VIDEO Acasă la Lovedeco: povestea mansardei vechi de 100 de ani din care scriem poveștile
Dacă până acum te-am obișnuit să îți deschidem ușile altor case, de data asta te invităm la noi acasă, în redacția Lovedeco, locul din care scriem poveștile tuturor locuințelor care ne inspiră și te inspiră.
Clădirea este o vilă cu o vechime de aproape 100 de ani aflată pe intrarea Temișana, în spatele Parcului Cișmigiu din București. Redacția noastră este la mansarda vilei și a fost recent renovată de arhitecta Alina Vîlcu, împreună cu colegii săi de la biroul de arhitectură Pianoterra, care ne sunt vecini de clădire. Iar fiindcă suntem încântate de noua atmosferă a spațiului, vrem să ți-o prezentăm și ție.
Mansarda veche de aproape 100 de ani
Istoria mansardei este una interesantă, fiindcă în 1925, când a fost construită, era un spațiu dedicat servitorilor. Avea un hol cu scări și acces către cele trei etaje ale clădirii, direct din curtea din spate. De-a lungul anilor, a rămas nelocuită o perioadă lungă, până când a devenit spațiu de birouri. Acum, împărțim mansarda și cu ceilalți colegi din trust: jurnaliștii de la publicațiile smartliving.ro, Totul despre mame și Panorama.ro.
Conceptul de amenajare este unul simplu. Arhitecții au încercat să păstreze cât mai mult din elementele originale ale vilei, precum grinzile din lemn, pe care le-au scos la iveală de sub plăcile de rigips și le-au pus în valoare. Acum, ele îndulcesc open space-ul și creează o atmosferă specifică stilului japonez wabi-sabi, datorită micilor imperfecțiuni care le dau farmec aparte.
Spațiul este unul calm și cald, iar cel mai mult ne place faptul că putem să lucrăm fie de la birou, fie de pe canapea, fie de pe fotoliu sau de pe băncuță. Plantele ne fac să ne simțim chiar ca acasă, iar mobilierul este făcut la comandă, gândit cât mai simplu și funcțional, dar decorat cu forme geometrice specifice curentului Bauhaus.
Fiecare dimineață în redacție începe cu o cafea bună
Pe lângă mansardă, mai avem un spațiu la etajul inferior, dedicat întâlnirilor cu clienții și ședințelor. Deși are un rol serios, este un loc foarte Instagramabil, în care mergem uneori să facem poze sau pauze. De fapt, așa ne începem fiecare zi de muncă: ne facem o cafea super bună și ne tolănim pe canapelele de acolo, să ne mai aerisim mințile.
Pe lângă pasiunea pentru design interior, cafeaua este elementul care ne unește pe toate. Alina, redactorul-șef, este membrul echipei Lovedeco care bea cea mai puțină cafea: doar una pe zi. Cezara, redactorul, se limitează la două sau trei, iar Cristina, editorul video, este cea mai mare consumatoare de cafea a redacției – bea trei sau patru cafele pe zi. Denisa, redactorul-șef adjunct, adoră cafeaua și o savurează cam de trei ori pe zi.
Espressorul Saeco Xelsis Suprema ne cunoaște toate preferințele
Cu ocazia turului redacției noastre, Denisa a făcut cafea pentru toată echipa, o ocazie perfectă să arate și cum funcționează Xelsis Suprema, cel mai nou și mai performant espressor de la Saeco. Este aparatul care ne știe cel mai bine preferințele, pentru că poate memora până la șase sau opt profiluri de utilizator. Mai precis, fiecare dintre noi a introdus rețeta preferată de cafea, iar acum fiecare dimineață începe cu o atingere pe afișajul tactil de înaltă rezoluție, fără să fie nevoie de alte indicații.
Partea care ne place cel mai mult la el este faptul că include 22 de specialități pe bază de cafea din care putem alege. De la sortimente de bază, precum Espresso și Capuccino, până la unele speciale, precum Italian Espresso Macchiato, Flat White sau chiar Cortado, favoritul Cezarei.
Tehnologia care ne face zilele savuroase
În plus, noul espressor Saeco include tehnologia BeanMaestro, care reglează automat setările de preparare a cafelei în funcție de tipul boabelor folosite și de gradul de prăjire al acestora. Mai mult decât atât, fiecare dintre noi își poate prepara băutura în funcție de gustul preferat.
Asta datorită funcțiilor Coffee Maestro, care oferă trei profiluri de gust pre-definite: Delicato, Intenso și Forte. Le selectăm de pe un ecran intuitiv, codat cromatic, care nu doar că ne spune totul despre statusul de întreținere a espressorului și consumabilele înlocuite, dar permite și vizionarea video-urilor educative integrate despre folosirea lui. Pe invitații noștri îi putem servi super rapid, mulțumită funcției LatteDuo, care permite prepararea a două cafele simultan, cu sau fără lapte.
Pentru cele mai pretențioase dintre noi, particularitățile cafelei pot fi alese până la cel mai mic detaliu, de la tăria cafelei, la cantitate, la temperatura de preparare, aromă, cantitatea de lapte, consistența spumei și ordinea de dozare a laptelui. Diferența o fac râșnița fabricată 100% din ceramică, filtrul de apă AquaClean care previne depunerile de calcar, și tehnologia HygieSteam, care îndepărtează automat 99,9% din microorganisme.
Iar pentru o experiență completă, am conectat espressorul la Wi-Fi. Astfel, primește constant actualizări care îmbunătățesc software-ul, iar conexiunea la internet ne dă acces și la Shop, unde putem verifica disponibilitatea produselor consumabile de la partenerii locali.