LIFE

Hotspot: Halef, o cofetărie/cocktail bar hip cu inspirație turcească, unde-ți vei răsfăța toate simțurile

  Capitala duce lipsă de multe lucruri (de la infrastructură, la apă caldă), dar în mod cert nu duce lipsă de locuri cool și urbane, perfecte pentru toate gusturile, poftele și bugetele. În seria noastră Hotspot îți prezentăm mare parte dintre aceste spații, iar în episodul de astăzi vorbim despre Halef, o cofetărie cu inspirație turcească, dar și un cocktail bar, și poate unul dintre cele mai hip spații deschise în prezent în oraș.

  Bucureștiul își menține calitățile eclectice datorită unor locuri urbane care completează și diversifică atmosfera din oraș, unde poți avea parte de experiențe inedite și complete, care să-ți răsfețe toate simțurile.

  Bulevardul Elisabeta, încet și sigur, a devenit un agregator pentru astfel de spații mișto, iar Halef în mod cert se ridică așteptărilor și aduce un vibe cool zonei.

  Halef Bucharest
  Halef Bucharest

  Halef: cum a început totul

  Alecsandra Cepoiu, partener Halef, spune că a auzit pentru prima oară despre acest nume de la unul dintre colegii săi, care a descoperit Halef în Istanbul, în timpul unei vizite în oraș.

  „În turcă, Halef înseamnă succesor și preia tradiția unui secol lăsată de familia Altunhan, poveste începută în 1907, în centrul orașului Diyarbakr, într-un mic laborator unde se pregătea Kadayif”, explică ea.

  Colegul său a fost impresionat de experiența turcească, a împărtășit-o cu ea, iar apoi, în jurul unei mese, acolo unde iau naștere multe idei bune, s-a conturat și proiectul din București.

  Găsirea unui spațiu a fost o provocare, deoarece, după multe vizionări, Alecsandra și echipa ei nu au găsit ceva care să se plieze pe viziunea lor și care, așa cum adaugă, să nu se îndepărteze foarte mult de ideea spațiului „mamă” din Istanbul.

  În cele din urmă, fix pe Elisabeta, bulevard care le este familiar și pe care-l frecventează des, au descoperit un spațiu perfect pentru ceea ce aveau în minte, iar lucrurile s-au așezat încet și sigur.

  „La sfârșitul anului 2022, în luna decembrie, am văzut pentru prima dată spațiul. La început a fost puțin copleșitor și am avut o mică teamă că nu vom putea umple un loc relativ mare, pentru ceea ce aveam în plan. Proiectul a început să prindă viață la începutul anului 2023, după ce partea conceptuală a designului, imaginat de Andrei Vintila, s-a terminat”, a zis Alecsandra.

  Provocări și nevoia unei echipe mai mari

  Partenera businessului spune că procesul deschiderii nu a fost nici scurt, nici foarte ușor, deși rezultatul, cel puțin pentru ei, este unul pe măsură.

  În primul rând, au avut presiunea deschiderii, mai ales că au întâmpinat și întârzieri, așa cum se întâmplă de obicei în astfel de proiecte. Halef și-a deschis porțile pe 28 iulie 2023.

  „În al doilea rând, subiectul este cumva delicat, deoarece încă ne confruntăm cu găsirea mai multor oameni care să facă parte din echipa noastră. Ne-ar plăcea să împărtășim cât mai mult din experiența noastră în acest domeniu și să formăm o echipă care să se regăsească în proiectul nostru”, adaugă ea.

  Un design relaxant, cu elemente care se completează unele pe altele

  Designul poartă amprenta lui Andrei Vintilă. Așa cum povestește Alecsandra, el a revizualizat identitatea brandului pentru București, și a combinat influențele mediteraneene, descrise prin culorile și texturile materialelor, cu influențele brutaliste ale mobilierului de lemn, creat special, care se regăsește în tot spațiul.

  „A reușit să creeze un spațiu împărțit în două zone, plus o terasă. Prima zonă este centrată în jurul barului, de unde se pot vizualiza și comanda deserturile noastre, cafeaua de specialitate, un pahar de prosecco sau un cocktail delicios. A doua zonă este destinată petrecerii unui timp mai relaxant și face legătura cu terasa amenajată cu multe plante si cu scaune confortabile și mese, terasă aflată în curtea interioară a clădirii, unde se află spațiul”, completează ea.

  Andrei a colaborat cu biroul de arhitectură LUUM Studio No. SEPT pe partea planuri și tot ce ține de etapizarea proiectului, cu Mobilierium pentru crearea mobilierului din spațiu, iar Alecsandra și Toni Godeanu au ajuns să aibă cunoștințe foarte diverse, de la frigotehnie și electricitate, până la cea mai bună tehnică de amenajare și presărare a ciocolatei pe Halef.

  În ceea ce privește elementele preferate din local, tânăra mărturisește că este foarte atrasă de lavoarul din baie, dar și de frumusețea arcadelor prezente în spațiu.

  „De asemenea, îmi face o mare plăcere să fiu implicată în procesul de îngrijire al plantelor, alături de Ana Popovici și Toni Godeanu. Sunt convinsă că aceste elemente aduc un plus de viață și frumusețe în spațiul nostru și sper să fie apreciate și de ceilalți”, precizează ea.

  Dulciuri, sandvișuri și cocktails

  Când vine vorba de meniu, menționează Alecsandra, vorbim despre o muncă de echipă. Ea a avut bucuria de a participa la un training organizat de colegii din Istanbul, care a inclus atât deserturile, cât și pregătirea și prezentarea lor.

  Și-a împărtășit experiența cu echipa locală și spune că la acel moment meniul deserturilor nu a fost greu de stabilit, deoarece selecția era dictată și de colaborarea cu Turcia. Însă, au intervenit și cu „idei minunate”, cum ar fi „vedeta meniului”, Kadayif cu cremă de mascarpone.

  Experiența în bucătărie a lui Toni Godeanu a avut și ea un „impact” asupra meniului, așa că vei găsi aici și diferite sandvișuri delicioase. Oferta este completată de cafea de la Madison Coffee Collection, dar și de o selecție de cocktail-uri subline, marca Răzvan Corneci.

  Așteptări, surprize și clienți

  „Halef este un proiect în care credem și încercăm să împărtășim cât mai mult din experiența noastră în acest domeniu. Ne dorim să formăm o echipă care să se regăsească în proiectul nostru și să aducem un plus de viață și frumusețe în peisajul urban al Capitalei. Ne adresăm celor care în timpul săptămânii vor să se relaxeze cu un desert nou, o cafea de specialitate, un cocktail sau un sandviș delicios”, zice Alecsandra.

  În ceea ce-i privește pe cei care le-au trecut pragul până acum, ea spune că profilul clienților se îndreaptă către un public din industriile creative, artiști, designeri, arhitecți și, bineînțeles, pasionații de gastronomie.

  „Avem și o surpriză în fiecare vineri seară, pentru cei care își doresc să evadeze în centrul orașului – deja cunoscutele petreceri „Cocktail Manners”, organizate de Toni Godeanu și întreaga echipă, unde terasa noastră se schimbă complet. Aici invităm „selecționeri de muzica bună” din scena urbană pentru a crea o atmosferă alternativă cu un farmec aparte”, încheie ea.

  PS: Halef este deschis zilnic de la 10:00 la 22:00.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Hotspot: Halef, o cofetărie/cocktail bar hip cu inspirație turcească, unde-ț...