DIY

Obsesia lunii: scaunul DIY „viu” care te aduce mai aproape de natură

  Folosirea plantelor în orice proiect de design dă viață și unicitate. Un scaun DIY „viu”, adică pe care îl realizezi cu propriile mâini și idei și care este decorat cu plante vii, e una dintre cele mai noi idei care îmbină utilul cu plăcutul.  

  Traiul modern ne-a îndepărtat foarte mult de natură. Asta, deși, fiecare dintre noi ne dorim să avem o conexiune mult mai apropiată cu elementele naturale. Mai ales când majoritatea timpului e petrecută „între betoane” sau „între patru pereți”. 

  Scaun DIY „viu”: un proiect pentru un colț de natură în casă

  Designul biofilic sau pur și simplu colecționarea de plante ne-a adus practic natura în casă. Doar că uneori plantele pare că nu au locul lor sau rolul lor definit în casă. Pentru a da caracter practic, compania Hornbach, filiala suedeză, s-a gândit să îmbine ideea de relaxare asociată cu plante cu noțiunea de practic și util. Așa a luat naștere un scaun DIY „viu”. 

  Denumit „Green Hideaway”, care s-ar traduce drept „ascunzătoarea verde”, scaunul a fost gândit ca un proiect pe care trebuie să îl faci cu mâna ta, cu materiale naturale și cu o plantă sau mai multe la alegere pentru a-i da viață. În felul acesta, toate aceste elemente naturale capătă propriul rol într-o locuință. 

  scaun diy viu hornbach
  Elemente de detaliu pentru scaunul DIY „viu” de la Hornbach Foto: Hornbach

  O parte din inspirația pentru acest proiect DIY a venit de la scaunul suedez de lemn denumit „pinnstol”. În spatele ideii ineditului scaun stă studioul suedez de design interior Front. Studioul a lucrat cu Hornbach și cu agenția de creație HeimatTBWA.  

  scaun diy viu hornbach
  Anna Lindgren și Sophia Lagerkvist, cele două designere de interior care au realizat proiectul Foto: Hornbach

  Piesa de mobilier DIY face parte din seria WERKSTÜCK, prin care Hornbach vrea să încurajeze designerii și artiștii din întreaga lume să colaboreze pentru a realiza proiecte DIY. 

  Scaun DIY „viu”: ai instrucțiuni, dar îl poți personaliza

  Lansarea „scaunului” viu a intrigat fanii designului biofilic, care au văzut în acesta o modalitate ideală de a integra plantele în orice tip de amenajare. Dar și de a da un touch personal prin ideea DIY a piesei de mobilier. Practic, scaunul se vrea a fi un mic colț de relaxare în natură, însă în propria casă. 

  Scaunul este ușor de asamblat, astfel că nu ai nevoie de un nivel de expert DIY pentru a-l pune cap la cap. De asemenea, vine la pachet cu o serie de instrucțiuni ilustrate care te ajută pas cu pas în procesul de asamblare. Totodată, vei mai descoperi un șablon după care să te ghidezi și o listă completă cu materialele necesare pentru a finaliza proiectul. 

  scaun diy viu hornbach
  Poți să îți personalizezi cum vrei scaunul DIY „viu” Foto: Hornbach

  Scaunul „viu” e alcătuit dintr-o bază deschisă, pe care o să o realizezi singur, și un cadru de lemn sub formă de spătar pe care poți să agăți planta dorită. Deși este un proiect DIY, scaunul „viu” de la Hornbach poate avea elementul surpriză cu fiecare asamblare. Asta pentru că fiecare dintre noi avem viziuni diferite a felului în care poate fi transformat și decorat cu plante, de exemplu. 

  Dacă voiai să dai un efect practic plantelor tale sau pur și simplu voiai să ai un colț verde în casă pe care să îl folosești pentru relaxare, atunci scaunul „viu” de la Hornbach poate fi o idee excelentă pe care să o încerci. 

  Pentru moment, kit-ul DIY pentru scaunul „viu” Hornbach e disponibil doar în Suedia. Compania urmează să lanseze produsul și pe piața europeană. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Obsesia lunii: scaunul DIY „viu” care te aduce mai aproape de natură