DESIGN INTERIOR

IKEA a colaborat cu trupa Swedish House Mafia și lansează o colecție de mobilier despre și pentru muzică

  Piese funcționale, cu design minimalist, gândite special pentru muzică – fie că o faci, ori o asculți. Și totul îmbrăcat într-un negru elegant, intens, care deși pare sobru, are un impact vizual îndrăzneț, puternic. Despre ce vorbim? Despre noua colecție IKEA, OBEGRÄNSAD, realizată în colaborare cu membrii trupei Swedish Mafia House.

  OBEGRÄNSAD va fi disponibilă în magazine în luna octombrie și conține peste 20 piese de mobilier care facilitează producția de muzică în interiorul propriei locuințe, dar și obiecte care pur și simplu creează un spațiu relaxant, un mediu ideal pentru a asculta muzică.

  IKEA OBEGRÄNSAD (5)
  Biroul OBEGRÄNSAD este dotat cu suporturi pentru difuzoare

  Într-un interviu acordat în prezența reprezentanților IKEA – James Futcher, Creative Leader și Friso Wiersma, designer – membrii trupei Swedish House Mafia – Sebastian Ingrosso, Steve Angello și Axwell – au vorbit despre ceea ce i-a inspirat pentru designul pieselor.

  „Numele OBEGRÄNSAD (n.r. –  nelimitat în limba suedeză) înseamnă multe lucruri, înseamnă fără limite. Fără limite la creativitate. Fără limite pentru oricine care vrea să o cumpere și să facă parte din ea. Este o buclă nelimitată de motivație și inspirație”, spun cei trei artiști.

  Pentru realizarea colecției, designerii IKEA au folosit secrete de culise ale trupei, care a dezvăluit o parte dintre nevoile artiștilor aflați la început de drum. „Obișnuiam să ne gândim la moduri ingenioase de a folosi mobila IKEA pentru a ne adapta la nevoile creative ale adolescenței, așa că scopul acestei colaborări are legătură cu propria noastră călătorie prin viață”, au povestit membrii Swedish House Mafia.

  Ce conține colecția OBEGRÄNSAD

  OBEGRÄNSAD collection 01
  OBEGRÄNSAD va fi disponibilă în magazine în luna octombrie

  Printre piese se numără un record player – probabil chiar vedeta colecției -, un birou, un fotoliu, instalații LED, lumini de tavan și de podea, un ceas, rafturi, genți, covoare și suporturi pentru laptop, tabletă și boxe. Toate sunt menite să ajute artiștii să își exprime creativitatea fără limite, să aibă libertatea de a face muzică în confortul casei, cu un buget redus, însă sunt potrivite și pentru cei care nu fac, ci doar consumă muzică.

  Artiștii povestesc că încă de la început obișnuiau să modifice mobilierul IKEA pentru a-l putea folosi în studio. „A fost o chestie emoțională pentru noi, fiindcă am crescut înconjurați de IKEA și am folosit dintotdeauna mobilierul IKEA, pe care l-am modificat pentru a amenaja primul nostru studio”, explică Steve Angello.

  Deși IKEA este un expert al casei, este pentru prima oară când abordează lucrurile din perspectiva artiștilor la început de drum, a creatorilor care pornesc din însăși locul în care se simt cel mai confortabil: acasă. „De aceea a fost perfect să colaborăm cu Swedish House Mafia. Ei vin cu aceste cunoștințe, cum spunea și Steve, obișnuiau să modifice mobilierul IKEA, au această înțelegere asupra a ceea ce îți este necesar pentru a crea muzică acasă”, spun designerii IKEA.

  IKEA OBEGRÄNSAD gramofon pick up gramofon record player
  Record player-ul OBEGRÄNSAD este una dintre piesele pe care membrii trupei Swedish House Mafia și-au dorit să le facă accesibile pentru oricine

  Însă nu e vorba numai despre producție, ci și despre a experimenta muzica într-un mediu relaxant, în care te poți bucura de ea cu adevărat. De aceea, una dintre piesele-vedetă ale colecției este record playerul.

  „Am crescut cu vinilul și este unul dintre cele mai frumoase moduri de a asculta și îngriji muzica. Am vrut să îl aducem într-o formă accesibilă, de care oricine se poate bucura. A fost o provocare să îl facem posibil, să îl facem într-un buget accesibil, dar după multe discuții, am reușit să găsim o soluție și suntem entuziasmați să o vedem”, explică membrii trupei Swedish House Mafia.

  De ce complet negru

  all black obegransad mobila ikea
  OBEGRÄNSAD este o colecție monocromatică

  Ceea ce iese în evidență la primul sneak peek al colecției este monocromia, predominanța negrului. „Este puternică, este o culoare foarte matură dar în același timp, foarte intensă. Pentru noi, a fost o idee care s-a născut din dorința de a face ceva puternic și uniform”, spun membrii trupei.

  OBEGRÄNSAD este o colecție menită să fie accesibilă, care combină estetica elegantă a negrului cu un minimalism rafinat, capabil să sprijine tehnologia pe care o folosim. Membrii Swedish House Mafia au subliniat că această colecție are un design cu „tematică nemuritoare, care poartă o urmă distinctă din ADN-ul nostru”. Produsele OBEGRÄNSAD pot să transforme un spațiu haotic într-unul funcțional și inteligent, sau să ofere șansa de a construi de la zero un studio în orice casă.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  IKEA a colaborat cu trupa Swedish House Mafia și lansează o colecție de mobil...