LIFE

7 jucării pentru pisici care stimulează gândirea, vânătoarea și relaxarea chiar și în casă

  Dacă vrei ca pisica ta să fie sănătoasă și activă, indiferent că iese în exterior sau stă în casă, atunci poate ar fi cazul să îi iei câteva jucării pentru pisici. Dincolo de cele clasice, noi am întocmit o listă de șapte jucării pentru pisici numai bune să stimuleze gândirea, dar și tipurile de comportament tipic pisicești. 

  Pentru o viață sănătoasă a pisicii dumneavoastră, oferiți-i acesteia cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Acesta ar putea să fie un anunț real pe care mulți dintre proprietarii de pisici ar trebui să îl audă zilnic. Mișcarea și exercițiile fizice specific feline sunt părți importante ale integrității și sănătății unei pisici. Pe lângă controalele regulate de la medicul veterinar și pe lângă o alimentație corectă care musai trebuie să vină la pachet cu multă iubire. 

  E important ca tu, în calitate de proprietar de pisică, să îi garantezi acesteia un minim program de „alergare” pe zi. Practic, să aveți acel moment de joacă al zilei. În felul ăsta, relație om – pisică se întărește și mai mult și devine una mult mai personală. Să nu mai zicem că orice joacă cu pisica ta, mai ales dacă e una de apartament, îi stimulează acesteia comportamentele naturale precum vânătoarea sau urmărirea. 

  În aceeași măsură, e important să îi oferi tot felul de jucării pentru pisici* care să stimuleze animalul, pentru a rămâne sănătos fizic, dar și psihic. Tocmai de aceea, am căutat și am găsit o serie de jucării de pisici pentru care animalul tău de companie sigur le-ar vrea și ți-ar mulțumi dacă ar putea. 

  1. Jucării pentru pisici care provoacă gândirea

  Ziceam că e important ca pisica ta să rămână sănătoasă și din punct de vedere psihic. Poate chiar mai important decât crezi. De aceea, e necesar să găsești o jucărie pentru pisici care să îi stimuleze gândirea, dar și papilele gustative. Pentru că la pisici nu se poate altfel. 

  O jucărie pentru pisici în care poți să pui hrană uscată sau recompense va stimula animalul să gândească o soluție prin care să ajungă mai repede la ceea ce își dorește. 

  Am găsit aici o jucărie pentru pisici denumită „Cat Activity Brain Mover” care nu doar că stimulează pisica să gândească mai mult pentru a primi recompensa, dar este și un mod bun prin care poate fi educată cum să mănânce corect. 

  Pentru orice pisică, descoperirea de hrană este o operațiune de succes care o motivează să tot caute recompense. Cu această jucărie inteligentă de pisici poți să oferi rații de mâncare uscată, să reduci mesele nenecesare și să îți ții pisica ocupată.  

  Foarte important, să nu uiți ca hrana din jucăria pentru pisici să nu depășească doza zilnică recomandată. Altfel te vei alege cu o pisică obeză care poate trece prin multe pățanii

  2. Jucării în mișcare pentru pisici

  jucarii pentru pisici undita
  Mișcările undiței vor menține pisica interesată

  Urmărirea și vânătoarea sunt două comportamente tipice pentru pisici, după cum spuneam. Dacă pisica stă într-un apartament și nu are un companion de joacă, atunci câteva jucării pentru pisici care să încurajeze aceste tipuri comportament sunt o necesitate. 

  Jucăriile cu undiță pentru pisici sunt o soluție grozavă. Asta pentru că mișcările neprevăzute încurajează instinctul de joacă și de vânătoare al pisicii și asigură faptul că jucăria rămâne interesantă pentru mult timp. Iar dacă sunt strălucitoare, au pene sau alte accesorii și miros a iarba mâței, atunci sunt și mai de dorit de către pisică. 

  Să ai grijă să nu lași o jucărie de pisici de acest fel nesupravegheată. Componentele mici ale jucăriei pot fi distruse și înghițite de pisici, ceea ce le poate pune viața în pericol. 

  3. Jucării interactive pentru pisici 

  jucarii pentru pisici prada
  Important e să îi dai pisicii tale o „pradă”, chiar dacă stai la apartament

  Instinctele de prădător ale pisicii trebuie și ele puse în valoare și stimulate cu o jucărie pentru pisici. De regulă, trebuie să ai în vedere ca jucăria să aiba cumva o asemănare sau un corespondent în lumea reală. Adică ceva cu care pisica ar interacționa. 

  O jucărie pentru pisici care are în capăt un tip de „pradă” pe care pisica s-ar bucura să o vâneze e una dintre posibilități. Jucăria stimulează comportamentul de vânătoare al pisicii și o invită mereu să fie atentă la o nouă posibilă pradă. 

  Ai putea crede că păcălești pisica cu o astfel de jucărie, însă, în realitate, ea se bucură de un moment după care tânjește aproape zilnic. 

  4. Jucării pentru pisici DIY

  jucarii pentru pisici cutii
  Cutia de carton, această veșnică atracție și distracție pentru orice pisică

  Uite o soluție ieftină și la îndemână atunci când pisica ta vrea să se joacă, dar nu are neapărat cu ceva. Pisicile iubesc cutiile. Pentru spațiul lor mic, retras, strâmt și oarecum ascuns. Sau cel puțin asta credem noi. 

  Dacă nu ai la îndemână jucării pentru pisici, ia o cutie pe care o ai în casă și transform-o în cea importantă atracție pentru felina ta. Decupează o gară în cutie, unește mai multe cutii între ele, fă un mic castel pentru pisici sau pur și simplu lasă pisica să se decidă singură cum vrea să se distreze cu o cutie. 

  Rezultatul e mereu garantat și extrem de satisfăcător pentru orice pisică. Iată un slogan folositor în acest caz: o cutie pe zi ține pisica fericită. 

  5. Jucării pentru pisici: gheruțele la control

  jucarii pentru pisici zgariat
  Mani-pediul pisicesc e foarte important pentru orice felină mică sau mare

  Și pisicile au nevoie de o bună toaletare a unghiilor, în cazul lor a ghearelor, pentru ca acestea să rămână întregi și sănătoase. Și să fie în continuare o armă importantă, la propriu, în supraviețuirea lor. 

  În cazul unei astfel de jucării pentru pisici, important este să stimulezi pisica să nu îți mai folosească mobila pentru mani-pedi pisicesc. Există diverse forme de jucării de jucării pentru pisici de zgâriat, sub formă de ansamblu, de stâlp, de covoraș, de colțar de canapea sau chiar plușuri și cartoane de întreținut ghearele cu iarba mâței. 

  Poți să începi cu oricare dintre acestea. Pentru că numai pisica ta va știi care îi place și care i se potrivește. 

  6. Jucării pentru pisici: tuneluri

  jucarii pentru pisici tunel
  Ascunzătoarea perfectă nu exis… decât dacă e un tunel!

  Vă spuneam că ungherele și spațiile mici și întunecate sunt printre locurile preferate de pisici. Un tunel pentru pisici îndeplinește fix acele idei pe care orice pisică vrea să le facă în același timp: de joacă, de vânătoare, de relaxare. Pe lângă astea, pisica se poate cățăra și se poate ascunde în tunel. 

  Urmărește comportamentul pisicii tale. Dacă dă semne că vânează dintr-o ascunzătoare, atunci poate ar fi cazul să cumperi un tunel pentru pisici și să îi oferi șansa să aibă o ascunzătoare cu de toate. 

  7. Jucării pentru pisici: mobilier pentru cățărare

  jucarii pentru pisici mobilier
  Pisicile vor să stea la înălțime, așa că oferă-le acest prilej

  Pisicile sunt micii mari alpiniști ai casei tale. Pisicile iubesc să se cațere și să stea la înălțime. Un tip de comportament străvechi moștenit cu scopul de a fi în siguranță de prădători mai mari. 

  Într-o casă obișnuită locurile de cățărare pentru pisici sunt destul de limitate. O jucărie pentru pisici care să permită animalului să depună efort fizic și să stea la o înălțime acceptabilă pentru el poate schimba cu totul dinamica de joacă și vănătoare a animalului. 

  Acestea au fost recomandările noastre de jucării pentru pisici care merită încercate. Nu toate pisicile sunt la fel, ceea ce înseamnă că multe dintre ele nu se vor atașa de jucării. Dar, pentru bunăstarea și integritatea pisicii tale ar fi bine să îi oferi tot ce poți să o faci să se simtă bine și importantă. 

  *Notă: aceste produse au fost selectate în mod independent de către redacția Lovedeco.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  7 jucării pentru pisici care stimulează gândirea, vânătoarea și relaxarea ...