Apartamente cu 4 camere

Inserții de albastru intens leagă amenajarea unui apartament de 90 metri pătrați din București

publicat pe 08 ian. 2024

    Inserții de albastru intens leagă amenajarea unui apartament din Capitală, amenajat de designerul Adina Avramescu de la Sundazed Interiors. Ce ne place atât de mult la acest spațiu? Combinarea acestui albastru cu alte culori, atenția pentru detalii și eleganța deloc forțată a interiorului.

    Apartamentul are o suprafață generoasă de 90 metri pătrați și se află în Sectorul 2 al Capitalei. Are două dormitoare, un birou, un living generos, bucătărie, două băi, laundry room și două balcoane. Proprietarii, o familie tânără cu un copil, și-au dorit o locuință primitoare, cu spații bine organizate care să nu sufoce interiorul. Visau, în același timp, la o amenajare vibrantă, care să se distanțeze de minimalismul monocromatic al ultimilor ani.

    Designerul a colaborat cu proprietara pe toată durata șantierului

    Proiectul a durat câteva luni, din mai 2023 până în septembrie, dar primele discuții avute de Adina cu beneficiarii datează din octombrie 2022. În momentul începerii lucrărilor, apartamentul avea deja finisaje alese de dezvoltator, ceea ce a condiționat puțin amenajarea, mai ales în zona băilor. Nu a fost necesară reconfigurarea spațiului, proiectul urmărind îndeosebi alegerea cromaticii, a mobilierului și a elementelor de decor.

    „Am avut norocul să colaborez cu oameni care chiar au simț estetic. Teodora este pasionată de design interior și m-a ajutat foarte mult în alegerea culorilor și a finisajelor. Am făcut echipă bună până la final”, spune Adina.

    Explozie de culoare în living

    Din punct de vedere al funcționalității, livingul a fost compartimentat în două zone diferite: un dining cu masă rotundă extensibilă și o zonă de lounge cu canapea și televizor. În ceea ce privește estetica spațiului, Adina a reușit să dea viață încăperii prin detalii și culori vibrante, integrate în decor în doze precise. Interesant este că amenajarea rămâne coerentă la nivel vizual, deși îmbină texturi diferite și o cromatică îndrăzneață. Zona media este delimitată cu ajutorul unei dungi albastre care traversează peretele și tavanul. Mixul de albastru și verde, care vitalizează decorul livingului, funcționează ca laitmotiv al amenajării, fiind reluat, în diverse forme, în tot apartamentul.

    „Este un proiect în care am avut multe elemente custom, lucru care a generat diverse nesincronizări cu furnizorii de MDF, erori de producție și timing. Am prins și perioada concediilor de vară, iar asta a însemnat întârzieri în livrarea produselor comandate și, implicit, prelungirea șantierului”, spune Adina.

    Mobilierul din bucătărie, gândit în detaliu de proprietară

    Pentru amenajarea bucătăriei, Adina a colaborat îndeaproape cu Teodora. Proprietara a știut foarte clar ce își dorește de la acest spațiu, așa că s-a oferit să vină cu idei pe partea de configurație a mobilierului. Decorul bucătăriei mizează pe aceeași combinație de culori: verde – albastru, cu accente aurii. Adina a folosit și inserții de lemn sau MDF cu aspect de stejar pentru a da și mai multă căldură încăperii. Spațiul este dispus pe lungime, dar a permis integrarea unei mici zone de dining.

    „Bucătăria este locul preferat din casă al Teodorei. Mi-a spus că visează de ani de zile să aibă o bucătărie închisă, în care să se retragă și să își facă de lucru. Avea deja în minte poziționarea mobilierului. Eu am intervenit aici doar pe partea de cromatică și pe alegerea finisajelor”, spune Adina.

    Spații de depozitare generoase în dormitor

    În dormitorul matrimonial, funcționalitatea și confortul au ghidat direcția de amenajare. Este o încăpere cu spații de depozitare custom made, indispensabile într-o casă locuită full-time. Decorul include piesele esențiale: pat, noptiere, comodă și dressing generos. Regăsim și aici riflajele, profilele decorative, detaliile aurii și petele de verde și albastru, folosite ca accent.

    Decor jucăuș în camera celui mic

    Camera copilului a avut ca inspirație jungla, dar stilul și cromatica folosite se încadrează în tematica generală a apartamentului. Pentru depozitare, Adina a folosit mobilier modular care să se adapateze nevoilor celui mic, în funcție de vârstă. Piesa de rezistență este patul realizat de HomeConcept and More cu panouri tapițate într-un verde cald. Ca decor, a integrat o boltă colorată peste care a poziționat două cuburi colorate și stickere cu animale simpatice.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Adina Avramescu

    • Un tool pe care eu îl folosesc în absolut orice proiect este paleta cromatică. Ea te ajută să ai o unitate în tot spațiul, însa este foarte important cum folosești culorile și în ce proporție. Recomandarea mea este ca pe lângă nuanțe neutre, să folosești două, trei culori pentru a personaliza spațiul.
    • Printre finisajele alese în acest proiect se numară și placarea frezată din MDF, placare pe care am folosit-o și pentru a decora ușa Filomuro. Creează această senzație de ușă secretă, un element de design foarte fun.
    • Camera copilului este o cameră în continuă dezvoltare. Investiția într-un tapet poate să nu fie foarte inspirată pe termen lung. Așa că o variantă accesibilă este cea a stickerelor care pot veni în dimensiuni mari sau mici și pe care le poți aplica strategic în funcție de poziția pieselor de mobilier. În plus, dacă gusturile se schimbă, ele se pot da jos foarte ușor, fără neaparată nevoie de un retuș al pereților.
    • Observăm că băile dezvoltatorilor sunt destul de simple atunci când vine vorba de plăcile ceramice ofertate. Daca totuși optezi pentru ele, încearcă să negociezi schema de montaj. Dacă cumva ai și un perete gol, îl poți decora cu un tapet care va transforma radical baia.

    Foto: Irina Dodiță

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments