LIFE

Un an de Lovedeco.ro

  Lovedeco.ro a împlinit un an. Pe 4 noiembrie 2019, după ce postasem deja câteva tururi de case video pe pagina noastră de Facebook, am lansat site-ul ăsta cu entuziasmul unor copii care-și deschid cadourile în dimineața de Crăciun.

  Ne ferim să punem etichete precum „cea mai frumoasă casă” sau „cel mai bun site”. Și nici nu credem că valoarea unei echipe se măsoară în cifre, dar – așezate pe hârtie – rezultatele muncii noastre ne confirmă că suntem pe drumul cel bun, că reușim să spunem povești despre design interior și arhitectură într-un limbaj simplu și cald, care să ajungă la cât mai multă lume.

  În 12 luni, Lovedeco.ro a fost accesat de 4.273.031 ori. Pe Facebook am strâns o comunitate de aproape 70.000 de oameni, pe Instagram aproape 14.000, iar pe Youtube ne urmăresc peste 8000 de persoane. Avem aproape 1000 de abonați la newsletter și tot atâția pe Pinterest. Recunoaștem că ne sperie puțin Tik Tok-ul, dar vom fi prezenți și acolo după ce-l vom înțelege mai bine.

  Am publicat 764 de articole. Ne-am adaptat conținutul la vremurile tulburi pe care le trăim – chiar ieșind uneori din sfera home&deco – și am lansat șase seriale editoriale:

  1. Viața acasă, cu povești din pandemie;
  2. Seri tematice;
  3. Vacanța din țară;
  4. Viața în autorulotă;
  5. De la oraș la sat;
  6. Plantele din interior.

  Să construiești un site de la zero e la fel ca ridicarea unei case din temelii: mănâncă timp, resurse, implică probleme neașteptate, are nevoie de specialiști și o echipă care să muncească cot la cot. Am început proiectul cu o idee și un angajat full-time, iar acum suntem șase oameni în redacție – trei pe partea de coordonare, editare și redactare, și trei la departamentul video. Avem norocul să lucrăm cu un project manager și un publisher cu experiență, care ne ghidează în tot acest proces și sunt mereu deschiși la dialog. Încă suntem o echipă mică, dar în creștere. Și poate cea mai dificilă parte o fac colaboratorii noștri, așa că le mulțumim pentru curiozitatea și vioiciunea cu care caută povești și le pun pe hârtie.

  Mulțumim tuturor celor care ne-ați deschis ușile, fie virtual, fie în viața reală – am filmat în 29 de case -, designerilor și arhitecților fără de care n-am reuși să scriem articole verificate și complexe, clienților de publicitate care au încredere în jurnalismul pe care îl facem și, mai ales, cititorilor noștri.

  Mulțumim că ne citiți, că ne puneți întrebări și că ne mai și certați din când în când.

  Love,
  Deco 🖤

  Ilustrație de Cosmina Maria

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Un an de Lovedeco.ro