DESIGN INTERIOR

Shopping: 5 modele de pat Montessori din care să alegi pentru copilul tău

  Dacă dorești să amenajezi o cameră care să-i stimuleze imaginația și creativitatea copilului tău, cel mai bine e să fie s-o lași cât mai simplă, dar cu elemente ingenioase. Unul dintre aceste elemente e un pat Montessori. El este rezultatul metodei pedagogice a Mariei Montessori, care se bazează pe încurajarea auto-educării copilului ca să-și dezvolte independența și să învețe folosindu-și simțurile.

  Patul Montessori este încăpător și foarte jos, astfel încât copilul să se poartă urca și da jos singur, fără ajutorul părinților. În felul ăsta învață să fie independent și să își recunoască semnalele corpului. Dacă îi e somn, îi este ușor să meargă singur în camera lui. Am ales cinci modele de pat Montessori care să te inspire pentru copilul tău.

  1. Pat Montessori simplu natur

  pat Montessori simplu
  (Pătuț Montessori natur, Decor pentru Copii, 800 Lei)

  Pătuțul de la Decor pentru Copii este realizat din lemn masiv de brad românesc, foarte rezistent. Are marginile rotunjite ca micuțul tău să nu se accidenteze. Poți selecta dacă vrei ca patul să fie lăcuit sau dat cu ceară de albine și pentru încă 400 de lei poți să-l comanzi și cu spații de depozitare. Somiera poate fi la nivelului solului (doi centimetri) sau ridicată la 16 centimetri dacă ai un copil mai mare.

  2. Pat cu barieră de protecție

  Pătuț Montessori
  (Pătuț Montessori cu barieră Mila, Banaby, de la 1177 Lei)

  Pătuțul de la Banaby este realizat din lemn solid de pin natur, lipit pentru rezistență mai mare și durabilitate. Pentru o protecție suplimentară a copilului, acesta este prevăzut cu o barieră laterală de 28,5 centimetri. Accesoriile din imagine nu sunt incluse în preț, dar îl poți decora cu beculețe sau jucării atârnate de cadrul superior al patului.

  3. Pat Montessori alb

  pat Montessori
  (Pătuț Montessori alb, Home & More Concept, între 2 699 – 2 899 Lei)

  Dacă vrei să aduci un plus de eleganță în amenajarea camerei pentru copilul tău, pătuțul alb este alegerea potrivită. Este făcut din lemn masiv de fag și vopsit ecologic cu vopsea pe bază de apă. Pentru un look minimalist adaugă ca decorațiuni ghirlande luminoase albe sau norișori în aceeași culoare.

  4. Pat gri cu aspect de balansoar

  pat montessori
  (Pătuț Montessori gri Grosi, DasiHome, 729 Lei)

  Pățutul simplu, potrivit într-o amenajare de tip scandinav sau minimalist, este realizat din lemn de pin și vopsit gri. Are un aspect de balansoar prin care se deosebește de restul modelelor. Pentru mai puțin efort, poți comanda și salteaua tot de la același furnizor, ca odată cu sosirea patului să-i oferi micuțului un loc de dormit imediat.

  5. Pat cu bibliotecă

  pătuț Montessori bibliotecă
  (Pătuț Montessori cu bibliotecă, Decor pentru Copii, 1 500 Lei)

  Pătuțul cu bibliotecă se potrivește în special camerelor de la mansardă sau celor cu tavan înclinat. Fiindcă are și o mini bibliotecă inclusă este minunat într-o cameră mică, în care nu mai este loc pentru alte corpuri de mobilier. În plus, având cărți la îndemână, copilului i se va stimula dorința de a explora și învăța.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Shopping: 5 modele de pat Montessori din care să alegi pentru copilul tău