LIFE

Hotspot: Indigen, un restaurant cu plajă pe care îl găsești în mijlocul agitației din București

publicat pe 03 oct. 2023

    Capitala duce lipsă de multe lucruri (de la infrastructură, la apă caldă), dar în mod cert nu duce lipsă de locuri cool și urbane, perfecte pentru toate gusturile, poftele și bugetele. Azi, un restaurant cu plajă.

    În seria noastră Hotspot îți prezentăm mare parte dintre aceste spații, iar în episodul de astăzi vorbim despre Indigen / Space for the soul, un spațiu care te invită să petreci timp în natură, alături de prieteni sau de persoana iubită. E și terasă, are și o plajă, poți sta și la foc, iar toate astea lângă lacul Tei.

    Indigen, un loc unde te conectezi cu natura

    Ideea spațiului și dorința de a deschide un loc precum Indigen s-a conturat, spune Costin Gache, content creator, a venit în urmă unor călătorii în care a descoperit locuri interesante, cu o estetică autentică.

    „În primul rând, ne-am dorit noi să ieșim într-un astfel de loc în București, și așa ne-am dat seama că probabil sunt mulți ca noi”, zice el.

    Așa a luat naștere un „loc pentru suflet”, adică mai mult decât o terasă și un restaurant, ci un spațiu inedit, unde te poți simți liber. Numele este un omagiu adus culturilor indigene ale lumii, cele care au păstrat o conexiune puternică cu natura și cu elementele de bază ale existenței umane.

    „Credem mult în importanța reconectării cu mediul natural și încercăm să atingem toate simțurile într-un mod cât mai autentic”, adaugă el.

    „Indigen este gândit, proiectat și creat in-house”

    Localul se află pe malul lacului Tei, pe strada Tuzla 50A, în mijlocul orașului și în același timp departe de el. Locația a fost perfectă pentru viziunea echipei, iar priveliștea minunată a fost un mare plus. Înainte de a deveni Indigen, spațiul a găzduit diferite alte proiecte, dar Costin crede că abia acum își va atinge potențialul la maximum. „Ne-am dorit un loc în care oamenii să se conecteze instant cu natura, dar și cu cele patru elemente fundamentale: apă, pământ, foc și aer”, completează el.

    Renovarea a durat aproximativ șase luni, din februarie și până în august 2023, timp în care ownerii au colaborat cu echipa lor internă de design și arhitectură. Și-au dorit să păstreze autenticitatea locului, dar să-l completeze cu toate experiențele adunate din călătoriile în jurul lumii.

    Procesul nu a fost lipsit de provocări, de la cele legate de timp, la cele financiare sau legate de forța de muncă. Ideea a început ca o locație de vară, așa că principala provocare a fost aceea de a deschide în timp util și a nu rata vremea bună.

    Cel mai important este că Indigen a fost gândit, proiectat și creat in-house, de către o echipă de tâmplare și meșteșugari cu care ownerii au lucrat și la alte proiecte. „Aproximativ 90% din ce se poate vedea aici este făcut la comandă și creat special pentru această destinație. Am vrut să ne adaptăm noi locului și nu să adaptam locul nevoilor noastre”, precizează Gache.

    Un design despre „stare de bine”

    Echipa care s-a ocupat de design a avut un brief foarte clar: stare de bine. Proprietarii și-au dorit un loc în care să te simți bine imediat cum îi treci pragul, să simți instant cum ți se schimbă starea de spirit și să îți atingă cele cinci simțuri, prin expunerea la toate cele patru elemente fundamentale ale naturii.

    „Simțul vizual prin decoruri, priveliștea, mișcarea apei, mișcarea copacilor, scânteia focului, simțul auditiv prin sunetele naturii, muzica atent aleasă, foșnetul frunzelor, trosnitul lemnelor pe foc, cântecul clopoțeilor de vânt, simțul olfactiv și gustativ prin mirosul vegetației, dar și prin preparatele de bar și bucătărie, cât și simțul tactil, prin toate texturile organice, atingerea ierbii, diferitele texturi ale lemnului, greutatea nisipului”, spune Costin.

    O oază de liniște chiar în oraș

    Gache precizează că fiecare zonă a spațiului este specială pentru ei, de la mica plajă care te deconectează de haosul urban, la zonele de foc care sunt foarte cozy și până la barul care este realizat complet manual, cu elemente locale, sau oglinzile și chiuvetele din băi care au o istorie în spate, căci câțiva meșteșugari locali le-au găsit și le-au recondiționat.

    „Toate aduc valoare locului și sunt foarte speciale”, completează el. Costin spune că fiecare dintre noi, în mare, își dedică opt ore muncii, opt ore somnului și opt ore activităților în timpul liber, iar aici intervine echipa Indigen. Și-au dorit un refugiu în mijlocul agitației orașului, o oază unde oamenii să se conecteze cu natura și să se relaxeze.

    Își doresc ca localul să fie deschis pentru toate generațiile, turiști și localnici, gurmanzi și exploratori, pentru găștile de băieți care au ieșit să bea o bere seara după muncă, pentru cele de fete care vor să se bucure de un cocktail și o poveste bună împreună, dar și pentru familiile care visează la conexiunea cu comunitatea sau găștile de bunici care vor să se bucure de o cină liniștită, într-un decor plin de confort, unde să li se asigure toate condițiile, cât și pentru micii exploratori care se pot bucura în aer liber, sub atenta supraveghere a părinților. Indigen, zice Gache, se adresează tuturor celor care apreciază natura, simplitatea, autenticitatea și comunitatea.

    În ceea ce privește meniul, există o echipă pasionată de bucătari, care au creat un meniu vast, pentru a mulțumi cât mai mulți gurmanzi. „Preparate de mic dejun în weekend, aperitive, salate, burgeri și wrap-uri, pizza, paste, risotto-uri, fripturi și bineînțeles deserturi. Avem și un meniu special conceput pentru copii. Influențe se simt din toate colțurile lumii: locale, israieliene, mediteraneene, orientale. De asemenea, am pus foarte mult accent pe produsele homemade, de la aluaturi și până la sosuri, încercăm să preparam totul chiar noi, și să asigurăm astfel prospețimea și autenticitatea mâncării”, încheie el.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments