LIFE

5 locuri mai aproape de București decât marea, unde poți face plajă sau picnic

  Vara, sentimentul de vacanță parcă pune stăpânire pe noi și tot ce ne dorim este să ne relaxăm și să ne bucurăm de timp liber, chiar dacă nu este posibil să facem asta trei luni pe an. Concediile atent plănuite pot fi întrerupte cu mici trip-uri spontane, perfecte pentru a ne deconecta de rutina zilnică și a simți și mai bine anotimpul cald.

  Dacă simți nevoia să iei o pauză de la agitația, haosul și canicula din oraș, dar bugetul nu-ți permite să mergi până la mare, sau pur și simplu vrei să eviți litoralul românesc, Bucureștiul are avantajul unor locuri în apropiere, perfecte de plajă sau de picnic. Ți-am pregătit o listă cu cinci dintre ele, așa că rămâne doar să-ți alegi preferatul și să pornești la drum.

  P.S.: dacă și tu ai sugestii sau opțiuni de plajă sau picnic aproape de Capitală, le așteptăm cu mare curiozitate în secțiunea de comentarii.

  1. Samskara Beach

  Poate nu te-ai gândit de multe ori să mergi la Călărași, dar aici vei descoperi un loc perfect pentru o escapadă din urbe. De fapt, vei avea sentimentul că ești la mare, mai puțin partea cu valurile. Samskara Beach este la 115 kilometri de București și-ți oferă nisip fin, Dunărea, dar și liniștea naturii.

  Odată ce ajungi la Călărași, după ce parchezi mașina, trebuie să iei bacul pentru a ajunge pe plajă, însă nu mergi mai mult de 4 minute până să ajungi. Samskara este poziționată la marginea unei păduri, unde poți face trasee cu bicicleta, dacă ești genul activ și te-ai plictisit să stai la soare.

  Plaja e mică, dar este curată și amenajată cu șezlonguri, umbrele, dar și dușuri și cabine de schimb. Apa nu este foarte adâncă și o baie este întotdeauna binevenită, dar ai grijă, deoarece curenții sunt destul de puternici și e recomandat să știi să înoți.

  Există și un restaurant unde poți mânca sau de unde-ți poți lua sucuri, cocktail-uri, bere sau înghețată, iar partea mișto este că spațiul are și căsuțe unde te poți caza peste noapte. Nu e nimic fancy la ele, dar sunt colorate, au un decor care te duce cu gândul la mare și par confortabile pentru o zi petrecută la malul apei.

  Samskara se vrea un loc dedicat mindfulness-ului și liniștii interioare, așa că atmosfera de aici este zen, ideală să te relaxezi și să-ți pui pauză la gânduri.

  Mai multe detalii aici.

  2. Insula Calnovăț

  Nu este chiar aproape de București, ci la 175 de kilometri distanță, dar în mod cert merită atenția ta. Insula Calnovăț este în județul Teleorman, lângă comuna Islaz și se întinde pe o lungime de aproximativ 10 kilometri, până la zona de confluență a Oltului cu Dunărea. Vei ajunge într-o zonă protejată, unde există un adevărat ecosistem și o varietate de păsări, într-un decor care-ți va intra direct la inimă.

  Încă este o parte sălbatică a României și poate aici e și toată frumusețea, dar nu lipsesc câteva umbrele de paie pe nisip, șezlongurile, cât și un bar improvizat, de unde-ți poți lua de mâncare sau de băut. Poți alege să stai mai departe de lume, există îndeajuns spațiu, iar dacă te hotărăști să rămâi peste noapte, ar fi bine să ai cortul cu tine.

  Oricum, dacă ai ales doar o excursie de o zi, măcar stai până la apus – culorile roșiatice ale cerului transformă locul într-un peisaj aproape pictat și ar fi păcat să nu te bucuri de un așa spectacol ceresc. Calnovăț este fix genul de loc unde ar fi bine să deschizi bine ochii, să trăiești în prezent și să te bucuri de ce vezi în jur, în mod cert natura te va surprinde într-un mod plăcut.

  Mai multe detalii aici.

  3. Plaja Gostinu

  Lângă Giurgiu, la 70 kilometri de Capitală, vei găsi o altă plajă la malul Dunării, unde te poți bucura de soare în natură. Avantajul este că plaja este lată, are nisip fin, iar apa te invită să te răcorești (dar ai în vedere că nu există salvamari), însă nu vei fi singur. Foarte mulți aleg să-și petreacă aici timpul liber, așa că nu te aștepta la un decor complet sălbatic, deși aglomerația de la Gostinu nici nu se compară cu cea de pe litoral, în plin sezon.

  Există șezlonguri, dar și o pădure lângă, unde poți sta la umbră, dar ai în vedere că trebuie să vii cu pachețel de acasă, nu ai ce mânca la fața locului. În schimb, există un bar, de unde-ți poți cumpăra băuturi reci sau înghețată. Este o variantă ideală pentru zilele în care-ți dorești „altceva”, iar dacă ajungi aici în timpul săptămânii, cu siguranța atmosfera e diferită și te vei putea bucura și mai mult de liniște.

  Mai multe detalii aici.

  4. TRQZ Lake

  La o oră distanță de București, în comuna Gorgota, vei descoperi un water-park atractiv, cu plajă, apă albastră și voie bună. Pentru a păstra zona curată și a evita aglomerația, proprietarii susțin că accesul se face doar pe bază de rezervare (la numărul – 0724.496.496), însă merită să faci pasul pentru a ajunge aici.

  E un loc dacă îți dorești să te relaxezi, să citești o carte bună sau să bei un cocktail la malul apei, însă este de-a dreptul perfect dacă-ți plac sporturile acvatice, deoarece poți face o groază de activități pe lac – de la jetski, SUP, kayak, banana ride, tubing sau hidrobicicletă.

  Muzica bună nu lipsește, iar în serile de weekend ai petreceri distractive, unde poți dansa sub cerul liber. Întreg spațiul este foarte mișto amenajat, astfel încât să ai parte de tot confortul pe care ți-l poți dori la plajă.

  PS: poți face și trasee cu bicicleta în jurul lacului sau pe lângă pădurea ca-l înconjoară, dacă simți nevoie de mișcare în natură. Sună bine, nu?

  Mai multe detalii aici.

  5. Lacul Păltinu – Valea Doftanei

  La 111 kilometri de București ajungi la munte, într-o zonă superbă, în inima naturii. Valea Doftanei te va surprinde cu peisajele sale, dar și cazările cool și confortabile pe care le găsești în zonă, dacă vrei să petreci câteva zile aici. Însă, dacă ai nevoie doar de câteva ore în aer liber, atunci poți petrece o zi pe pajiștea din jurul lacului de acumulare Păltinu.

  Pădurea din apropiere îți ține de umbră, în timp ce apa te așteaptă să te răcorești, dar ar fi bine să știi să înoți, deoarece nu este amenajat și nu există salvamari. Dacă te simți mai activă și nu vrei să stai doar la plajă, poți încerca tot felul de trasee și plimbări prin zonă, în timp ce te bucuri de împrejurimi.

  Nu este o zonă ferită de lume, ba chiar mulți vin și fac grătar aici, dar este îndeajuns de spațios să-ți găsești propriul colțișor de liniște. Lasă curat în urma ta, protejează natura și fii recunoscătoare pentru astfel de locuri din țara noastră.

  Mai multe detalii aici.

  Lacul Păltinu
  Lacul Păltinu

  Artha Park

  Foarte aproape de Capitală, la doar 30 de kilometri distanță, la intrarea în Snagov Sat, pe malul lacului, găsești o locație multifuncțională, departe de agitația orașului. Pe lângă faptul că aici se organizează evenimente, ai un spațiu special amenajat unde poți sta la plajă, la malul apei.

  Este important de știut că nu poți veni cu mâncarea de acasă, ci ai o zonă de foișoare, unde poți comanda ce dorești. Nu este indicat să faci baie în lac, însă poți face o plimbare cu caiacul, o experiență foarte distractivă.

  Mai multe detalii aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 locuri mai aproape de București decât marea, unde poți face plajă sau picn...