Proiecte

Un apartament din Brașov are livingul și bucătăria îmbrăcate în parchet, inclusiv pe tavan

publicat pe 11 apr. 2021

    Cum personalizezi un apartament de închiriat folosind cele mai simple soluții și materiale? Folosești parchet triplustratificat, oglinzi și pui totul în valoare cu ajutorul unor fascicule de lumină.

    Gândit să devină o atracție pentru turistul care caută o alternativă inedită unui hotel, acest apartament de trei camere (50 metri pătrați) din Brașov e amenajat simplu și cozy.  Lemnul e materialul de bază, secondat de jocul de lumini și oglinzi.

    Proprietarii sunt doi tineri brașoveni (el este antreprenor, iar ea lucrează în domeniul juridic), a căror pasiune pentru materiale naturale se citește în cele mai mici detalii. Cei doi și-au dorit un spațiu confortabil și luminos, iar arhitectul Mihail Neagu le-a transpus dorințele în realitate.

    „Amenajarea are la bază așteptările beneficiarilor enunțate astfel: cosy, comfy, simplitate evidențiată prin lumină, bucătărie funcțională pentru un semi-profesionist”, spune Mihail.

    Culori calde și parchet triplustratificat

    Bucătăria este deschisă spre living și separată simbolic printr-o bibliotecă accesorizată cu bandă LED. Mobilierul este lucrat din lemn, în alb și lemn natur, pentru a evita monotonia. Centrala termică este mascată de un panou traforat, cu model geometric. Iar în continuarea corpurilor suspendate, Mihail a placat cu oglindă porțiunea de perete rămasă liberă.

    Elementul de atracție al bucătăriei, care se continuă și în living, este tavanul placat cu parchet triplustratificat. Este practic același model folosit pentru pardoseală.

    amenajare cu lemn bucatarie
    Centrala termică este mascată de un panou din lemn traforat.

    În living, pe lângă tavanul și unul dintre pereți acoperiți cu parchet, Mihail a mai folosit o soluție de design inedită: a acoperit un întreg perete cu oglindă. Este o idee ce dă senzația de spațiu mai mare și sporește luminozitate. Totodată, în oglindă se reflectă terasa apartamentului, ceea ce face ca livingul să pare un spațiu capsulă între două terase.

    Altfel de baldachin

    Dormitoarele sunt spații calde, amenajate în nuanțe de maro. Aici, proprietarii și-au dorit să investească mai puțin, motiv pentru care lemnul este în pondere mică, fiind folosit doar pentru pardoseală și pat. Un tapet cu textură în relief, în nota generală a amenajării, decorează parțial pereții. Nu lipsesc nici spoturile, a căror poziționare sugerează ideea unui baldachin.

    În cele două băi, Mihail a distribuit oglinzile în rolul principal. Alături de finisajele ceramice lucioase și de spoturi, acestea creează un joc de lumini și umbre, urmărit de arhitect.

    „Am creat diverse contraste: cald/rece, lumină/întuneric, colorat/alb-negru-gri. De exemplu, în baia principală plăci galbene de faianță vibrează spațiul”, spune Mihail.

    Proiectul a fost preluat de Mihail de la zero, încă din faza de construcție a blocului, iar bugetul s-a ridicat la 23.000 euro. Timpul de execuție a fost destul de mare, circa nouă luni, din cauza a numeroase întârzieri ale dezvoltatorului.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Mihail Neagu

    1. Îndrăznește și mergi pe neconvențional. Folosirea parchetului pentru pereți și tavan este o unealtă estetică eficientă și mai puțin costisitoare.

    2. Alege să decorezi cu oglindă. În orice spațiu mic, fie că vorbim de bucătărie, baie sau living, aceasta este un element indispensabil, o soluție practică și estetică în egală măsură.

    3. Înlocuiește spoturile cu halogen cu modele cu LED și vei economisi energie electrică.

    4. Folosește preponderent culori din registrul naturii (maro, crem, bej) pentru  a crea o amenajare caldă. Petele de culoare pot veni din accesorii.

    Foto: Prin Mihail Neagu

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Mihail Neagu.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments