Sponsored

5 lucruri pe care le poți învăța de la Deco Days 2022 despre design interior și nu numai

  Patru zile pline de inspirație, insight-uri de la arhitecți și designeri, informații utile despre transformarea pasiunii tale într-o afacere, dacă asta îți dorești. Și vestea cea mai bună? Participarea este gratuită la Deco Days 2022. Îți spunem exact ce ai de învățat în urma evenimentului.

  Între 8 și 11 septembrie, la BT Arena, în cadrul Sălii Polivalente Cluj-Napoca, are loc Deco Days 2022, un eveniment organizat de Mendola Fabrics și gândit ca un accelerator de design interior. Anul acesta, ajunge la cea de-a 7-a ediție și își propune să aducă împreună comunitatea de business și de design interior din România. Iar tu poți profita de ocazie pentru a învăța câte puțin din ambele, pentru a-ți cunoaște designerii și arhitecții preferați și pentru a „absorbi” cât mai multe informații utile de la ei. Printre invitații speciali se numără Ileana Răducanu, Anda Zota, Cosmin Todor, Mihnea Ghilduș și Victor Grosu.

  deco days 2022
  Evenimentul Deco Days 2022 va avea loc între 8 și 11 septembrie

  Îți prezentăm, pe scurt, câteva dintre workshop-urile, cursurile sau panelurile la care poți participa în cadrul evenimentului și de unde poți învăța informații prețioase despre amenajarea casei tale, despre designul de interior în general sau chiar despre o potențială afacere.

  1. Cum să-ți transformi pasiunea pentru design interior în afacere

  „Masterclass de Business în Design Interior” este un curs condus de Victor Grosu, organizat de Interior Design Business School, despre cum să-ți transformi pasiunea pentru design interior într-o afacere și să ajungi să profiți din a face ceea ce-ți place, și va avea loc în prima zi de eveniment, pe 9 septembrie, la ora 13.45.

  eveniment deco days 2021
  La Deco Days 2022 poți învăța cum să-ți transformi pasiunea pentru design interior în afacere

  Tot în prima zi, poți participa o mulțime de alte paneluri, cursuri și întâlniri precum: prezentarea Osea Interiors, o analiză a fiecărui element folosit pentru realizarea unei randări, condusă de designerul de interior Paul Tătaru, panelul The New Habitat 23 – 24, despre cum se schimbă spațiile în care locuim și trăim, lansarea colecției Toamnă/Iarnă Mendola Fabrics, un workshop de live painting pe pereți cu artistul Zöld Levente și alte sesiuni inspiraționale cu invitații speciali ai evenimentului.

  P.S: pentru a participa la oricare dintre cursurile/panelurile programate în primele două zile Deco Days 2022, trebuie să te înscrii la formularul de pe site. Tot acolo găsești și programul complet.

  2. Cum să alcătuiești un moodboard

  mooadboard design interior
  Află cum să alcătuiești un mooadboard pentru amenajarea ta

  Unul dintre principalele workshopuri programate pentru cea de-a doua zi de eveniment, 9 septembrie, este cursul de design interior condus de Ileana Răducanu. Ileana este design scouter și promotor de peste 20 ani al designerilor de produs autohton. A inițiat de-a lungul anilor numeroase proiecte orientate spre design, precum platforma Oh-DA. Ea va susține cursul Workshop & Moodboard de la Deco Days 2022 alături de designerul Luminița Popescu, însă va participa și la Panel-ul de discuții cu designerii conceptelor de amenajare expuse în cadrul evenimentului. Cursul va începe de la ora 13.00 la Main Stage.

  3. Cum îți promovezi online businessul de design interior

  Tot în cea de-a doua zi de festival, Călin Biriș, trainer și consultant de marketing, dar și fondator Online Mastery, va susține cursul numite „Arhitectura promovării online – cum să comunici afacerea ta din domeniul designului interior”. Acesta se va desfășura începând cu ora 15.35 în Workshop Area.

  4. Cum să îți menajezi așteptările când pui în aplicare un concept de pe Pinterest

  În paralel cu workshop-ul de promovare online, tot vineri, 9 septembrie, de la ora 15.35, la Main Stage va avea loc un panel numit „Pinterest vs. Facebook: de la așteptări la realitate”, susținut de XT DECO – un magazin de tapete unde adesea găsești modelele care îți pot face postarea preferată de Pinterest să se materializeze.  Însă în procesul de a o transforma în realitate, trebuie să înveți cum să-ți menajezi așteptările pentru ca la final să obții un rezultat care te mulțumește pe deplin, iar despre asta poți învăța la Deco Days 2022.

  Printre panelurile interesante la care mai poți participa vineri se numără și cel de „Neotenic Design”, susținut de Cosmin Todor, „Importanța culorilor și a finisajelor premium în proiectele de design interior”, organizat de Stadt, „#ROMANIANDESIGN”, susțnut de Mihnea Ghilduș sau „Smart Curtain: DEMO”, organizat de Mendola Fabrics.

  5. Cum să îți amenajezi terasa

  Cea de-a treia zi de eveniment Deco Days 2022 este dedicată inspirației pentru casă. Unul dintre workshop-urile care vor avea loc în Workshop area sâmbătă, 10 septembrie, se numește „Cum să îți amenajezi terasa” și este organizat de Simacek. Chiar dacă vara tocmai a luat sfârșit, aceasta este oportunitatea perfectă să pui întrebări și să-ți faci un plan pentru amenajarea terasei tale, astfel încât să te bucuri de ea și în sezonul cald, dar și în cel rece.

  amenajare terasa
  De la Deco Days 2022 poți afla trucuri interesante pentru amenajarea terasei

  Tot în a treia zi de eveniment va avea loc și un Q&A cu designerii Mihai Caraghiaur și Marcel Maier, un Meet Up cu unul dintre designerii câștigători ai concursului Deco Days, care va discuta despre tedințe în design funcțional, și o prezentare numită „Experience Art in Augmented Reality”.

  Cea de-a patra zi de Deco Days 2022 începe cu panelul „Automatizarea Caselor Smart” organizat de Promelek, urmat de o tombolă pentru public în cadrul căreia poți câștiga produse sau discount-uri de la branduri, consultanța unui designer de interior, ready-mades Mendola sau chiar proiecte de design.

  Ce mai trebuie să știi despre Deco Days 2022

  Pentru accesul la cursurile/panelurile programate în zilele trei și patru de eveniment nu este necesară înscrierea online. Programul include atât activități pentru specialiștii din domeniul designului de interior, dar și workshop-uri interactive precum cele prezentate mai sus, dedicate pasionaților de design.

  Însă focusul principal al evenimentului sunt cele cinci concepte de amenajare interioară – zona în care vor fi expuse va da viață obiectelor de design puse la dispoziție de către partenerii evenimentului. Trei dintre ele au fost realizate de designerii participanți la Concursul de Concepte de Amenajare, Volum Works, Gabriela Garcia și Andreea Petroiu în echipă cu Alexandru Tirca.

  Participarea la Deco Days 2022 este gratuită, iar pentru a fi la curent cu toate informațiile care apar pe parcurs, poți urmări pagina evenimentului pe Facebook.

  Parteneri expozanti:

  Nobila Casa, Narativo, Imar Com, Romb, XT Deco, Simacek/Greenstant, Borodi Design Studio, Benjamin Paints, Osea Interiors, Modulo, Unique by Klausen, Cressent, Sonerg, Promelek, Sacco Design, Salice, Feydom, Supreme Design Creation, Casa Rusu, Mike Design, BrandsFurniture by Dacca, Blitz VIP

  Designeri de obiect și initați speciali:

  Vargas Corner, Catrinel Studio, Anadora, Unacaluna, Atelier Mass, Cosmin Todor, DiaBuga, Ileana Răducanu, Victor Grosu, Mihnea Ghildus, Adrian Balcău, Watchthis/ Levente Zöld, Călin Biriș, Paul Tătar, Luminița Popescu, Marcel Maier, Anda Zota, Mihai Caraghiaur, Camelia Sisak

  Parteneri susținători:

  Hornbach, Nea Garden, Tempini, Timothy Oulton, Adorra Home, Iulius Mall, LG, Primăria Cluj-Napoca, BT Arena, Urania Café, Alikof,

  Eveniment comunicat prin:

  Igloo Magazine, Oh, Da! Design, Lovedeco, Romanian Design Week

  Foto principală: imagine surprinsă Deco Days 2021/Facebook

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 lucruri pe care le poți învăța de la Deco Days 2022 despre design interior...