TURURI DE CASE

Doi videografi s-au mutat în fostul apartament al părinților și l-au renovat încât să-i reprezinte

publicat pe 12 feb. 2023

    Nume: Florin Mârza, videograf
    Oraș: Galați, zona Baia Comunală
    Tip de locuință: apartament cu 3 camere
    Suprafață: 72 metri pătrați
    Stă aici: din decembrie 2021
    Împarte casa cu: Silvia, soția lui, și Kitty, pisica lor în vârstă de șapte ani

    Florin, videograf, și Silvia, videograf & inginer naval, formează Emotioncollector, un mic studio de filmări pentru evenimente prin care surprind amintirile oamenilor. Locuiesc în Galați, aproape de Baia Comunală, într-un apartament luminos de 72 metri pătrați, cu trei camere, împreună cu pisica lor Kitty. Casa a fost a părinților, iar în momentul în care au decis să înceapă reamenajarea, cel mai mult și-au dorit să ajungă la un rezultat care să ofere luminozitate spațiului.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Silvia & Florin (@emotioncollector)

    Pentru a se bucura de un rezultat spectaculos, cei doi au decis încă de la început să colaboreze cu un designer de interior, așa că au apelat la Irina Radu de la iDecorate. Nu aveau pregătite niște idei bine definite despre cum să arate apartamentul, ori un moodboard detaliat. Tot ce i-au transmis Irinei a fost că își doresc culori cât mai deschise și cât mai multă simplitate.

    Mobilierul este de la IKEA, decorațiunea de pe perete este de la Atelier Macrame Oradea.

    „Nu ne-am putut hotărî între a alege un stil scandinav, minimalist sau boem, așa că avem câte puțin din toate. De aceea și culorile predominante sunt nuanțe deschise de gri cu stejar, alb și ratan. Ne-am îndrăgostit instant de cum ne-a trimis Irina randările”, povestește Florin.

    Stil unitar și minimalist în fiecare încăpere

    Amenajarea finală a fost gata după aproape trei luni. Proprietarii nu au modificat niciun element din randările primite, cu excepția unei etajere din baia mică. Le-a plăcut foarte mult stilul minimalist propus de designer și au ales să-l urmeze în fiecare încăpere fără niciun regret.

    Totuși, au avut parte și de o mică provocare. Pentru a face mai mult spațiu, dar și loc luminii naturale, proprietarii au fost nevoiți să spargă câțiva pereți, iar întregul procesul a fost unul anevoios, mai ales din cauza timpilor mari de așteptare pentru aprobări.

    Chiar dacă corpurile de mobilier au fost achiziționate din locuri diferite, majoritar IKEA, dar și realizate pe comandă, de exemplu mobila din bucătărie, au păstrat aceeași linie simplă și aceeași paletă cromatică, astfel încât să existe continuitate. Iar pentru a aduce o pată de culoare, pe lângă nuanțele de gri și verde folosite în hol, bucătărie și în cele două dormitoare, Silvia a ales să decoreze spațiul cu plante verzi, precum și cu mai multe ilustrații tip tablouri.

    Bugetul pentru întreaga amenajare a fost de aproximativ 30.000 de euro.

    Chestionar cu idei bune

    Stilul casei: minimalist – boho’ish.

    De unde v-ați luat inspirația pentru amenajarea locului: chiar din articolele văzute pe Lovedeco, însă Irina de la iDecorate a facut toată magia.

    Ce v-ați dorit cel mai mult de la spațiu atunci când v-ați mutat: să fie luminos pentru că în vechiul apartament al părinților era umbră pe tot parcursul zilei și nu puteam crește nici măcar o plantă. Singurul avantaj – era răcoare chiar și pe caniculă.

    Colțul preferat din casă: pentru mine, colțul favorit este dușul. În vechiul apartament eram sătul ca de fiecare dată când voiam să fac un duș rapid trebuia să pășesc în cadă, să trag draperia, care, de fiecare dată când se uda și mă atingeam de ea, se lipea de mine 🙂 Ador capul de duș care iese din perete, curgând apă direct pe mine, ca o ploaie, și faptul că nu este prag. Nu duc lipsa căzii pentru că mă dezobișnuisem de mult timp de a face o baie în cadă. Dacă simt nevoia de bazin, avem Baia Comunală chiar la două minute de noi.

    Silvia are două colțuri preferate: cel pentru citit, din sufragerie, unde este fotoliul mare din ratan cu perna albă, dar și colțul din fața gemurilor mari din bucătărie unde avem câteva plante, fotoliul tot din ratan de la IKEA și măsuța de lemn de la Artisligno.

    Elementul preferat: masa din sufragerie de la Urban Woods și măsuța de la prietenii noștri de suflet, Silviu si Simona, de la Artisligno.

    Măsuța de cafea este de la Artisligno, iar covorul de la IKEA.

    Cel mai bun lucru iarna: pot spune că este destul de călduros apartamentul.

    Cel mai bun lucru vara: wonderful sunset light.

    Ce spun prietenii când vin în vizită: „faină ușa culisantă care desparte holul de bucătărie”, ”Uau, mă simt ca într-un Airbnb fain”, „Ce luminos este”.

    Cea mai mare provocare pe care ați întâmpinat-o până acum: Oh, de câte provocări am avut parte. De la a obține aprobările necesare pentru a dărâma niște pereți (timp mare de așteptare și multă hârțogăraie), până la căutarea și alegerea ușilor (pe care le-am adus personal de la București. Patru uși într-un Duster pentru că transportul lor până la Galați era destul de scump și nu prea mai aveam buget. Să mă fi văzut cum conduceam ca o băbuță, cu scaunul în fața la maximum și cu volanul lipit de piept :).

    Băncuța din hol este de la JYSK.

    Cel mai mare răsfăț: cel mai scump este televizorul, cel mai drag masa de la Urban Woods.

    Proiecte DIY preferate: ușa culisantă de la birou. Am cumpărat lemnul din Dedeman, împreună cu toate accesoriile de prindere, și am realizat-o noi.

    Cel mai recent lucru făcut pentru casă: instalarea aerului condiționat. Vara se face destul de cald pentru că bate soarele de la amiază până la apus.

    Dacă ai putea prin magie să schimbi ceva la casă, ce ai schimba: nimic, nada, niente. Ne place maxim cum a ieșit.

    Ce înseamnă acasă pentru tine: locul unde ne așteaptă de fiecare dată, cu sufletul la gură, Kitty, balineza noastră cu ochii ca un ocean.

    Kitty, pisica proprietarilor.

    Casa ta în câteva cuvinte: simplă, modernă, luminoasă, perfectă.

    Sfaturi pentru a-ți face o casă în care să te simți bine: avem doar unul singur – oricine ar trebui să apeleze la un designer de interior.

    Sursa foto: Florin Mârza

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    icon

    Doi videografi s-au mutat în fostul apartament al părinților și l-au renovat...