Piese de mobilier premium și un dormitor matrimonial ca o cameră de hotel de 5 stele, într-o casă din Mogoșoaia
publicat pe 27 feb. 2023Accentele de culoare și imprimeurile îndrăznețe folosite cu moderație fac minuni într-o casă cu etaj din Mogoșoaia. Designerul de interior, Alina Drăghici de la Das Kreativ Studio a avut misiunea de a da viață unui spațiu banal, adaptându-l nevoilor unei familii cu doi copii. Amenajarea a fost gata în șase luni și a dispus de un buget de 150.000 euro.
În planul original, casa avea o compartimentare care făcea ca interiorul să pară nefuncțional și întunecos. Soluția propusă de Alina a fost eliminarea zidului dintre bucătărie și living și gruparea celor două zone într-un spațiu comun cu suprafață generoasă. Casa are două niveluri și o suprafață utilă de 164 metri pătrați. Parterul este alcătuit dintr-un mic intrând, casa scării, zona de open space care acomodează livingul, dining-ul și bucătăria, o baie și o zonă tehnică, poziționată sub scară. Etajul este compartimentat urmărind linia parterului. În fața scărilor de acces sunt două dormitoare: dormitorul matrimonial cu dressing înglobat și camera copiilor. În capetele opuse se află baia și încă o cameră, transformată în birou.
Gresia de la parter a fost acoperită cu pardoseală de tip SPC
Decizia Alinei de a demola peretele despărțitor dintre living și bucătărie s-a dovedit a fi una dintre marile provocări ale proiectului. Distribuitorul de încălzire prin pardoseală, poziționat inițial pe perete, a fost mutat și ascuns în mobilierul insular din bucătărie. Până la urmă, eforul a meritat, zona de open space fiind cea mai folosită parte a casei.
Un alt hop al proiectului a fost montarea pardoselii de tip SPC peste gresia deja existentă. Casa are un sistem de încălzire mixtă: încălzire prin pardoseală la parter și calorifere la etaj. Refacerea podelei a fost o adevărată aventură.
„La parter nu am decopertat gresia pusă peste sistemul de încălzire în pardoseală din considerente de siguranță. Nu am vrut să riscăm să stricăm sistemul și am ales să montăm o pardoseală caldă peste, adică un parchet de tip SPC. De aici am avut tot felul de provocări, legate de compatibilitatea materialelor folosite și lipsa planeității stratului suport”, explică Alina.
Piese premium pentru o amenajare sofisticată
Interiorul casei din Mogoșoaia este amenajat într-un stil modern cu piese de mobilier minimal, cu linii drepte și suprafețe netede. Funcționalitatea spațiului a fost un aspect important care a trasat direcția proiectului. Pentru eficiență maximă, s-au folosit soluții custom. Amenajarea este una aerisită și elegantă și se pliază perfect pe nevoile proprietarilor. Pentru a crea profunzime și echilibru, Alina s-a jucat cu texturile și luminile. A ales o cromatică neutră, dar a integrat și accente de culoare pentru mai multă dinamică.
„Am folosit câteva obiecte deosebite care duc amenajarea într-o zonă premium. De exemplu, candelabrul pe două nivele, de pe casa scării. Este un element elegant și impunător și primul lucru care îți sare în ochi când pășești în casă. Canapeaua, cada neagră și patul supraetajat din camera copiilor sunt alte piese care pot intra în categoria răsfăț. Toate însă au rolul lor în conturarea imaginii de ansamblu”, spune Alina.
Dormitorul matrimonial, amenajat ca o cameră de hotel de lux
Proprietarii, Oana și Claudiu au avut câteva cerințe clare în ceea ce privește amenajarea casei lor. În primul rând, și-au dorit ca parterul să fie compartimentat sub formă de open space, pentru a putea petrece cât mai mult timp împreună. Pentru dormitor, Oana și-a dorit o atmosferă care să te trimită cu gândul la eleganța unui hotel de cinci stele. Ca să obțină look-ul dorit, Alina a folosit culori, texturi și imprimeuri îndrăznețe. Mocheta pufoasă, în culori pastelate și patul matrimonial de la Divanissimi, suficient de încăpător pentru întreaga familie, sunt elemente care completează tabloul.
Treptele se aprind, pe măsură ce urci
Conceptul de amenajare a fost ghidat de atenția pentru detaliu și crearea unor efecte scenografice în mai multe zone ale casei. Alina nu a ales nimic întâmplător, de la lumini, texturi sau transparențe. De exemplu, în cazul treptelor, a optat pentru un sistem de aprindere progresivă pe senzor. Adică fiecare treaptă se aprinde pe măsură ce urci. Balustrada este una din sticlă clară pentru a scoate în evidență spectacolul de lumini creat de sistemul de senzori.
„Am câștigat doi prieteni buni, la finalul aventurii. Oana și Claudiu sunt persoane minunate care au avut încredere în toate propunerile pe care le-am făcut. Am reușit să ne ținem de concept și să implementăm 100%, ceea ce este incredibil. Eu cred că proiectele faine se întâmplă la oameni faini, iar proiectul lor este extraordinar”, spune Alina.
Resurse:
Canapeaua este de la Divanissimi, modelul Nuvola cu tapițerie personalizată. Și patul matrimonial este de la Divanissimi. Candelabrul de pe casa scării este de la Arn Store. De la același furnizor au fost achiziționate corpurile de iluminat din dormitor pe fir vesper auriu. Tapetul este de la cu Mourals, Wall Deco și The Home. Patul din camera copiilor este făcut pe comandă de cei de la Décor pentru copii. Băile sunt realizate în colaborare cu Delta Studio, cada neagră fiind vedeta, o Drama Queen a acestei amenajări. Mobilierul custom made este făcut de Keros Design, după schițele Alinei.
Tips&tricks pentru amenajare de la Alina Drăghici
- Recomand folosirea mobilierului customizat, astfel încât să poți optimiza spațiul într-un mod cât mai util.
- Folosirea unui iluminat de bază și unul decorativ, de accent, are rolul de a crea personalitate și profunzime.
- Folosirea de materiale calitative și sustenabile.
- Refacerea sau verificarea temeinică a instalațiilor înainte de amenajare ne scutește de multe bătăi de cap pe viitor.
Foto: Dan Călin
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.
-
Case
Cum arată o casă amenajată cu accente glam, în care intrarea se face din stradă direct în bucătărie
-
PROIECTE DE AMENAJARE
În livingul unei case de 130 metri pătrați tronează o construcție care seamănă cu o căsuță în copac
-
Case
Mixerul preferat al proprietarei a dictat culoarea întregii bucătării, într-o casă din Balotești
-
Case
Au renovat o casă de chirpici din Jurilovca și au folosit aceleași materiale din care a fost construită
Cea mai drăguță casă de vacanță.
-
UTILE
Când se trece o persoană la întreținere. Ce se întâmplă dacă nu faci asta, conform legii
Nedeclararea unei persoane la întreținere poate avea consecințe serioase.
-
Sponsored
Ploom X Ora ïto: colaborarea care stârnește emoții și senzații
O fuziune perfectă între formă și funcționalitate.