Apartamente cu 4 camere

Nicio cameră fără inserții din lemn natur, într-un duplex din București amenajat cu 80.000 euro

publicat pe 08 feb. 2022

    Lemnul, cu a lui prezență zen și căldură organică, alături de picturile clasice sunt o modalitate simplă de a da un vibe spectaculos acestui duplex din București. Amenajarea a costat 80.000 euro.

    În 2021, un cuplu a cumpărat un duplex (180 metri pătrați) într-un bloc proaspăt finalizat de pe strada Toamnei (București). Apartamentul are la parter bucătărie, living, dining, cameră de oaspeți, baie, iar la etaj trei dormitoare, o cameră de studiu și două băi. Două dintre dormitoare le revin copiilor cuplului, un băiat de nouă ani și o fată de 12 ani.

    Cumpărat în stadiul de „la alb”, proprietarii au pornit singuri în procesul de amenajare interioară, dar pe parcurs și-au dat seama că ajutorul unui specialist este indispensabil. La recomandarea unui prieten, au luat legătura cu arhitectul Mihail Neagu, de la Inedit.Works, care a dus lucrarea la final.

    Casa scării, îmbrăcată în lemn

    Deși vorbim de un duplex într-un imobil nou construit, primul șoc avut de Mihail a fost slaba proiectare a structurii. Majoritatea stâlpilor nu erau înglobați în grosimea pereților, astfel că prezența lor a fost mascată cu ajutorul mobilierului pe comandă.

    „Mobilierul la comandă implică costuri mai ridicate raportat la unul gata făcut, dar are și avantaje. Confortul vizual este evident în momentul în care privim doi-trei pereți care fac parte dintr-un ansamblu. Apoi, de cele mai multe ori o astfel de abordare generează mai puțin spațiu pierdut sau neutilizat”, explică Mihail.

    Conceptul de amenajare a pornit de la riflajele din lemn masiv, gândite să unească pe verticală cele două etaje. Astfel, casa scării a devenit un sanctuar al lemnului presărat cu picturi ce fac parte din colecția proprietarilor.

    Compartimentarea celor 180 metri pătrați este destul de aproape de cea a unui apartament decomandat, totul dezvoltându-se în jurul holurilor. Singura zonă deschisă este cea de zi, formată din dining și living.

    Tavan decorat cu traforaj din MDF

    Dining-ul este definit de două elemente spectaculoase: placarea cu ceramică a unei porțiuni de pardoseală și tavanul traforat, cu lumină pe cele patru laterale. Traforajul este lucrat din MDF, iar prețul lucrării, executate la comandă, a fost de 60 euro/metru pătrat.

    „Datorită înălțimii joase din zona de zi și a grinzii ce desparte zona de dining de cea cu televizorul am recurs la strategia de iluminare indirectă a tavanului, cu scopul de a crea senzația de înălțime”, spune Mihail.

    Elementele speciale nu lipsesc nici din living, acolo unde a creat o zonă de panouri din MDF în nuanțe diferite, pentru a crea o trecere lentă între spații.

    În bucătărie, dacă mobilierul este simplu, din lemn masiv de stejar, ceramica atrage toate privirile datorită cromaticii în note de albastru și a pattern-ului bogat, cu modele florale. Electrocasnicele negre, marca Smeg, sunt din colecția Coloniale și completează perfect peisajul cu note medievale.

    Tapet în dormitoare

    În cazul dormitoarelor, Mihail a conturat o atmosferă naturală, ce te rupe din cotidian și te poartă într-o lume unde domină relaxarea în cea mai pură formă. Lemnul, tablourile și tapetul cu diverse pattern-uri, inspirate din natură sau din geometrie, sunt elementele ce personalizează spațiile de dormit și le dau unicitate.

    Dormitorul matrimonial se distinge de restul dormitoarelor prin aerul prețios dat de corpurile de iluminat, cu detalii aurii, dar și de lemnul masiv întâlnit nu doar pe pereți, ci și la mobilier. Practic, lemnul creează un tot unitar de la tavan până în pardoseală.

    Elemente unice în băi

    Ideea butoiului i-a venit lui Mihail de la ceramica verde care exista când a preluat lucrarea. A simțit nevoia unui accent de lemn pe acel fond verde, așa că a proiectat masca de lavoar, executată de un dogar de lângă Pitești. Prețul a fost în jur de 2.000 lei. Și pentru că o astfel de mască specială avea nevoie de un lavoar pe măsură, a ales o chiuvetă culoarea cupru, care a costat aproximativ 1.000 lei.

    „Din discuțiile cu proprietarii am constatat faptul că erau obișnuiți să locuiască în spații în care culoarea alba era unicul element de materialitate. Astfel am încercat să îi scot din zona de confort propunându-le lemnul care element definitoriu al amenajării”, spune Mihail.

    Resurse

    Mare parte a mobilierului este lucrat pe comandă la Atelier 13. Canapelele din living sunt model New Chester, de la Mobila Dalin. Parchetul și ceramica din zona de zi sunt de la Proges, iar finisajele, dar și sanitarele din băi sunt de Delta Studio și LivArt. Corpurile de iluminat din toată casa sunt comandate pe site-ul toplighting.ro. Per total, amenajarea a costat 80.000 euro.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Inedit.Works

    • Folosește lemn din belșug pentru a da căldură unui spațiu. În completarea notei naturale a lemnului adu un tapet cu pattern inspirat din natură sau mici piese de mobilier cu design brut, cum este cazul unei noptiere asemenea unei buturugi.
    • Accentuează prezența fiecărui tablou cu ajutorul unui corp de iluminat special pentru tablouri. Alege un model asortat stilistic cu pictura.
    • Dacă decizi să îmbraci pereții/tavanul în lemn, mare atenție: lemnul trebuie să fie bine uscat, pentru a nu crăpa în timp.
    • Nu ezita să folosești accente de culoare. Sunt o sursă de optimism și bună-dispoziție.

    Foto: Tryingtodoart

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Mihail Neagu.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments