DESIGN INTERIOR

Shop the look: 5 idei de coffee bar pe care să le recreezi într-un colț neamenajat de acasă

  Știi zona aia din bucătărie unde blatul e mereu gol și plictisitor? Dar colțul acela din living în care nu ai știut niciodată ce să pui și un fotoliu ar fi fost prea mare? Știi ce-ar merge bine acolo? Exact, un coffee bar.

  Dacă e un lucru pe care majoritatea am învățat cum să-l facem mai bine de când cu pandemia, acela trebuie să fie cafeaua. Cu restaurantele și cafenelele închise luni întregi, fiecare a trebuit să se descurce pe cont propriu. Vrând, nevrând, iubitorii de cafea și-au asumat rolul de barista în devenire și au exersat în fiecare dimineață, acasă. S-a născut chiar și un nou trend pe social media, cafeaua Dalgona, a cărei rețetă a avut parte de așa-numitele 15 minute de celebritate.

  Conform Pinterest, căutările pentru „home coffee stations” au crescut cu 751% în ultimul an și jumătate. Asta înseamnă că mulți au luat inițiativa și au decis să mute cafeneaua preferată acasă, într-un colț din care să nu lipsească nimic, de la espressor, până la căni eye candy și chiar până la atmosfera specifică unui astfel de local. Și dacă ai un colț neamenajat în bucătărie sau living și te tentează să-l folosești pentru un coffee bar, iată câteva idei.

  1. Coffee bar amenajat pe un cărucior cu roți

  e

  Dacă îți dorești foarte mult un coffee bar, însă ai un spațiu limitat în care-l poți amenaja, poți folosi un cărucior cu roți. Nu ocupă mult loc și e ușor de mutat dintr-o parte în altă dacă descoperi că te încurcă în locul în care l-ai plasat inițial.

  Ca să-l reproduci pe cel de mai sus, ai nevoie doar de un cărucior cum e cel de la eMAG pe care să pui espressorul și celelalte accesorii. Un borcan supradimensionat va fi foarte util pentru depozitarea capsulelor de cafea, și mai ai nevoie de o tavă pe care să pui cănile. Dacă nu ai ales deja unele, ia-le în considerare pe cele cu finisaj metalic, pot fi un accent sofisticat.

  2. Colț de cafea amenajat pe o etajeră KALLAX de la IKEA

  d

  O altă opțiune prietenoasă cu spațiul și bugetul este să-ți amenajezi un coffee bar folosind o etajeră KALLAX de la IKEA. Cea de mai sus e albă, pusă pe un fond tot alb, însă accesoriile sparg monotonia cromatică.

  Dacă vrei să reproduci ideea la tine acasă, nu uita să adaugi câteva accente multicolore. Cum ar fi un set de căni cu modele, un print în nuanțe saturate sau o vază din sticlă albastră.

  3. Home coffee station cu accente de lemn și depozitări deschise

  c

  Mai potrivită pentru bucătărie, această zonă de coffee bar poate fi amenajată ori pe un blat de lucru, ori pe o etajeră. Accentele de lemn îi dau un aspect cozy, iar rafturile cu suport în formă de țevi aduc o notă industrială în peisaj.

  Dacă nu ai un blat liber pe care să o reproduci, poți cumpăra o etajeră cum e cea de la Casa Rusu. Apoi mai trebuie doar să accesorizezi cu câteva recipiente pentru cafea, o vază din sticlă și ceva decorațiuni de perete tematice, dacă-ți place serialul F.R.I.E.N.D.S.

  4. Coffee bar amenajat în stil industrial

  a

  Dacă preferi cafenelele în stil industrial, îți va plăcea și acest coffee bar. Îl poți amplasa și în living, mai ales dacă ai un perete decorat cu cărămidă aparentă.

  Ai nevoie de un dulăpior sau bufet metalic în stil fișet, un raft de perete din metal, care vor reprezenta o investiție destul de mare, și câteva accesorii. Dar cel mai important e ca la final să aduci cât mai multe plante în zonă ca să obții un efect asemănător cu cel din imagine.

  5. Loc pentru cafea amenajat pe blatul de bucătărie

  b

  Un blat de bucătărie gol și plictisitor poate deveni colțul tău de liniște din fiecare dimineață dacă amenajezi pe el un coffee bar ca cel din imagine. Probabil ai deja cafetiera sau espressorul, deci mai ai nevoie doar de niște depozitări deschise și câteva accesorii și decorațiuni.

  Dacă îți place mult peretele și cromatica din imagine, poți obține același efect cu un panou decorativ 3D vopsit într-o nuanță de albastru petrol. Nu uita să adaugi mici accente de lumină cu piese ceramice albe.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shop the look: 5 idei de coffee bar pe care să le recreezi într-un colț neame...