LIFE

Hotspot: Berero Store, sufrageria ta urbană și cozy, unde mereu găsești bere craft

  Capitala duce lipsă de multe lucruri (de la infrastructură, la apă caldă), dar în mod cert nu duce lipsă de locuri cool și urbane, perfecte pentru toate gusturile, poftele și bugetele.

  În seria noastră Hotspot îți prezentăm mare parte dintre aceste spații, iar în episodul de astăzi vorbim despre Berero Store, un soi de paradis al berilor craft românești, un spațiu atent curatoriat și cozy, ca o sufragerie, dar și un loc unde vor fi organizate tot felul de events cool. Hai să vedem despre ce-i vorba.

  Ioan Mitroi, inginer la bază și freelancer pe zona de IT în practică, își dorea de mulți ani să pună pe picioare o fabrică de bere. Nu a avut resurse pentru asta, dar în 2015 a deschis Berero, un spațiu cu misiunea de a oferi acces cât mai ușor la beri bune românești. Numele vine, simplu, de la „bere românescă – bere RO”.

  În 2021 a extins oferta, pe lângă beri craft naționale și internaționale, cu alte tipuri de produse craft de tip suc și la vin. Din decembrie 2023, Berero și-a extins aripile din shop și a început să găzduiască evenimente, iar din vara lui 2024 a devenit și bar cu terasă și vibe urban.

  Berero există într-o casă de la 1898

  „Am ales-o pentru că avea potențial enorm. Interiorul nu era foarte afectat, este poziționată aproape de artera comercială Calea Victoriei și, plus de asta, am simțit că pot construi ceva în el, în timp”, adaugă Mitroi despre casa de la 1898 în care funcționează Berero.

  A luat spațiul în 2022 și în patru luni de zile a renovat exteriorul și parterul. „Totul a fost făcut de mine și echipa mea, de la vopsit uși și geamuri, la văruit și tencuit”, precizează el.

  Ioan vorbește și despre design, pe care l-a curatoriat singur, iar asta i-a fost și cea mai mare provocare – să găsească elementele potrivite pentru spațiu, astfel încât să fie puse în valoare.

  „Piesele de mobilier de aici au fost căutate timp de un an și jumătate și le-am ales cu mare grijă. Spre exemplu, art-work-urile de pe pereți sunt din colecția mea privată de print-uri de la diverși artiști pe care îi apreciez și sunt detaliile mele preferate din spațiu, deoarece am muncit foarte mult la poziționarea și selecția lor. Plus de asta, vreau să adaug pe zi ce trece ceva în plus la colecție”, povestește proprietarul.

  Mitroi vorbește și despre cum și-a dorit un spațiu care să nu fie doar despre bere, ci și despre confort. Cei care îi trec pragul să simtă că intră în sufrageria lui personală.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Hotspot: Berero Store, sufrageria ta urbană și cozy, unde mereu găsești bere...