DESIGN INTERIOR

Shop the look: șase amenajări ale unor băi de pe Pinterest pe care le poți recrea cu produse din magazinele de la noi

publicat pe 14 oct. 2019

  Am adunat șase amenajări ale unor băi atât de frumoase că ne-au furat ochii pe Pinterest și Instagram și am căutat produsele din magazinele locale cu care le poți recrea. Și dacă nu îți place o amenajare până la capăt, poți combina elemente din una, două sau chiar trei băi.

  Retro rămâne, și anul ăsta, cuvântul magic în cazul celor mai multe amenajări de băi. De fapt, o combinație între retro și modern, chiar minimalism. Cuprul, alama sau nichelul, privite cu oarecare reticentă în trecut, fac azi ravagii printre iubitorii de frumos. Mozaicul câștigă tot mai mult teren în fața plăcilor tradiționale de faianță, piatra naturală este tot mai folosită pentru pardoseli, iar alte trenduri o să vezi în cele șase amenajări de băi de mai jos.

  1. Cu lemn și piatră

  a

  E drept că baia din imaginea de mai sus aduce cu una dintr-un hotel de lux, dar asta e și ideea. Un trend extrem de actual în amenajarea băii este folosirea gresiei sau a faianței cu aspect de lemn sau parchet. Mozaicul ceramic cu plăci de lemn aparent și cel cu piatră naturală fac casă bună împreună, într-o baie care să fie și primitoare și călduroasă. Sau poți monta chiar parchet de lemn în baie, atâta timp cât e tratat corespunzător. 

  Obiectele sanitare, de mobilier și decorațiunile din imagine sunt unele basic, pe care le găsești ușor și în magazinele din România.

  2. Hammamul de acasă

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Drummonds Bathrooms (@drummonds_bathrooms) on

  Baia din imagine este inspirată din celebrele băi turcești, cu pereți zugrăviți într-un verde vibrant, cu gresie și faianță într-o nuanță ceva mai închisă și cu un print geometric discret și plăcut și, nu în ultimul rând, cu obiecte sanitare și accesorii din alamă, pentru un finisaj retro. Din fericire pentru cei care vor să copieze acest decor, alama sau bronzul antichizat sunt două materiale folosite frecvent pentru bateriile sau coloanele de duș prezente în oferta magazinelor de profil, la un preț mai mare, însă, decât cele ale sanitarelor cu aspect modern.

  Mai dificil a fost să găsim și un lavoar cu un aspect clasic, precum cel din poză. Propunerea noastră este o consolă dublă din ceramică, cu o bază din metal cu finisaj de alamă lustruită.

  3. De un albastru clasic

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Agence Charlotte Féquet (@charlotte_fequet) on

  Albastrul închis a fost „Culoarea anului 2020”, așa că nu putea lipsi din ideile pentru amenajări de băi. Am căutat produsele cu care să recreezi decorul, iar în cazul gresiei de pe jos, am pus chiar distribuitorul celei din imagine, căci nu am găsit așa ceva la noi. E vorba de o colecție exclusivistă a unei firme britanice, care a inserat pe bucățile de granit alb cioburi de sticlă reciclată viu colorată. Știm că e foarte scumpă, dar e bună pentru inspirație.

  Și aici sunt finisaje antichizate, precum alama lustruită, și o mască de chiuvetă sau dulap în culoarea mierii, care să urmeze nuanța acestora.

  4. Ca un SPA în miniatură

  d
  Din imaginea asta liniștitoare de pe Pinterest poți reproduce destule idei pentru amenajări ale unor băi. Caută o cadă ovală care se poate monta în mijlocul încăperii și un lavoar modern cu formă asemănătoare. Pentru baterii și sistemul de duș, alege negru, iar în loc de gresia obișnuită folosește piatra naturală, precum granitul, într-o nuanță deschisă, însă.

  Pentru acel efect de SPA, decorează-ți baia cu plante artificiale cu frunze bogate. Există și plante naturale care rezistă și chiar le merge bine în baie. 

  5. Retro-pretențios și cu gheare

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Melanie Lissack interiors (@melanielissackinteriors) on

  O cadă din fontă, smălțuită, colorată și cu picioare (sau gheare) decorate, ceva de vis. Un produs scump în magazinele de profil, dar pe care îl poți căuta și second hand. Sau poți cumpăra variante mai ieftine din acril, pe care să le vopsești.

  O astfel de amenajare vine la pachet cu un lavoar clasic, cu picior, baterii pentru cadă cu design retro și cu un perete îmbrăcat în fototapet rezistent la apă, cu imprimeu cu flori vintage. Asta dacă vrei să te simți ca un împărat, chiar și la baie…

  6. Cu cadă din cupru

  g

  O altă vedetă, cada din cupru. E 100 % ecologică, preferata designerilor de top și a figurilor regale, precum Ducesa de Sussex. Și pentru că vorbim de o cadă-bijuterie, vorbim și de cele mai scumpe obiecte din gama lor. Minunăția de pe Pinterest e mai degrabă o cameră de baie, cu pereți văruiți într-un verde olive, cu plăci decorative de gresie, în forme geometrice alb-negre, un lavoar cu aspect modern, dar clasic în același timp, și numeroase obiecte de decor care să te trimită înapoi în timp.

  Păstrează tot ceea ce ține de baterii pentru cadă și chiuvetă într-un negru mat, care să se găsească și în rama oglinzii și în capacul de toaletă, musai din lemn.

  Produsele propuse pentru aceste șase amenajări de băi au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Shop the look: șase amenajări ale unor băi de pe Pinterest pe care le poți r...