LIFE

Ce se mai întâmplă prin oraș: 8 evenimente la care să mergi weekend-ul ăsta în București

  Se anunță un weekend plin de evenimente în București, iar vremea pare că nu va mai pune probleme. Așa că ți-am pregătit o listă de activități din care să alegi ce să faci în weekend în Capitală, dacă nu ai planurile făcute. Un festival de mâncare, un festival te tehnologie sau de teatru, concerte, conferințe și trasee urbane, cam acestea sunt evenimentele de top la care să mergi.

  1. Festival de mâncare italienească la Verde Stop Arena

  Pentru fanii și pasionații de bucătăria italienească, între 18 și 19 iunie, la Verde Stop Arena, pe Barbu Văcărescu, numărul 162-164, are loc Appettito. Festivalul de mâncare italienească vrea să te transpună preț de un weekend în locul tău drag din Italia, prin preparate cu specific. La Appettito vor fi prezente cele mai bune restaurante, bistrot-uri, cafenele, van-uri sau truck-uri de profil din București, iar tu vei avea de ales din peste 30 de sortimente de preparate italienești.

  Arrosticini, Bruschetta Bar, Circus Pub, Fomizza, Gattini, Pizza Mania sau Sardin, printre alții, vor asigura cele mai bune mâncăruri italienești. Desigur, pasionații de cafea sau iubitorii de gelato și canoli vor avea de unde să aleagă.

  Intrarea este liberă, în limita capacitățiui locației, iar accesul copiilor sub 14 ani este permis doar dacă sunt însoțiți de cel puțin un adult. De asemenea, animalele de companie sunt binevenite la acest eveniment de weekend. Accesul se face de la ora 12.00, iar ultima comandă se dă la 22.30, cu jumătate de oră înainte de închiderea locației.

  Appettito festival mancare italieneasca

  2. Proiectul Străzi deschise continuă

  Dacă vrei să faci o plimbare pe arterele pitorești și cu istorie ale Capitalei, atunci află că în weekendul acesta proiectul Străzi deschise continuă. Traseele pietonale au loc pe pe segmente din Calea Victoriei, Şoseaua Kiseleff, Bulevardul Unirii şi Bulevardul Drumul Taberei cu noi evenimente de weekend şi activităţi artistice şi sportive.

  3. Mergi pe „Poteca Fluturilor” din Parcul Național Văcărești

  Asociația Parcul Natural Văcărești a pregătit un nou traseu de vizitare în Parcul Național Văcărești. Este vorba de „Poteca Fluturilor”, care face parte din proiectul de educare și conștientizare a importanței fluturilor și ai altor polenizatori urbani.

  Pe traseul lung de un kilometru vei descoperi panouri de informare și elemente de signalistică, refugii sau hoteluri de insecte destinate polenizatorilor. Scopul turului este de a-i determina pe vizitatori să înțeleagă importanța ariei protejate pentru comunitate, punându-se în valoare capacitatea acesteia de a conserva biodiversitatea. Mai mult, se dorește ca parcul să devină o „școală vie” în ceea ce privește importanța fluturilor în ecosistemele actuale.

  Poteca Fluturilor Parcul National Vacaresti

  4. City Break la Grădina Botanică

  La Grădina Botanică, pe Șoseaua Cotroceni, la numărul 32, are loc un eveniment de weekend care încearcă să te deconecteze de la oraș. E vorba de Weeked Sessions, o platformă de socializare în scop cultural, în mijlocul naturii urbane. Aici au loc seri de picnic, sesiuni de jazz, poezie contemporană, muzică clasică sau pop-indie. Totodată, ai șansa să te întâlnești cu artiști locali și tineri regizori, să te uiți la cinema în aer liber și să participi la ateliere, yoga, mindfulness și wellness space, printre altele.

  Poți să participi la Weekend Sessions, în ambele zile, de la 16.00 la 21.00. Un bilet costă 40 de lei, iar copiii sub 12 ani au intrarea gratuită.

  5. VegFest la Casa Universitarilor

  Produse plant-based, muzică, stand-up comedy, ateliere și concursuri sunt doar câteva dintre activitățile care te așteaptă la VegFest, unul dintre evenimentele de weekend de top. Festivalul are loc la Casa Universitarilor, pe Strada Dionisie Lupu, numărul 46, și adună o varietate mare de produse (alimentare, cosmetice, de curățenie, cadouri) şi business-urile locale vegane sau vegan-friendly.

  VegFest mai propune și o zonă dedicată sportului, cu clase de yoga, meditație sau zumba, dar și workshop-uri și prezentări care să te inspire. Schimbarea climatică și utilizarea ineficientă a resurselor reprezintă o temă a acestei ediții.

  Accesul costă 10 lei pentru biletele cumpărate online, iar la intrare vei plăti 15 lei. Copiii până în 7 ani au acces gratuit.

  VegFest 2022 Facebook

  6. Teatru în aer liber pe Calea Griviței

  În acest weekend au loc ultimele reprezentații din cadrul UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice. În cadrul festivalului poți să vezi, de exemplu, spectacolul de teatru „Nunta”, performance stradal care i-a cucerit pe iubitorii de teatru prezenți prin îmbinarea tărâmului realistic cu cel fantastic. Spectacolul poate fi văzut în ultima zi de festival, pe data de 19 iunie, de la ora 18.30.

  UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent

  Tot până pe 19 iunie, pe trotuarul din fața Griviței 53, are loc un performance de pictură cu Mirela Trăistaru, NOW. Poți să consulți programul spectacolelor și evenimentelor aici. Unele dintre ele pot suferi modificări din cauza condițiile meteo nefavorabile.

  7. Bucharest Tech Week, în Piața Constituției

  Între 17 și 19 iunie, în Piața Constituției, are loc cea de-a șasea ediție a festivalului tehnologiei și inovației dedicat publicului larg, Bucharest Tech Week. Dacă vrei să mergi, trebuie să știi că accesul este gratuit numai dacă te preînregistrezi aici.

  La Bucharest Tech Week o să vezi drone, trotinete electrice, zone cu imprimare 3D. Va exista și o zonă dedicată gaming-ului, o scenă de unboxing și gaming live, dar și partea de Expo și Test Drive cu brand-uri precum Tesla, Honda, Renault și Jeep.

  În premieră la acest eveniment, o să poți să vezi prima mașină electrică 100% românească, Momentum.

  8. Zilele Europene ale Arheologiei, în premieră, la Muzeul Național de Istorie a României

  Nu în ultimul rând, la Muzeul Național de Istorie a României se desfășoară, vineri și sâmbătă, o serie de conferințe din cadrul Zilelor Europene ale Arheologiei. Evenimentul propune o perspectivă inedită asupra domeniului arheologiei publice, fiind abordate teme precum grafica arheologico-istorică, reconstituirea istorică și arheologia aeriană.

  Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile (50 de locuri). La conferințe vor vorbi Radu Oltean, Victor Marin și Carmen Miu.

  Fotografii: Facebook

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce se mai întâmplă prin oraș: 8 evenimente la care să mergi weekend-ul ăst...