Apartamente cu 2 camere

O amenajare simplă și aerisită, dar cu multe piese vechi recondiționate care creează o atmosferă caldă

  Un apartament din Brașov, pe care l-a amenajat Adela Chivărean de la The Wood Doctor, vine să contrazică ideea că un spațiu minimalist este banal și rece. A folosit mult lemn, accente de culoare și piese vintage pe care le-a asociat cu obiecte accesibile, găsite în magazinele home&deco. Rezultatul este o amenajare aerisită și veselă, cu multă personalitate.

  Apartamentul are o suprafață de 57 metri pătrați și o compartimentare standard pentru un apartament cu două camere: living, bucătărie, dormitor, hol și baie. Are, în plus, o terasă mare, dispusă pe toată lungimea apartamentului, cu acces din toate camerele.

  Proprietarii, Adi și Andreea, locuiesc în străinătate și au coordonat șantierul de la distanță. Din fericire, au fost de la început pe aceeași lungime de undă cu Adela, așa că în multe cazuri au mers pe mâna ei, fără să se implice prea mult. Proiectul a durat un an.

  Influențe britanice, integrate discret în decor

  Ca direcție de amenajare, cei doi și-au dorit un spațiu mobilat minimal, cu trimiteri subtile către designul de interior britanic. Adela a respectat tema propusă, cu nuanțe de albastru deschis și roz pal, obiecte vechi pe care le-a readus la viață, multe tablouri și diverse corpuri de iluminat.

  „Proprietarii sunt oameni cu simț estetic și atrași de lucrurile frumoase. Am mai avut noroc și că au avut încredere în mine, ei nelocuind în România. Ultima parte a proiectului (decorațiuni, dispunere mobilier, culori) a fost pentru ei o surpriză și am decis de comun acord că vor vedea rezultatul final când ajung în Brașov”, povestește Adela.

   

  Mix de vechi și nou

  Pentru că este un apartament de închiriat, Adela nu a pus prea mult accent pe spațiile de depozitare. Astfel, încăperile respiră și lasă ochiul să se concentreze pe frumos: mobilier mic, obiecte decorative, texturi.

  Finisajele, ușile de interior și mobilierul făcut pe comandă au consumat cea mai mare parte a bugetului, iar decorul minimalist le pune excelent în valoare. Lemnul este un fel de laitmotiv al amenajării. În living, de exemplu, Adela a integrat o oglindă și o consolă din lemn de stejar, ambele fiind realizate în atelierul The Wood Doctor. Și patul din dormitor poartă semnătura ei.

  „Ca de obicei în proiectele mele, am ales obiecte destul de accesibile pe care le-am modificat sau complimentat cu altele restaurate sau vechi. Am luat lucruri atât de la firme românești, cât și de la Ikea, Jysk, The Home, Vida XL, Zara Home sau English Home. Scaunele din bucătărie sunt de pe OLX și sunt recondiționate de mine. Dulapul din dormitor este și el o piesă veche, recondiționată. Amenajarea merge într-o zonă de modern-tradițional cu influențe britanice”, spune Adela.

  Interior personalizat prin cromatică și obiecte decorative

  Accentele de culoare și a obiectele decorative au transformat radical spațiul, dându-i parcă și mai multă viață. Fiecare cameră are cel puțin un element cu o poveste a lui. În bucătărie, de exemplu, scaunele vintage de un portocaliu intens funcționează ca un magnet vizual. La fel și dulapul albastru din dormitor. Tablourile sunt cele care dau autenticitate amenajării în zona de living. Fiecare lucrare are o semnificație aparte pentru tinerii beneficiari.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Adela Chivărean

  • Amenajează interiorul în funcție de preferințele proprietarilor, chiar dacă este vorba de o locuință de închiriat
  • Investește în finisaje (parchet, uși de interior). Sunt lucruri pe care nu o să le mai schimbi foarte curând!
  • Încearcă să cumperi cât mai multe piese made in Ro. Nu doar că susții economia locală, dar te și asiguri că incluzi în decor obiecte speciale, în serii mici, unele poate chiar unicat.

  Foto: Bela Benedek și Adela Chivărean

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  O amenajare simplă și aerisită, dar cu multe piese vechi recondiționate care...