LIFE

10 terase child friendly din București unde te poți relaxa cu prietenii, cât copiii tăi se joacă

  Să ieși în oraș cu copilul e mereu o provocare. Pentru că trebuie să ai grijă în permanență de cel mic, iar relaxarea trece pe planul secund. Cum și cei mici, dar și cei mari trebuie să se simtă bine, ne-am gândit să îți recomandăm o listă cu zece terase child friendly din București unde poți să ieși cu copilul. Ca să te bucuri de mâncare, de atmosferă și de prezența celui mic, dar fără prea multe bătăi de cap.

  1. Bistro Acuarela

  Situat pe Strada Polonă, numărul 40, Bistro Acuarela e un loc primitor, plin de culoare și child friendly. Poți să mergi aici cu copilul tău ca să pictezi, pentru că, așa cum îi spune și numele, la Acuarela o să decoperi o grămadă de acuarele cu care să explorezi pasiunea pentru pictură a celui mic.

  Vizitatorii localului au apreciat grădina spațioasă și plină cu flori și verdeață, precum și amenajarea cu umbrele colorate. Iar când vine vorba de copii, mămicile care au mers la Acuarela au apreciat că baia este baby friendly fără să fie, de fapt, baby friendly, spațiul fiind generos pentru schimbat copilul.

  În interiorul casei vechi o să descoperi, la parter, o galerie de artă și o cameră pentru nefumători. Iar la mansardă se țin concerte de jazz sau piese de teatru. Din meniu fac parte sandvișuri, tarte, prăjituri și multe tipuri de băuturi: limonade, cafele, sirop cu apă, ciocolată caldă, cocktailuri și bere.

  2. Suento

  Suento oferă, pe timp de vară, o grădină atent îngrijită și liniștită, umbroasă și cu o atmosferă relaxantă de fiecare dată când îi treci pragul. Localul are și un mic loc de joacă pentru copii, iar ospătarii sunt atenți și cu micii oaspeți. Meniul e variat și există o grămadă de opțiuni și pentru vegetarieni. De altfel, Suento își întâmpină oaspeții cu o bucătărie modernă și cosmopolită, în care accentul e pus pe ingredientele sezoniere.

  Dacă te gândești să mergi la Suento pentru un brunch sau chiar pentru cină, atunci poți să încerci burgerii, quesadilla, clătitele pufoase, limonadele, berile artizanale sau chiar sangria. Poți să-ți iei și laptopul, în cazul în care vrei să muncești de la una dintre mese.

  3. Café Verona

  cafe verona facebook
  Te poți relaxa la umbră alături de copilul tău la Café Verona Foto: Facebook

  Dacă ești în trecere cu copilul tău prin zona Romană, din București, atunci poți să faci o oprire la Café Verona, pe Pictor Arthur Verona, numărul 13-15. Terasa este child friendly, fiind situată în curtea librăriei Cărturești. Aici găzduiește o grădina cu foarte mult spațiu și zone de verdeață abundentă, unde cei mici se pot desfășura în voie.

  Există 400 de locuri la mese și un spațiu acoperit în caz de ploaie. Meniul este unul diversificat, oferind în permanență și opțiuni pentru vegetarieni. Iar limonada e apreciată și de adulți, dar și de cei mici. La Café Verona e permis și cu animale de companie.

  4. Fabrica

  Fabrica e locul ideal de ieșit în oraș după o zi lungă la birou. Terasa localului este generoasă, comenzile vin destul de rapid la masă, iar dacă plouă există și un acoperiș retractabil care te va feri de picături. În plus, dacă vrei să mergi la Fabrica nu trebuie să îți lași copilul acasă. Aici copilul tău se poate distra într-un mini-părculeț amenajat chiar lângă zona de mese. Cât de convenabil, nu?

  Localul oferă și două spații de joacă la interior, unul la parter, altul la etaj, ideale pentru o vizită pe timpul anotimpului rece. La parter, spațiul este destinat distracției și organizării de petreceri. Găsești aici fussball, hokey, măsuță lego, jucării și un castel cu patru încăperi. Le etaj, locul este destinat copiilor mai mari. Aici se pot juca pe consolă XBOX one kinetics, pot să vadă filme, să se relaxeze citind etc. Partea bună e că părinții își pot vedea copiii aflați în locul de joacă direct pe telefon.

  5. Lente

  lente arcului facebook
  Grădina de la Lente oferă spațiu de joacă oricărui copil Foto: Facebook

  „Primim cu drag: copii, animale de companie, biciclete și oameni deschiși”, stă scris în descrierea localului. Chit că e vorba de două locații diferite, cu două concepte diferite (Lente Arcului și Lente Dionisie Lupu), ambele pun accent pe starea de bine a oaspeților și pe relaxare prin ieșirea din cotidian. Cum era de așteptat, mâncarea este excelentă, fiind foarte apreciată.

  La Lente Arcului există o grădină de vară, spațiul fiind generos pentru ca orice copil să se desfășoare în voie. În interiorul vilei de pe Strada Arcului, numărul 8, poți să descoperi o mini-bibliotecă cu peste 100 de cărți și o mansardă colorată unde se găzduiesc seri de film, mini-concerte sau piese de teatru și ateliere pentru copii.

  În schimb, la Lente Dionisie Lupu o să descoperi un loc de joacă în toată regula. Găsești aici peste 100 de titluri de board games, unele dintre ele destinate chiar și copiilor. Nu uita, indiferent de varianta pe care o alegi, să faci o rezervare în prealabil.

  6. Journey Garden (Pub)

  Journey Garden Pub facebook
  Journey Pub, actualmente Garden, oferă un spațiu plin de plante și relaxare Foto: Facebook

  Board game-urile sunt atracția principală și la Journey Pub, o altă terasă child friendly din București. Aici poți să descoperi peste 250 de astfel de jocuri, într-unul dintre spațiile amenajate la interior. Iar dacă ai un copil un pic mai mare și vrei să te joci și tu cu el, atunci Journey Pub e alegerea perfectă. Aici, la fiecare pas, o să descoperi tot felul de plante, locul fiind plin de verdeață, chiar în centrul orașului. Journey Pub e situat pe Strada George Enescu, numărul 25.

  7. La Iris

  Dacă planul tău este să îmbini rolul de părinte cu activitățile recreative, atunci poți să faci o vizită pe strada Doctor Ernest Djuvara, numărul 12, La Iris, într-o vilă elegantă din Cotroceni. Aici găsești un locuri de joacă atent amenajate, atât la interior, cât și la exterior, chiar lângă mese. Iar proprietarii au pus la dispoziție pentru adulți jocuri de darts, air hokey, fussball și chiar un Xbox.

  Tocmai de aceea, La Iris s-a intitulat „primul restaurant pentru familii cu loc de joacă”. Motiv pentru care intră pe lista noastră de terase child friendly la care să ieși în oraș.

  În meniu există pizza, paste, burgeri artizanali, salate și supe. Fiind un restaurant de familie, La Iris poți să organizezi o aniversare sau diverse evenimente în prezența copiilor.

  8. Hard Rock Cafe

  Hard Rock Cafe poate fi inclus cu ușurință pe lista teraselor child friendly din București. Pentru că nu e vorba doar despre muzică, ci și despre ceea ce oferă acest local atât adulților, cât și copiilor. Situat pe Șoseaua Kiseleff, numărul 32, localul are o terasă mare, personalul e prietenos și de ajutor, iar în meniu găsești o secțiune dedicată copiilor până în zece ani, iar aceștia primesc și o carte de colorat și culori.

  În meniul pentru copii există crochete de pui, Mac & Cheese, piept de pui la grătar și salata de legume cu pui. Totodată, mai poți opta pentru legume proaspete, cartofi, sticksuri de morcovi sau fructe proaspete. Deserturile vor fi, cu siguranță, atracția princială pentru copii. Hot Fudge Brownie e recomandarea principală atât din partea ospătarilor, cât și din partea vizitatorilor.

  Hard Rock Cafe nu are un spațiu de joacă, însă, în weekenduri, între orele 13:00 și 15:00 se organizează tot felul de activități pentru cei mici, de la pictat pe față, la baloane modelabile și altele.

  9. White Horse Pub & Restaurant

  Restaurantul White Horse punctează foarte bine la capitolul mâncare, mulți din clienți fiind impresionați de calitatea ingredientelor și de modul de servire. Pe lângă asta, restaurantul oferă unul dintre cele mai bine puse la punct locuri de joacă pentru copii.

  White Horse are la interior un spațiu de 60 metri pătrați amenajat special pentru a primi copii. Spațiul funcționează în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În restul zilelor poate fi solicitat la cerere în funcție de disponibilitate. În ambele cazuri, copiii, indiferent de vârstă, au parte de personal de supraveghere. Restaurantul White Horse este situat pe Strada George Călinescu, numărul 4A.

  10. Taverna Sârbului

  taverna sarbului loc de joaca copii
  La Taverna Sârului, locul de joacă pentru copii e mic, dar primitor Foto: Facebook

  La Taverna Sârbului, pe Strada Tipografilor, numărul 31, mergi pentru mâncare, locul fiind renumit pentru preparate gustoase cu specific sârbesc și pentru porțiile generoase. Pentru o astfel de ieșire în oraș, la Taverna Sârbului poți să îți aduci și copilul pentru că restaurantul are la interior și un spațiul de joacă pentru copii.

  Nu e unul dintre cele mai mari astfel de spații, însă copiii au la dispoziție măsuțe unde se pot juca sau desena, un televizor cu desene animate, jucării și jocuri. La Taverna Sârbului se pot organiza și petreceri pentru copii, iar totul și șampania sunt din partea casei.

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...