LIFE

Idei de cadouri potrivite pentru fiecare generație, de la Z la Baby Boomers, conform Pinterest

  Cumpărăturile de cadouri pot fi destul de stresante, mai ales dacă nu le cunoști exact gusturile celor cărora vrei să le faci mici bucurii. Însă te ajutăm noi, cu o listă la sigur, în funcție de generația din care fac parte.

  Cele mai bune cadouri sunt cele personalizate, alese în funcție de mici detalii pe care le cunoști despre persoana respectivă. Însă uneori inspirația lipsește cu desăvârșire și poate chiar nu o cunoști suficient de bine încât să știi ce și-ar dori de Crăciun. În situații ca asta, e bine să la ai îndemână câteva sugestii cu care să mergi la sigur.

  În luna noiembrie 2021, Pinterest a publicat o astfel de listă, realizată în funcție de generație. În urma analizei căutărilor mai multor utilizatori de vârste diferite, iată ce a reieșit că le-ar plăcea să primească în dar.

  Generația Z

  z

  Generația Z, din care fac parte persoane născute între anii 1990 și 2010, are o preferință pentru amenajările cu estetică neutră, naturală. Celor care aparțin acestei generații le place să-și umple spațiile cu plante, decorează cu obiecte considerate neobișnuite – cristale sau tapiserii, de exemplu – așa că pune pe lista de cumpărături fie un ficus, fie o tapiserie cu modele inspirate din natură.

  Millenials

  m

  Pentru cei care aparțin generației Millenials, adică cei născuți de la începutul anilor 1980 până în 1990, confortul e cel mai important în perioada asta. Au fost doi ani destul de obositori, iar casele au devenit și birouri, și săli de fitness, și de cinema. Dacă ai auzit de conceptul de „cabin fever” până acum, e simplu să-ți dai seama că tot ce-și doresc este să se simtă din nou bine la ei acasă.

  Cele mai potrivite cadouri sunt, deci, cele care pot schimba atmosfera într-o casă. De exemplu, lumânările parfumate – am scris aici despre una care chiar miroase intens – păturile cu textură moale, coșurile din lemn care oferă puțină textură amenajării. Ai prins ideea.

  Generația X

  x

  Din generația X fac parte persoanele născute între anii 1961 și 1980. Conform căutărilor lor pe Pinterest, au o slăbiciune pentru decorul minimalist cu accente eclectice, care să spargă monotonia. Recomandările de cadouri sunt toate colorate.

  Ca să mergi la sigur și să nu îți asumi prea multe riscuri, poți opta pentru o față de pernă într-o culoare stridentă sau chiar o vază într-o nuanță veselă.

  Baby Boomers

  b

  Între persoanele născute din 1946 până în 1964, adică generația Baby Boomers, este popular acum stilul eclectic, dar cu o abordare vintage. Poți să le faci o bucurie dacă le dăruiești obiecte care vin la pachet cu puțină melancolie.

  De exemplu, un ceas de perete cu aer vintage s-ar putea să fie potrivit. Poate chiar obiecte cu adevărat vintage, pe care le găsești la fel de fel de anticariate și magazine de decorațiuni second hand. Citește ghidul nostru despre ce merită și ce nu merită cumpărat la mâna a doua.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...