Design Interior

Câțiva pași simpli pentru amenajarea unui dormitor la mansardă

Visezi la un dormitor boem, care să îți ofere și mai multă intimitate decât în mod obișnuit? Amenajează-ți un dormitor la mansardă, cu câteva trucuri simple și rapide. 

Poți să-ți amenajezi un dormitor de poveste la mansardă cu un minimum de efort și cu un buget limitat, dacă te axezi pe decorațiuni. Formele atipice ale pereților îi oferă o versatilitate din punct de vedere decorativ și te scot dintr-un mediu clasic. 

Pune un hamac în mansardă

dormitor la mansarda hamac
Consultă un specialist înainte să agăți hamacul.

Profită de cadrele de lemn din mansardă și de forma deosebită a pereților și montează un hamac. Poți alege dintre un hamac clasic sau unul de tip scaun pe care să-l montezi pe tavan. Avantajul hamacului este că poate ține locul unui fotoliu și dacă la un moment dat te plictisești de el, îl poți scoate și depozita cu ușurință. Unde mai pui că în zilele de vară îl poți muta în curte pentru o siestă relaxantă la umbră.

Perne colorate

dormitor la mansardă perne
Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Important e să îți rămână spațiu în pat.

Dormitorul de la mansardă poate deveni o oază parcă desprinsă din O mie și una de nopți dacă investești în mai multe perne decorative de diverse culori și texturi. Dacă vrei să duci stilul oriental mai departe, pornește de la pernele colorate și adaugă alte elemente care să te ducă cu gândul la poveștile Șeherezadei, cum ar fi felinare pentru lumânări și bețișoare parfumate.

Pat cu baldachin

dormitor la mansardă pat cu baldachin
Romantic și boem, baldachinul e o piesă de rezistență.

Dacă deschizi orice carte ilustrată cu basme, vei vedea că paturile din imagini au baldachin. Pe timpuri, avea un rolul practic de a te proteja de insecte și șobolani pe timpul somnului. Și chiar de a păstra o temperatură adecvată noaptea. Astăzi e mai mult decorativ. Dacă dorești ca dormitorul tău să aibă o atmosferă romantică, alege dintre mai multe modele de paturi cu baldachin sau fă-ți tu singură un aranjament DIY

Magia plantelor

dormitor la mansardă plante
Atenție la câtă lumină intră în mansardă, atunci când alegi plantele.

Dormitorul la mansardă devine cu adevărat viu dacă îl decorezi cu plante în ghivece. Combină plante de podea de diverse dimensiuni cu unele curgătoare, pe care le poți agăța de stâlpii de susținere ai tavanului. Aspectul vizual al acestora oferă mansardei un sentiment de curgere lină și împreună cu restul plantelor fac dormitorul să pară ca dintr-un basm cu o grădină secretă.

Decorează cu beculețe

dormitor la mansardă luminite
Alege fie colorate, fie albe.

Lumina este poate cel mai important element dintr-o cameră, fie că este vorba despre cea naturală sau de la corpurile de iluminat. Ghirlandele cu becuri colorate sau instalații precum cele de Crăciun pot să creeze o atmosferă intimă și de poveste în orice cameră.

Înainte să te decizi asupra modelelor pe care le vei folosi, măsoară spațiul unde dorești să le pui, ca să te asiguri că lungimea lor se va potrivi cu ideile tale. Poți combina modele mai voluminoase cu unele mai mici pentru un aspect complex, dar încearcă să nu amesteci prea multe culori diferite ca să nu aglomerezi atmosfera dormitorului. 

Spune-ți părerea

avatar
  Subscribe  
Notify of