Balcon

Shop the look: 5 idei de amenajare pentru un balcon mic și piesele necesare să le recreezi

  Un loc să-ți bei cafeaua de dimineață, un spațiu de relaxare la finalul zilei, poate chiar spațiul în care să muncești mai cu spor – sunt trei argumente să nu-ți mai folosești balconul drept cămară și să-i dai un look nou. Și venim și cu câteva idei de amenajare pentru un balcon mic, dacă te-am convins.

  Ziua e mai lungă, temperaturile au crescut și ele, putem spune fără niciun dubiu că a venit primăvara. Iar asta înseamnă că e momentul să-ți folosești din nou livingul de vară – da, despre balcon e vorba, oricât de mic ar fi. Dacă nu l-ai amenajat deja anul trecut, în carantină, poate că acum i-a venit în sfârșit momentul. Și ți-am pregătit câteva idei de amenajare pentru un balcon mic mai jos, dar am căutat și piesele pe care trebuie să le cumperi ca să le reproduci, în caz că te inspiră vreuna.

  1. Un balcon închis decorat cu temă grecească

  c

  Dacă visezi la zile calde de vară în care citești în liniște pe o plajă grecească, balconul ăsta-i pentru tine. E mic și închis cu geamuri, dar din punct de vedere estetic e ca o oază. Pereții sunt acoperiți cu lambriuri – o soluție ingenioasă să maschezi betonul rece cu o textură mai cozy.

  Iar în rest, toată atmosfera e dată de culori și plante, și n-ai nevoie de un buget prea generos pentru un scaun alb, o poliță suspendată și un covor cu dungi albe și albastre. P.S: nu uita de portocalul în ghivechi.

  2. Mini-canapea din paleți și decor boem

  a

  Cu buget mic și multe texturi naturale poți crea o amenajare de balcon mic super boemă. Cum e cea de mai sus, realizată într-un spațiu destul de mic, cu elemente puține. Ca să o reproduci cu bani puțini, poți cumpăra un palet de lemn folosit de pe OLX pe care să-l cureți și să-l refinisezi. Îl faci confortabil cu două-trei perne de scaun și astfel poți crea o zonă de șezut cozy.

  Iar restul decorului e simplu: paravane din bambus, podea din lemn pentru exterior, o măsuță din ratan și, important, iarbă de pampas.

  3. Amenajare cozy într-un balcon mic plin cu flori

  b

  Dacă vrei să te simți ca într-o grădină pe balconul de acasă, trebuie doar să muți toate ghivecele afară. Căci să creezi apoi o zonă de stat jos nici că putea fi mai simplu. Pe peretele lung amplasezi o bancă (care oferă, bonus, și spațiu de depozitare), câteva perne, câteva luminițe pentru ambient și o scară decorativă bună de agățat plantele pe ea. Și gata.

  Și nici nu ai nevoie de cine știe ce buget disponibil. Dacă vrei să arate ca în imaginea de mai sus, poți cumpăra orice bancă și orice scară și puțină vopsea cretată în nuanța dorită. Pașii de vopsit mobilierul din lemn îi găsești aici.

  4. Culori de vară și texturi boho într-o amenajare de balcon mic

  d

  Dacă băncile (fie ele din paleți, fie cele cu depozitare) nu se prea potrivesc spațiului tău, le poți înlocui cu scaune din ratan, cum sunt cele din amenajarea de mai sus. Se găsesc modele asemănătoare și în magazinele de la noi, iar restul amenajării ține doar de detalii.

  Cum ar fi pernele galbene din catifea, taburetul cu ciucuri și covorul cu imprimeu alb-negru și modele intricate. Plantele sunt și ele un detaliu important, așa că nu uita să adaugi câteva ghivece cu frunze verzi.

  5. Balcon complet îmbrăcat în ratan, bambus, stuf și alte texturi naturale

  e

  Balconul din imaginea de mai sus e amenajat în așa fel încât să simți că pășești într-o junglă când petreci timp în spațiul acela. Tema amenajării e destul de clară: natura în forma ei cât se poate de sălbatică.

  Poți obține un decor similar cu câteva piese: un scaun din ratan, tabureți din bambus, un paravan din bambus și, cel mai important, muuulte plante. Multe și preferabil de dimensiuni mari, ca să capteze toată atenția.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Shop the look: 5 idei de amenajare pentru un balcon mic și piesele necesare să...