Apartamente cu 3 camere

Dormitor de copil desprins din Cartea Junglei într-un apartament de 140 metri pătrați din București

  Când prezența unui dining este obligatorie, dar spațiul de care dispui îți pune piedici, intervine bagheta magică a unui arhitect. Astfel, imposibilul devine posibil fără ca partea estetică să aibă de suferit. Ba din contră. Haideți să vedem povestea acestui apartament, unde dining-ul a fost alipit insulei de bucătărie.

  Apartamentul de trei camere are o suprafață de 140 metri pătrați, distribuiți în open space (bucătărie, dining, living), dormitor matrimonial cu dressing, dormitorul copilului, două băi și un grup sanitar. La toate acestea se mai adaugă o terasă generoasă, de 80 metri pătrați.

  Situat în cartierul Floreasca (București), apartamentul a fost cumpărat în 2021 gata finisat. De amenajare s-a ocupat echipa Jooca Studio, formată din arhitectele Ana-Maria Vasile și Alexandra Stamate.

  Stilul este unul modern minimalist, cu o ușoară influență zen prin textura decorativă a pereților și paleta cromatică bazată pe nuanțe calde de pământ. Drumul până la rezultatul final a fost lung și a debutat cu o provocare: integrarea unei zone de luat masa într-un spațiu care nu prevedea un astfel de loc.

  Soluția? Alipirea unei mese de insula ce delimitează bucătăria de living. Practic, arhitectele au creat un ansamblu 2 în 1 ce rezolvă problema și practic, și estetic. Pentru mai mult efect, au prelungit blatul mesei pe una dintre lateralele insulei, ceea ce a dus și la crearea unui loc în plus.

  amenajare moderna bucatarie
  Insula și locul de luat masa sunt marcate cu ajutorul unui candelabru de pe www.thehome.ro.

  Sticlă sablată = mai multă profunzime

  Bucătăria este complet deschisă către living. Pentru a da senzația de profunzime și a nu bloca privirea, fronturile corpurilor suspendate sunt lucrate din sticlă sablată. În schimb, pentru corpurile inferioare și insulă remarcăm o textură deschisă de stejar, combinată cu un auriu metalic foarte discret.

  Un plus de eleganță este dat de plăcile ceramice cu venaturi ce imită marmura, regăsite la blatul bucătăriei și al insulei.

  Eleganța este prezentă și în living, iar „de vină“ este canapeaua tapițată cu catifea bleu-gri. Look-ul zonei este completat de două măsuțe suprapozabile și o comodă TV, ce se desfășoară pe toată lungimea unui perete. Nu lipsesc plantele, prezente de altfel în mai toate zonele, elemente responsabile cu aerul fresh al decorului.

  Ajungem în dormitorul matrimonial. Cu al lui dressing deschis și iluminat cu benzi LED, acesta este una dintre punctele forte ale amenajării. Patul tapițat în întregime cu catifea albastră atrage toate privirile și adaugă un plus de farmec ambientului.

  „Inițial, în dormitor am ales un tapet textil cu fir de mătase, dar am avut o surpriză neplăcută. Dintr-o combinație de erori de producție, montaj și comunicare, nu a arătat bine după montaj. Soluția cea mai bună a fost să îl înlocuim cu totul“, spune Alexandra.

  amenajare moderna dormitor
  Ghivecele sunt cumpărate de pe site-ul www.theedit.ro.

  Dormitorul copilului pare desprins din Cartea Junglei. Tapetul cu pattern XXL și patul cu baldachin sunt protagonistele amenajării, completate perfect de covorașele și jucăriile ce păstrează tematica încăperii.

  Băile erau finisate la momentul achiziției apartamentului. Singurele elemente adăugate ulterior le reprezintă o parte a pieselor de mobilier, pe lucrate pe comandă pentru a completa spațiile de depozitare.

  Să nu uităm de terasa generoasă, unde sunt amenajate două zone: una de relaxare, cu canapea, fotoliu și măsuță de cafea, și una de luat masa, pentru opt persoane.

  amenajare moderna terasa
  Mobilierul de pe terasă este de pe www.thehome.ro.

  Resurse

  Canapeaua și patul matrimonial sunt de pe www.divanissimi.ro, măsuțele de cafea – de la pe www.nordashop.com, fotoliul din dormitorul copilului (brand FermLiving), scaunul din dressing (brand Moustache) și ghivecele (brand FermLiving) – de pe www.theedit.ro. Corpul de iluminat din zona insulei (brand Bolia) este cumpărat de pe www.thehome.ro, iar aplicele din dormitorul matrimonial (brand Grok) de pe www.fruugo.ro. Tapetul din dormitorul copilului este de la Vlădilă, plantele de la Plantropic, iar mobilierul de pe terasă – de pe www.thehome.ro.

   

  Tips&tricks pentru amenajare de la Jooca Studio

  • Sfatul legat de acest proiect se referă la tapet. Recomandarea este să faceți un premontaj la rece, înainte să îl lipiți efectiv pe perete. Ce înseamnă asta?
  • Tăiați toate fâșiile și lipiți-le pe perete cu scotch. In acest fel puteți observa dacă tapetul se îmbină perfect ca pattern/culoare și dacă are vreun defect.
  • Este important sa faceți acest lucru pe perete, și nu pe pardoseală, pentru că anumite tapete își schimbă culoarea în funcție de cum bate lumina. Astfel, se pot vedea într-un fel privite pe pardoseală, cu lumina perpendicular, și în alt fel pe perete, când lumina vine razant.

  Foto: Alexandru Prodan

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Jooca Studio.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Dormitor de copil desprins din Cartea Junglei într-un apartament de 140 metri p...