De la specialiști

Retapițare și recondiționare mobilă: 6 ateliere care fac asta în București și în restul țării

publicat pe 11 iun. 2020

  Dacă materialul din care scaunul sau canapeaua ta nu mai arată cum îți dorești, atunci poate e cazul să duci piesa la un atelier de retapițare și recondiționare de mobilă. Poți și chemi un meșter la tine acasă. Am făcut o selecție a locurilor unde poți retapița mobila în marile orașele ale României și îți spunem ce presupune acest proces, la ce costuri estimative trebuie să te aștepți și în cât timp îți primești mobila înapoi.

  Retapițare și recondiționare a mobilei în București

  Atelierele Mobilă și Tapițerie

  Mobilă și Tapițerie face parte din vechea cooperativă de stat, care acum s-a transformat în societate comercială. Au mai multe ateliere în diverse zone din Capitală, iar în ele găsești meșteri vechi care nu doar retapițează mobilier, ci se ocupă și cu recondiționare de mobilă: înlocuiesc umpluturi de canapele sau fotolii, fac huse și la nevoie se ocupă și de partea de lemn a mobilei. Dacă ai, de exemplu, o canapea veche, meșterii de aici îți pot lega și arcurile din nou.

  Dacă vrei să îți recondiționezi și să îți retapițezi mobila aici poți să plătești între 250 și 700 de lei pentru o canapea. Dar, ca să știi exact cum te pot ajuta meșterii de la Mobilă și Tapițerie, ar fi bine să suni la numărul de telefon 021 410 61 00. Nu toate atelierele Mobilă și Tapițerie oferă transport pentru mobilă, tocmai de acea ar fi bine să știi ce ai de făcut.

  Retapițare la tine acasă

  Florian Georgescu e tapițer și nu are un atelier, așa că preferă să meargă să lucreze acasă la client. Cere o poză cu mobilierul, face o evaluare și oferă și un preț estimativ. „Dacă picăm de acord merg acasă la client pentru constatare, desfac mobilierul și încep treaba”, povestește el.

  Cum lucrează?. „Desfac tapițeria veche, desfac toate cusăturile pe care le are piesa de mobilier. După ce fac asta, o să rămână o grămadă de bucățele de material care, la final, cusute una cu alta dau îmbrăcătura canapelei. Bucățelele astea le iau și le croiesc pe aceeași formă pe un material nou, ales de client sau propus de mine. Formele noi se croiesc la loc pe modelul mobilei și la final se retapițează scheletul de lemn,” explică el.

  Nu poate să ofere un preț exact pentru munca lui, căci diferă în funcție de mobilier, de complexitatea lucrării, de timpul investit și în funcție de materialele folosite. „Un scaun, de exemplu, poate să fie retapițat, în funcție de model și de materialele folosite, pentru 50 sau 350 de lei. O canapea de trei locuri, cu tot cu material, poate să coste de la minim 800 de lei și să ajungă la un maxim de 4.000 de lei”, estimează Florian.

  Retapițare și recondiționare a mobilei în alte orașe din țară

  Dacă ești din Brașov, poți să apelezi la Indigo Sofa. Firma deține un atelier și funcționează de peste 15 ani în domeniul confecționării mobilierului tapițat. Indigo Sofa se ocupă de recondiționarea și de retapițarea mobilei, de la tabureți, scaune și fotolii până la canapele, colțare sau paturi. Prețurile variază în funcție de mobilierul care necesită retapițare și de materialele folosite.

  În Constanța poți să mergi cu mobila la retapițat la Atelier Croitorie și Tapițerie La Cezar. Găsești atelierul pe strada Liliacului, numărul 12A. Pe lângă retapițare de mobilier, firma locală se ocupă și de produsele textile și serviciile asociate, cum ar fi confecționarea de perdele și draperii.

  Mobilă Rozsa face mobilă la comandă, dar are și servicii de recondiționare mobilă și retapițare mobilă. Dacă vrei să îți recondiționezi sau retapițezi mobila găsești această firmă în Cluj-Napoca. Meșterii de aici se ocupă de orice piesă de mobilier.

  Magda Design, din Timișoara, a început ca o afacere de familie, dar a ajuns să devină o firmă care s-a specializat în mobila din pal, tapițată, dar și în mobila cu structură metalică. Printre serviciile oferite se numără și retapițarea mobilei. Poți să le ceri mai multe detalii pe pagina de Facebook sau la numărul de telefon 0256 295 710.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Retapițare și recondiționare mobilă: 6 ateliere care fac asta în București...