente practice de mobilier fac ca amenajarea interioară a unei case mici să nu fie atât de dificilă. 

  Trucuri în designul casei de dimensiuni reduse 

  Când vine vorba de amenajarea unei case mici, provocarea constă în a îmbina funcționalitatea cu designul. Totul în timp ce păstrezi proporțiilor spațiului disponibil și adaptezi toate elementele la acesta. 

  Există o serie de trucuri la care poți să apelezi pentru rezultatul dorit în cazul unei case de mici dimensiuni. 

  Cum alegi culorile 

  Paleta de culori e foarte importantă. Camerele unei case mici pot părea mai mari și mai luminoase dacă pereții sunt zugrăviți în culori deschise. Alege alb, bej și crem sau combina-le cu nuanțe pastelate. 

  Aceeași paletă cromatică trebuie să păstreze un echilibru și la nivel vizual, prin obiecte și elemente de design. Aspectul va fi unul unitar, în ciuda lipsei de spațiu. 

  Mobilierul perfect pentru case mici

  Oglinzile ar trebui să nu lipsească din amenajarea unei case mici. Pe lângă utilitate, oglinzile dublează lumina și dau senzația unei încăperi mai mari. 

  Piesele de mobilier trebuie să fie minimaliste în design și să îmbine partea practică cu cea funcțională. Patul poate să aibă spații de depozitare, iar canapeaua poate să fie extensibilă, de exemplu. Dulapurile trebuie concepute pentru a fi folosite pe înălțime, iar rafturile pe verticală. Încăperea va părea organizată și prea puțin aglomerată. 

  Covoarele de mari dimensiuni nu trebuie puse într-o astfel de amenajare. În schimb, alege preșuri și covorașe pentru a delimita zonele din casă. 

  În colțuri montează rafturi de cărți sau fă spații de depozitare. Păstrează în amenajare doar elemente de design importante, cum ar fi câteva tablouri sau câteva fotografii de familie. Evită să încarci amenajarea cu lucruri inutile. 

  Un truc util pentru a da senzația de spațiu într-o casă de mici dimensiuni este să menții ordinea. Pune lucrurile acolo unde le este locul. Altfel vor apărea colțuri unde lucrurile aglomerează.

  Exemple de amenajări interioare pentru case mici

  În ciuda dimensiunii mici a unei case, fiecare cameră trebuie să își păstreze rolul funcțional. Iată ce poți să faci pentru fiecare încăpere în parte: 

  Amenajare dormitor mic: ce să nu faci

  dormitor cu spatii de depozitare amenajari interioare case mici
  Patul dintr-un dormitor mic trebuie să aibă spații de depozitare

  Mobilierul trebuie să aibă culori naturale, cum ar fi crem sau maro. Pentru a mări vizual spațiul, folosește draperii lungi, cu dungi verticale și în nuanțe calde. Acestea trebuie agățate cât mai aproape de tavan pentru a înălța camera. Ca piese de mobilier, în dormitor sunt suficiente un pat cu spații de depozitare, polițe și două noptiere. Evită să amesteci culori și stiluri. Păstrează doar strictul necesar. Dacă nu ai suficient spațiu pentru decorațiuni, aplică tapet de pereți, aceasta fiind o metodă ușoară de amenajare interioară. 

  Living mic: contează spațiul de depozitare

  living amenajat util dintr-o casa mica
  Livingul trebuie să fie și util și estetic în același timp

  În funcție de spațiu, în living poți opta pentru o canapea sau două fotolii. Ambele tipuri de mobilier trebuie să aibă spații de depozitare. Înlocuiește măsuța de cafea cu un cufăr sau un taburet care dispune de asemenea de spații de depozitare. Și în această cameră, nuanțele neutre, cum ar fi cremul sau bejul, sunt ideale. Televizorul poate să fie montat pe perete, iar în locul unei biblioteci clasice poți pune rafturi montate pe verticală. Oglinzile pot fi puse în amenajarea livingului pentru a mări spațiul. 

  Bucătărie mică, dar utilă

  bucatarie mica amenajata functional si util
  Bucătăria chiar dacă este mică trebuie amenajată funcțional

  Nuanțele puternice dau impresia unei încăperi mici, așa că evită-le. În amenajarea unei bucătării mici, mobilierul trebuie să fie minimalist, funcțional și cu suficiente spații de depozitare. Electrocasnicele trebuie să fie incorporabile pentru un aspect unitar. Poți adăuga o pată de culoare prin faianță sau prin gresie. 

  Albul clasic pentru o baie mică

  baie mica amenajata si renovata simplu
  Un duș walk-in poate fi o opțiune mai bună pentru o baie mică

  Deși clasic, albul poate să fie folosit într-o baie mică pentru că mărește vizual baia. Pune o cabină de duș în locul unei căzi și evită să ai o chiuvetă dublă. Poți monta polițe speciale pentru baie pe pereți pentru a le folosi ca spațiu de depozitare. Ca decorațiuni poți folosi câteva plante rezistente la umiditate și câteva lumânări. 

  Contează detaliile în balconul mic

  balcon amenajat pentru a fi un colț de relaxare cu plante și scaune cu masă
  Plantele și mobilierul pliabil transformă cu totul percepția asupra balconului

  Dacă spațiul îți permite, montează o băncuță pentru a folosi spațiul pentru relaxare. Poți folosi și perne mari, pufoase. Ca decor, câteva ghivece de flori sunt perfecte. 

  Hol mic: mărește spațiul cu oglinzi

  hol mic amenajat doar cu elemente utile
  Într-un hol mic e important să aduci doar elemente utile

  Fiind intrarea în casă, holul ar trebui să fie primitor și util. Integrează un pantofar compact și un cuier. Pune oglinzi pentru a reflecta lumina și adaugă câteva tablouri sau poze din vacanță pe pereți. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Trucuri în amenajări interioare pentru case mici. Detalii la care să fii aten...