Proiecte

Apartament pe două etaje, cu cinci camere și cu vedere către apusul de pe lacul Siutghiol

Unii dintre noi ne căutăm camere cu view spectaculos pentru vacanțe. Dar cum ar fi să ne bucurăm în fiecare zi de frumusețea nemărginită a naturii? O familie de constănțeni cunoaște foarte bine sentimentul, căci locuiește într-un apartament de 220 metri pătrați, cu vedere directă către lacul Siutghiol.

Apartamentul cu cinci camere dispuse pe două etaje a fost cumpărat fără finisaje. Când a venit vorba de amenajare, cei doi soți, oameni de afaceri, au constatat că preferințele lor se bat cap în cap. Cum nu au reușit să ajungă la un numitor comun, au luat legătura cu arhitectele Andrada Gruia și Raluca Dumitrașcu, de la Archivity, care au împăcat ambele tabere.

apartament 2 etaje la mare
Culori vii, linii vălurite, forme organice și minimaliste, lacul Siutghiol, lumină și eleganță – toate acestea sunt cuvintele cheie ale acestui proiect.

„Pe lângă provocările obișnuite, de a găsi echilibrul între partea funcțională și cea estetică, ne-am confruntat cu două viziuni și două stiluri aproape total diferite. Astfel, avem o jumătate boemă, diafană și feminină, care preferă culorile deschise și pastelate, și o jumătate ce preferă un stil modern, elegant, cu linii drepte și culori mai masculine. Într-un final, am ajuns la un acord comun, în care am dedicat fiecăruia anumite spații, dar am adăugat în acestea și câte ceva și din personalitatea celuilalt”, povestesc arhitectele.

apartament 2 etaje living colorat
Zona de living degajă mult optimism și voie-bună.

În prima etapă a proiectului de amenajare au schimbat instalația electrică: au modificat complet poziționarea prizelor și a întrerupătoarelor pentru că au regândit sistemul de iluminat, în funcție de necesitățile proprietarilor.

Livingul comunică deschis cu bucătăria și e zona spectaculoasă a apartamentului. Acolo unde nu e view către lacul Siutghiol și apus, sunt suprafețe vitrate care creează jocuri de lumini. Apoi e scara a cărei balustradă e realizată din tablă traforată, lucrată după schițele arhitectelor.

apartament 2 etaje scara
Scara este o mică bijuterie din tablă.

Delimitarea dintre living și bucătărie se face prin intermediul unei insule, un element foarte practic, căci înglobează chiuveta, mașina de spălat vase, spațiu de depozitare, blat de lucru, plita și hota.

apartament 2 etaje bucatarie
Insula este marcată cu ajutorul a trei corpuri de iluminat.

În dormitor, nișa din peretele frontal a fost acoperită cu o tăblie tapițată într-una dintre culorile preferate ale proprietarilor. Dimensiunea ei mare a permis și integrarea unei mici biblioteci.

„Pe peretele frontal am creat un joc geometric de volume și am integrat o fantă de lumină verticală, ce pune în valoare tapetul delicat. Fotoliul clasic este un element pe care proprietarii îl aveau și care transformă dormitorul într-un spațiu eclectic”, mai explică arhitectele.

În baia matrimonială predomină diferite nuanțe de roz, de la dulapul de sub lavoar până la tapetul de pe pereții. Nuanța parchetului și lichenii de pe unul dintre pereți completează atmosfera caldă și fresh.

apartament 2 etaje baie
Baia matrimonială este amenajată în culori calde, ce îndeamnă la relaxare.

La etaj a fost amenajată o zonă eclectică dedicată relaxării și lecturii. Peretele din spatele canapelei, cumpărată de la Roche Bobois, urmează să fie accesorizat cu o compoziție de tablouri.

apartament 2 etaje loc de citit
O lustră-pălărie, cu un design simplu și actual, accesorizează locul de citit.

Tips&tricks pentru amenajarede la Archivity

Lumină de ghidaj
Pentru a evita eventualele accidente, recomandăm ca zona treptelor scării interioare să beneficieze de iluminat punctual. În acest sens, este necesară refacerea instalației electrice.

Trucuri deco
Profită de prezența unei nișe pentru crearea unui mix format din birou/măsuță de toaletă și loc pentru TV. Treaba este simplă: închide parțial nișa cu un panou sau cu un zid din gips-carton, suportul ideal pentru televizor. La bază amplasează o comodă ce are în prelungire un blat folosit pe post de birou.

Decorează cu licheni
Mușchii și lichenii stabilizați sunt tot mai des întâlniți în amenajările interioare. Aceștia au avantajul că absorb praful și dioxidul de carbon și elimină oxigen în aer.

Foto: via Archivity

Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de cei de la Archivity. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la contact@lovedeco.ro și spune povestea acelei case!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE