Shutterstock
DESIGN INTERIOR

Amenajări de birouri mici în spații la care nu te-ai fi gândit

Pentru ca amenajarea unui birou mic să nu fie o povară, ai nevoie de mobilă care se încadrează perfect într-un spațiu limitat, fără a-l încărca și fără a oferi impresia unui loc înghesuit. Iată piesele pe care le-am găsit cele mai potrivite pentru amenajări de birouri mici.

Dacă în urmă cu câțiva ani variantele de amenajare a spațiilor mici erau foarte limitate, în prezent lucrurile stau cu totul altfel. Designerii de interior ne propun soluții din ce în ce mai ingenioase și mai prietenoase cu spațiul restrâns.

Amenajări de birouri mici pe un perete din dormitor sau living

amenajari birouri mici step by step
Birou Step by Step, magazin Mobexpert, 1048 lei

Cine spune că spațiul destinat biroului trebuie să fie o întreagă încăpere? Fă rai din ce ai și folosește un singur perete din living sau dormitor pentru a-ți crea un spațiu de lucru inspirat și plăcut. Un birou Step by Step și câteva rafturi aranjate strategic, ca în poza de mai sus, îți arată că puțină imaginație este tot ce ai nevoie pentru amenajările de birouri mici.

Amenajarea unui birou mic la înălțime, pe hol

Schimbă regulile de amenajare clasică a spațiului de lucru și înlocuiește elementul central – biroul – cu o poliță din lemn sau pal. Principalul avantaj este că, indiferent cât de mic este spațiul, poți găsi o etajeră cu dimensiuni potrivite. Pe lângă utilitatea pe care o oferă, un birou tip etajeră conferă un aspect atipic și original.

amenajari birouri mici biblioteca (1)
Amenajarea unui birou mic în bibliotecă
Foto: Pinterest

Când vine vorba de amenajări de birouri mici, trebuie să folosești cu încredere orice colț neexploatat al casei. Un exemplu este integrarea unui birou în cadrul unei biblioteci. Astfel, poți să o transformi într-un spațiu de lucru cu o investiție foarte mică.

Amenajarea unui birou mic în balcon

Dacă nu ai luat până acum în calcul posibilitatea de a-ți amenaja un birou drăguț și boem în balcon, este momentul să o faci. Dacă ai un balcon închis, bine izolat, ar putea  deveni locul tău preferat în care să te retragi ori de câte ori ai nevoie de puțină intimitate și concentrare.

amenajari birouri mici ikea
Masă FÖRNYAD, magazin Ikea, 429 lei

Pentru a completa ideea de spațiu neconvențional, sugestia noastră este să alegi o masă de lucru într-o nuanță puternică de albastru. Masa FÖRNYAD, disponibilă în magazinul Ikea, este o alegere inspirată pentru un birou colorat și creativ. Rezistent și ușor de curățat, acest birou se înscrie cu succes în categoria investițiilor de care te vei bucura pentru mult timp.

Ești gata să dai un suflu nou întregii locuințe prin amenajarea unui birou mic și de efect? Acum că ai un punct de plecare, nu rămâne decât să alegi varianta cea mai potrivită, în funcție de spațiul de care dispui și de preferințele tale.

*Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

Foto: Shutterstock

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

VIDEO The Dog’s Home: de la câinele meu am învățat să nu îmi pierd încr...