De la specialiști

VIDEO 8 moduri în care poți să-ți decorezi pervazul în ton cu primăvara

  Primăvara se cam lasă așteptată, dar tu poți să aduci un aer fresh în locuința ta cât ai zice ”liliac înflorit”, cu un decor de primăvară chiar pe pervaz. De la plante și flori colorate, la ornamente mici de sezon.

  Ca să-ți fie mai ușor în acest proiect creativ, am întrebat doi arhitecți și doi designeri care-s cele mai simple trucuri prin care poți schimba un decor. Iată ce au răspuns!

  Alege o draperie sau o perdea interesantă

  decor de primăvară pervaz
  N-ai cum să dai greș cu niște perdele albe

  Arhitectul de interior Antonia Listarf de la Antonia Listarf Interior Design crede cel mai simplu mod de a decora pervazul, mai ales atunci când e unul îngust, este să-i pui o draperie care să atragă privirile. Acest truc reușește de fiecare dată să schimbe atmosfera dintr-o cameră, iar dacă mergi pe principiul “less is more”, te poți rezuma doar la o perdea dintr-un un material de calitate care, fără să mai adaugi alte decorațiuni.

  Așază plante

  decor de primavara amenajare pervaz
  Probabil pervazul e locul preferat al plantelor

  Designerul Beatrice Marta de la Something we design crede că plantele se potrivesc de minune într-un decor de primăvară și nu numai. “Alegerea plantelor depinde și de modul cum lumina pătrunde pe fereastră. Unele specii preferă soarele direct, iar altele lumina abundentă, fără ca razele de soare să le atingă. Ele pot fi așezate în ghivece pe suprafața pervazului sau chiar suspendate deasupra lui. Plantele aeriene în globuri de sticlă suspendate pot fi niște jucăușă”, explică ea.

  Adu elemente naturale

  decor de primavara elemente naturale
  Pervazul din casa designerului este plin de elemente naturale

  Pe lângă plantele în ghiveci sau adunate într-un terariu, designerul Iulia Văculişteanu de la Designful îți recomandă să adaugi și alte elemente naturale. Iar acesta poate fi proiectul tău și al copilului tău. Poți adauga bambus, bumbac, o vază cu pietricele sau conuri de brad. Undă verde la decor de primăvară!

  Luminează pervazul 

  amenajarea pervazului
  Astfel pervazul tău va fi la fel de cozy și seara

  O idee bună este și să-ți transformi pervazul într-o sursă de lumină când se lasă noaptea, crede designerul de interior Beatrice Marta. “O ghirlandă luminoasă așezată într-un vas de sticlă poate arăta spectaculos seara. Tot din categoria lumini, poți face aranjamente din lumânări puse în felinare, suporturi speciale sau sfeșnice”, completează ea.

  Transformă-l într-o băncuță 

  decor de primavara- amenajarea pervazului cu perne
  Cu pernele potrivite, pervazul tău poate deveni cel mai bun colț de citit din casă

  Arhitectul de interior Irina Radu de la iDecorate crede că un mod inedit de a decora un pervaz este cu o băncuță, dacă înălțimea parapetului este mică și fereastra este suficient de mare. Un astfel de aranjament poate schimba cu totul atmosfera camerei și poate deveni rapid locul preferat din cameră.

  Oferă-i o utilitate 

  mini-bibliotecă
  Câteva cărţi şi obiecte de decor pot transforma pervazul într-o mini-bibliotecă

  Dacă pervazul nu este potrivit pentru o băncuță, sigur îi poți găși altă utilitate, astfel încât să fie și funcțional, nu doar ornamental. Designerul de interior Iulia Văculişteanu te sfătuiește să transformi pervazul într-o poliță pe care să așezi cărți, o cană și câteva decorațiuni. Va fi mica ta bibliotecă.

  Îmbracă-l într-o ramă de lemn

  ramă de lemn pentru pervaz
  Arhitectul de interior Irina Radu a ales o ramă de lemn pentru a da personalitate pervazului

  Într-o amenajare semnată iDecorate, arhitectul de interior Irina Radu a îmbrăcat pervazul într-o ramă de lemn, iar întreaga fereastră a devenit un element de decor. Dacă vrei să adaugi culoare, să accentuezi un anumit stil în amenajare, atunci poți lua și tu exemplul Irinei, cu ajutorul unui tâmplar bun.

  Schimbă decorul sezonier 

  decor de paste pervaz
  Joacă-te cu decorul în fiecare sezon

  Arhitectul de interior Antonia Listarf încheie lista cu recomandarea să schimbi periodic aceste decorațiuni. Poți alege frecvența schimbării în funcție de sezon, dacă alegi să așezi pe pervaz ornamente tematice de Crăciun, de vacanță sau de Paște, sau pur și simplu atunci când te plictiseșți.

  Tu cum ți-ai decorat pervazul pentru o atmosferă de primăvară? Lista noastră e deschisă.

   

   

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...