Case

S-au mutat într-o casă cu open space de 60 metri pătrați ca să aibă suficient spațiu de joacă pentru cele două fetițe

  Nume, profesie: Raluca Herdean – Nail Technician
  Localitate: Sântandrei, județul Bihor
  Tip de locuință: Casă cu mansardă
  Suprafață totală: 180 metri pătrați
  Stă aici din: decembrie 2020
  Împarte casa cu: soțul Ioan, cele două fetițe, motanul Simba și pisica Nala

  Raluca și Ioan au vândut casa pe care o aveau în Sântandrei și au cumpărat o locuință nouă în aceeași localitate. Au descoperit întâmplător o stradă cu case tip și le-a plăcut atât de tare zona încât au hotărât să ia legătura cu dezvoltatorul și să programeze o întâlnire. Ce li s-a părut un mare avantaj a fost faptul că aveau libertatea să compartimenteze interiorul după preferințele lor. Aveau deja experiența fostei case, așa că își cunoșteau bine nevoile. Au semnat antecontractul în februarie 2020 și în decembrie erau deja mutați în noua lor locuință.

  open space casa Santandrei, Bihor
  Mici accente de negru dau spațiului un aer ușor industrial

  „Când am văzut prima dată casa, era doar o fundație. M-am ocupat singură de amenajare, inspirându-mă de pe Pinterest și Instragram. Ioan a avut încredere să mă lase să mă ocup de tot. Ne cunoaștem bine gusturile, suntem împreună din liceu”, spune Raluca.

  Au proiectat casa, gândind dinamica spațiilor pe termen lung

  Locuința are o suprafață de 180 metri pătrați și este alcătuită din parter și mansardă. Are trei dormitoare, fiecare cu dressing, trei băi, un birou, open space-ul format din living, dining și bucătărie, un spațiu de joacă, o cameră tehnică și o terasă acoperită. Raluca spune că nu a pornit cu un plan precis de amenajare. Și-a dorit însă un dormitor cu dressing și baie proprie, așa cum a avut în fosta casă și a pornit de aici compartimentarea parterului.

  Mansarda este gândită ca un spațiu destinat celor două fete. În afară de camerele lor, există un spațiu generos pentru joacă și activități recreative. Raluca a proiectat interiorul casei cu ajutorul unei aplicații online. casa cu open space generos, spațiu mansardă

  Fetele au propriul lor teren de joacă, într-un spațiu special amenajat în fața dormitoarelor lor

  Open space generos, cu suprafață de 60 metri pătrați

  Parterul este locul destinat familiei. Încăperile sunt generoase, iar spațiile comunică lejer. Cea mai folosită parte a casei este, cu siguranță, open space-ul de 60 metri pătrați, compus din bucătărie, living și dining. Dressing-urile din cele trei dormitoare au rezolvat problema depozitării, astfel că în zona de zi Raluca a putut să contureze o amenajare aerisită și minimalistă. Ferestrele uriașe au avut și ele un rol important, parterul casei fiind, mai tot timpul, inundat de lumină naturală.

  Mobilierul cu picioare, șemineul suspendat sau riflajele care fac legătura cu holul sunt mici detalii care dau senzația de spațiu aerisit. La parter mai există un birou de 11 metri pătrați, dormitorul matrimonial cu dressing și baie proprie, plus o baie de oaspeți.

  Holul de la intrare este zugrăvit într-o nuanță intensă de gri.

  Raluca a fost foarte pragmatică la alegerea finisajelor

  În ceea ce privește finisajele, Raluca a încercat să găsească un echilibru între practic și estetic. În zona de open space, a optat pentru gresie care imită parchetul chevron, în timp ce în dormitor a folosit pachet laminat.

  „Mi-am dorit să am continuitate la nivelul pardoselilor, dar am zis că parchetul nu este foarte practic în bucătărie și în hol. Pe de altă parte, nu aș fi conceput să pun gresie în dormitoare. Am găsit varianta aceasta, de a alege, în open space și la intrare, un model de gresie care imită parchetul. Sunt foarte multțumită de rezultat”, spune Raluca.

  Mobilierul din bucătărie este din MDF vopsit, mai rezistent la uzură, comparativ cu cel înfoliat. Din punct de vedere al culorilor folosite, amenajarea combină nuanțe de gri și pete de verde. Zona destinată fetelor are o cromatică veselă, în tonuri de roz prăfuit.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Un mix de modern, contemporan, cu mici accente industriale.

  Inspirație: Pinterest și conturi de home&deco de pe Instagram

  Elementul preferat: Nu pot alege un singur element. Îmi place foarte mult cum a ieșit bucătăria, am gândit-o și am visat-o mult timp. Masa de dining este un punct de atracție datorită aspectului nefinisat.

  Cea mai mare provocare: Compartimentarea mansardei. Ne-a luat foarte mult timp să gândim acel spațiu din cauza stâlpilor de susținere ai acoperișului pe care a trebuit să îi integrăm în pereți.

  Cel mai mare răsfăț: Bucătăria este făcută pe comandă de cei de la Giomob. A fost clar cea mai costisitoare parte a amenajării, nu am prea făcut compromisuri. Mi-am dorit extrem de mult blat din quartz pentru insulă și nu am renunțat în ciuda costurilor ridicate. De asemenea, mi-am dorit masă din lemn de stejar. Aici mi-a fost imposibil să mă încadrez în buget. Am găsit o soluție de avarie: am cumpărat piciorul și blatul separat, iar soțul meu a asamblat totul, apoi  finisat blatul. Căzile de baie freestanding intră și ele la categoria „răsfăț”.

  Proiectul DIY pe care l-ai făcut pentru casa ta: Sunt mândră, în mod deosebit, de oglinda mea în stil industrial, dar mai am și alte proiecte care îmi plac. De exemplu, peretele accent din dormitor.

  Ce înseamnă acasă pentru tine

  Acasă pentru mine este locul în care abia aștept să mă întorc, chiar și după o vacanță reușită. Este spațiul în care mă simt bine și relaxată, de cum intru. Dar mai presus de orice, acasă înseamnă locul unde suntem toți patru.

  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine

  Să îți decorezi casa cu mobilier și obiecte care îți creează o stare de bine, de liniște. De asemenea, cred că lumina naturală ne dă un good mood, așa că e important să ai geamuri cât mai multe. Și cât mai mari!

  Resurse, link-uri, site-uri de unde ai luat mobila: Ikea, Vivre, The Home, Jysk

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  S-au mutat într-o casă cu open space de 60 metri pătrați ca să aibă sufici...