DESIGN INTERIOR

Plinta albă, un element mic de finisaj, cu efecte mari asupra întregului decor

  Un lucru e cert: în amenajările interioare, detaliile fac diferența. Când îți mobilezi și îți decorezi locuința, o etapă importantă este alegerea pardoselii și, implicit, a plintei, care protejează pereții, maschează cablurile și oferă o zonă de tampon între perete și parchet.

  Cu plinta albă mergi la sigur, pentru că se integrează cel mai ușor în orice amenajare și poate avea un efect benefic asupra întregului spațiu: oferă impresia unui loc mai mare, mai aerisit și mai organizat.

  Plinta albă, ideală pentru orice spațiu

  Pentru camerele de dimensiuni mici sau medii, plinta albă este o opțiune clasică, conform Remodelista, poate chiar previzibilă, dar care își face treaba și oferă impresia de continuitate în designul spațiului.

  amenajare casa albă plintă
  Combinația de parchet și plintă albă lărgește vizual spațiul. Foto: Oana Țapu

  Truc: Pentru un efect vizual și mai puternic, mixul cel mai potrivit este plintă albă – parchet alb. Această combinație este cea mai eficientă dacă îți dorești ca o anumită cameră să pară mai mare și mai aerisită. O demonstrează amenajarea acestei case din cartierul bucureștean Tei, în care echipa de designeri a ales parchet și plintă albă pentru aproape fiecare cameră.

  Plinta albă pentru parchet se asortează cu orice stil de amenajare și cu orice stil cromatic

  Este o variantă cu care nu dai greș, indiferent de piesele de mobilier pe care urmează să le alegi. Nu se demodează niciodată și se asortează oricărui stil de amenajare – modern, retro, scandinav, clasic sau industrial. În plus, merge cu orice culoare decizi să-ți vopsești pereții.

  amenajare plinta alba perete negru
  Plinta albă funcționează cu orice paletă cromatică. Foto: Ștefan Surugiu

  De exemplu, în amenajarea acestui apartament din București, designerul de interior Alexandra Crișan a combinat plinta albă cu un parchet gri și un perete acoperit cu vopsea de tablă neagră.

  amenajare plinta alba perete alb
  Poți alege o plintă albă indiferent de culoarea parchetului. Foto: Radu Gospodinov

  Poți miza și pe combinația dintre o plintă albă și o nuanță neutră a peretelui (alb, bej sau gri), așa cum a făcut arhitecta Cristiana Zgripcea în amenajarea acestui apartament cu două camere din cartierul bucureștean Cotroceni.

  Plinta din lemn, o alegere inspirată pentru durata în timp

  La fel de importantă este alegerea materialului potrivit pentru plintă. Există numeroase variante disponibile pe piață, însă cea mai calitativă și rezistentă rămâne cea din lemn natural, conform The Spruce. Chiar dacă investiția este mai mare pentru o plintă din lemn decât pentru una din PVC sau din MDF, calitatea își spune cuvântul în timp.  În plus, lemnul îți oferă opțiunea de a păstra culoarea și textura naturale, dacă plinta albă nu este pe gustul tău.

  Pe de altă parte, dacă ai un exces de umezeală ori riști să ți se infiltreze apă în locuință, o plintă de MDF se potrivește mai bine, pentru că nu mucegăiește.

  3 modele de plintă albă din lemn, cu un raport calitate-preț bun

  În cazul în care varianta de plintă albă îți este pe plac, iată mai jos trei variante calitative și accesibile, găsite în magazinele online.

  Prețul unei plinte din lemn natural începe de la 30 lei/buc în magazine și ajunge la 49 lei/buc, în funcție de natura lemnului din care este realizată.

  Plintă din lemn alb, Dedeman

  plinta din lemn alba dedeman
  Plintă din lemn alb, Dedeman, 49 lei/buc

  Plinta pentru parchet P9H, disponibilă în magazinele Dedeman, are un finisaj lăcuit și un aspect clasic. Plinta se instalează rapid și este prevăzută cu un canal spațios care permite mascarea cablurilor inestetice.

  Plintă din lemn de pin, Hornbach

  plinta alba din lemn de pin hornbach
  Plintă din lemn de pin, Hornbach, 30 lei/buc

  Plinta Konsta este realizată din lemn de pin lăcuit, fără noduri, cu un aspect uniform și gata de instalat fie în dormitor, fie în living sau chiar și în hol.

  Plintă din lemn de tei

  plinta din lemn alba
  Plintă din lemn de tei, eMAG, 39,27 lei/buc

  Această plintă albă este făcută din lemn de tei și este ideală pentru acoperirea rosturilor de dilatare dintre perete și pardoseală.

  Foto principală: Radu Gospodinov

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Plinta albă, un element mic de finisaj, cu efecte mari asupra întregului decor