Case

S-au întors din Marea Britanie în Vaslui, unde și-au construit casa visurilor în doar 8 luni

publicat pe 19 mai 2023

    Nume: Andreea Andrei, full time mom
    Localitate: periferia orașului Vaslui
    Tip de locuință: casă pe parter
    Suprafață: 115 metri pătrați
    Stă aici: din aprilie 2021
    Împarte casa cu: soțul ei, cei doi copii și trei prieteni blănoși, pisicuțele Murdărel și Sunny și cățelusa Hera

    Andreea și soțul ei au locuit câțiva ani în Anglia. În 2018, au cumpărat un teren la periferia orașului Vaslui, considerându-l, la momentul respectiv, o formă de investiție. Când au hotărât să revină în țară, au achiziționat un apartament pe care să îl renoveze și care să devină locul în care să prindă rădăcini. Nu s-au putut obișnui însă între patru pereți. În Marea Britanie avuseseră norocul să stea la casă și le lipsea mult libertatea pe care ți-o oferă viața la curte. În 2020, în plină pandemie, și-au luat inima în dinți, au vândut apartamentul și au început să își construiască o casă așa cum o visau.

    „Am hotărât să construim pe terenul pe care îl cumpăraserăm cu ceva ani în urmă. Nu ne-am fi gândit niciodată că o să ajungem să locuim aici. Este un teren greu accesibil, nu prea aveam case în jur. Am fost nevoiți să ne mișcăm foarte repede pentru că vânduserăm apartamentul și trebuia să îl eliberăm. Practic, în opt luni aveam deja casă la cheie”, își amintește Andreea.

    Livingul și bucătăria formează un open space scăldat în lumină naturală

    Locuința este una la sol, are o suprafață utilă de 90 metri pătrați și a costat în jur de 95.000 euro. Este compusă dintr-un mic vestibul, living și bucătărie, două dormitoare, dressing, baie și cameră tehnică. Livingul este cea mai spațioasă încăpere a casei, cu o suprafață de 28 metri pătrați. Zona de zi este gândită ca un open-space, iar delimitarea dintre cele două spații (living și bucătărie), se face prin  două uși glisante cu ochiuri de sticlă. În ceea ce privește mobilierul folosit în amenajare, Andreea a apelat la branduri accesibile precum Ikea și Jysk, în aproape toată casa și a folosit tonuri neutre pentru a pune în valoare principalul atu al interiorului: lumina naturală.

    „Am avut norocul că nu am mai fost nevoiți să cumpărăm electrocasnice. Le-am folosit pe cele pe care le aveam în fostul nostru apartament. Asta ne-a ajutat să echilibrăm puțin bugetul. Am cheltuit mai mult pe mobila de bucătărie, făcută pe comandă”, spune Andreea. „În living, plănuim să transformăm pervazul într-o mini-canapea deoarece copiii își petrec mult timp la fereastră, admirând coțofana, care ne vizitează des, utilajele agricole și trenul care trece zilnic”.

    Dormitorul matrimonial, un spațiu care invită la visare

    Dormitorul matrimonial este încăperea care primește cele mai multe aprecieri din partea cunoscuților. Aici elementul central este peretele pictat din spatele patului care surprinde o imagine diafană a cerului acoperit de nori. Lucrarea este realizată de Beniamin Spînache, verișorul Andreei. Amenajarea este aerisită, cu puține piese de mobilier și cu accent pus pe confort. Patul tapițat continuă cromatica peretelui accent și este achiziționat de la Ambianța.

    Cel de-al doilea dormitor este, în prezent, camera de joacă a celor doi copii. Este mobilat integral cu piese de la Ikea,  și integrează elemente care să stimuleze creativitatea celor mici. Culorile sunt împrumutate, din nou, din peisajul de afară.

    „Interiorul este gata, dar mai avem mult de lucru în grădină. Nu ducem lipsă de idei de amenajare, însă ne-am dat seama că procesul este complex și îndelungat. Învățăm să luăm lucrurile pas cu pas. Deocamdată, am reușit să plantăm 20 de pomi fructiferi în curte și să amenajăm un loc de joacă pentru cei mici. Căsuța copiilor este, de departe, cea mai bună investiție a noastră”, spune Andreea.

    Chestionar cu idei bune

    Stilul casei: O combinație între scandinav și shabby chic

    Inspirație: Am locuit cinci ani în Marea Britanie. Cu siguranță, am fost influențată de interioarele acolo. Evident, și rețelele de socializare (Pinterest, Instagram) m-au ajutat să îmi aleg direcția de amenajare.

    Elementul preferat: Pictura de pe perete din dormitorul nostru. Imaginea norilor îmi conferă o stare de liniște. Nu doar mie îmi place. Toți cei care vin la noi în vizită se minunează când aud că nu e vorba de un tapet.

    Cea mai mare provocare: A fost destul de greu să gestionez șantierul. Eram în plină pandemie, mama se îmbolnăvise și avea nevoie de sprijinul meu, eram însărcinată cu cel de-al doilea copil. Nu mi-a fost simplu să îmi canalizez atenția pe alegerile pe care le aveam de făcut ppentru casă.

    Cel mai mare răsfăț: Mobila de bucătărie. Mi-am dorit mult o bucătărie albă, în stil clasic, cu chiuvetă în dreptul ferestrei ca să pot admira priveliștea în timp ce spăl vasele. A fost făcută pe comandă cu Wylmob House și cred că a însemnat cea mai mare investiție din toată amenajarea. A costat în jur de 12.000 lei.

    Cel mai bun lucru vara: Terasa și locul de joacă al copiilor. Este sezonul în care ne bucurăm din plin de natură, lucru care ne lipsea când locuiam la apartament.

    Cel mai bun lucru iarna: Soba de teracotă pe care am dat 6.000 lei, și cu care am încălzit toată casa, în timpul iernii. Mi se pare cea mai bună alegere, uitându-mă la cât a crescut prețul gazului.

    Ce înseamnă acasă pentru tine: liniște, siguranță, armonie, dragoste.

    Resurse:

    Patul tapițat din dormitorul matrimonial este achiziționat de la Ambianța. Mobilierul de bucătărie este realizat de Wylmob House. Pictura din dormitorul matrimonial este realizată de Beniamin Spînache. Leagănul și balansoarul sunt de pe trufi.ro, iar căsuța copiilor este achiziționată de pe www.casutedinlemn.com.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments