UTILE

La ce temperatură se spală de fapt blugii ca să-și păstreze culoarea

  Spălarea frecventă a blugilor nu este un obicei bun de urmat. Nu doar că durata de utilizarea pantalonilor scade, dar țesătura de denim se degradează mai ușor. Iar culoarea devine de nerecunoscut. Iată la ce temperatură se spală blugii ca să fie rezistenți în timp și să nu se decoloreze. 

  Blugii sunt printre cele mai des folosite și printre cele mai populare piese vestimentare. Nu e de mirare că după doar câteva purtări, blugii ajung să fie spălați. Totuși, spălarea blugilor la temperatura nepotrivită ajunge să îi deterioreze în ciuda denimul. Indiferent de culoarea blugilor, în continuare îți explicăm la ce temperatură se spală blugii ca să rămână rezistenți în continuare. 

  La ce temperatură ideală se spală de fapt blugii

  Când vine vorba de spălarea blugilor, mai ales atunci când sunt murdari, tentația este ca aceștia să fie spălați la o temperatură ridicată. În realitate, ideal pentru materialul blugilor este ca această piesă vestimentară versatilă să fie spălată la temperaturi joase. Temperaturile înalte pot provoca decolorarea și uzura prematură a țesăturii. 

  Astfel, când speli blugii ar fi indicat ca apa să fie rece sau călduță. De preferat ar fi ca apa să aibă maxim 30 – 40 de grade. 

  Mai mult, consultă eticheta pantalonilor. Acolo sunt indicați parametrii și temperaturile la care blugii pot fi supuși. Dacă blugii nu sunt din bumbac, atunci spălarea lor se poate face la alte temperaturi, conform etichetei. 

  La ce temperatură se spală blugii: de ce să îi speli manual

  la ce temperatura se spala blugii shutterstock

  Blugii se curăță mai ușor dacă sunt spălați manual, cu apă rece și detergent pentru haine delicate. În prealabil, orice pereche de blugi poate fi pusă la înmuiat, după ce pantalonii au fost întorși pe dos. Blugii pot să fie spălați și la temperaturi joase la mașina de spălat, dar la programe de maxim 30 de grade Celsius. 

  Durata de folosire a blugilor poate să fie prelungită dacă în procesul de spălare nu se folosesc clor sau înălbitori puternici. E de preferat să îi speli cu un detergent pentru haine delicate sau pentru haine colorate. 

  La ce temperatură se spală blugii: lasa-i să se usuce natural

  la ce temperatura se spala blugii shutterstock

  Un alt aspect bun de ținut minte este să lași blugii să se usuce natural după ce au fost spălați. Evită să îi pui la un program de uscare al mașinii de spălat. Lasă blugii să se usuce la umbră și evită expunerea lor la soare. Razele ultraviolete pot decolora țesătura. 

  Ține cont și de faptul că denimul are proprietatea de a nu reține mirosurile neplăcute. Ceea ce face ca o pereche de blugi să nu necesite spălări atât de frecvente. Dacă sunt spălați prea des, uzura pantalonilor din denim este grăbită. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  david
  david
  8 months ago

  Nu e mentionat deajuns in articol urmatorul keyword, here we go:La ce temperatură se spală blugiiLa ce temperatură se spală blugiiLa ce temperatură se spală blugiiLa ce temperatură se spală blugiiLa ce temperatură se spală blugiiLa ce temperatură se spală blugiiLa ce temperatură se spală blugiiLa ce temperatură se spală blugiiLa ce temperatură se spală blugiiLa ce temperatură se spală blugiiCu placere

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  La ce temperatură se spală de fapt blugii ca să-și păstreze culoarea