LIFE

Ne-am lansat! Lovedeco te invită acasă

  Nouă luni. Atât ne-a luat să construim lovedeco.ro. Cam tot atât cât durează o sarcină. În jur de 280 de zile sau 6720 de ore. Acum că pun cifrele astea pe hârtie pare mult, în realitate însă 6720 de ore pot trece extrem de repede.

  În nouă luni poți să te îndrăgostești, să te desparți, să te îmbolnăvești, să-ți revii și apoi să urci pe Everest. În nouă luni poți să-ți schimbi tunsoarea, job-ul, casa și viața de mai multe ori.

  În nouă luni, Lovedeco a ajuns de la o idee la un concept, de la un concept la un plan editorial, iar de la un plan editorial la o echipă care a pornit cu trei oameni. Acum suntem 20. A devenit cămin pentru cei cărora le place să scrie povești cu și despre case, indiferent că sunt jurnaliști, arhitecți, oameni din publicitate, sociologi sau educatori.

  În răstimpul ăsta ne-am schimbat secțiunile, numele și web design-ul de câteva ori. Nu ne e frică de nou și nici de lucrurile pe care nu le înțelegem. Suntem o echipă tânără și curioasă. Ne adaptăm, uneori mai facem greșeli, ne mai și certăm, dar râdem mult.

  În nouă luni am bătut la zeci de uși, am mers în zeci de case și am vorbit cu zeci de oameni. Niciuna din locuințele în care am fost nu a semănat cu cea de dinainte.

  Am intrat în case din oraș sau de la țară și în case care își produc singure energia. În apartamente închiriate și în apartamente moștenite. În case în care se gătește zi și noapte, în unele fără frigider sau cuptor, în case de studenți, de cupluri, de influenceri, de avocați, stomatologi, freelanceri și bucătari.

  Am aflat că semnificația lui acasă se schimbă în funcție de omul cu care stai de vorbă. Poate fi satul în care ai copilărit, mirosul de lemn uscat de pe prispa bunicii, sentimentul de siguranță din brațele unei persoane dragi sau cuibul în care te întorci după o zi lungă de muncă. Poate fi cât mai departe de spațiul în care locuiești, iar pentru unii, acasă poate fi oriunde.

  În nouă luni am adunat articole despre cum se scot petele de vin roșu de pe pereți, cu ce se curăță cel mai bine faianța din baie, ce plante rezistă la întuneric, cum planifici o amenajare, cum faci un spațiu să pară mai mare, ce-nseamnă fir roșu, Feng Shui pentru casă, upcycling și decluttering.

  Le mulțumim designerilor și arhitecților care au avut răbdare cu noi, ne-au răspuns la întrebări și au crezut în proiectul nostru încă de când era doar o idee.

  Le mulțumim oamenilor care ne-au primit în cel mai intim cotlon al lor și celor care ne-au trimis povestea casei lor de la sute sau chiar mii de kilometri distanță. Datorită lor, și alții își pot transforma căminul într-un loc un pic mai bun și mai fericit.

  În ultimele nouă luni, Lovedeco a fost cea de-a doua noastră casă, iar de azi suntem tare bucuroși să te invităm și pe tine înăuntru.

  Bine ai venit!

  Love,
  Alina ❤

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  trackback

  […] 1 articol extrem de fain scris de Alina Ciobanu, redactorul-șef, despre perioada de pregătire lovedeco. ro și, acum, lansare. […]

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ne-am lansat! Lovedeco te invită acasă