CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Tips&tricks: cum speli corect geaca de iarnă fără să o deteriorezi

  Geaca de iarnă este o piesă vestimentară specifică sezonului rece. Înainte de purtare, indicat ar fi să fie spălată și curățată corect. Am aflat cum speli corect geaca de iarnă fără să o deteriorezi și ce pași trebuie urmați. Detaliem în cele ce urmează. 

  Geaca de iarnă trebuie curățată și igienizată înainte de fiecare sezon rece. În acest caz, ai două opțiuni: fie duci geaca la curățătorie, fie o speli acasă. În cazul variantei din urmă, contează să știi din ce material este făcută geaca, ce pași să urmezi ca să nu o deteriorezi și câteva detalii de finețe care să te ajute să ai o geacă impecabilă la început de iarnă. 

  Înainte să speli geaca de iarnă, consultă eticheta de pe interiorul acesteia. Pe etichetă, producătorul specifică în mod clar la ce program al mașinii de spălat poți să bagi geaca, ce temperatură să alegi și dacă să folosești sau nu detergent și balsam. 

  Odată ce te-ai lămurit, scoate orice obiecte ai prin geaca de iarnă și închide fermoarele și nasturii. Dacă geaca are, de exemplu, accesorii atașate, atunci ar fi indicat să le scoți înainte să o speli. Întoarce geaca pe dos și pune-o în cuva mașinii de spălat haine

  Cum speli geaca de iarnă: de ce să nu folosești balsam

  Detergentul lichid de haine este una dintre opțiunile indicate când vine vorba de spălarea gecii de iarnă. În special un tip de detergent pentru materiale delicate. Detergentul pudră nu se dizolvă bine și nu clătește la fel de bine precum cel lichid, astfel că unele părți ale gecii pot fi afectate. De exemplu, dacă geaca este umplută cu puf, materialul se va lipi dacă folosești detergent pudră. 

  Foarte important când speli geaca de iarnă: nu folosi balsam pentru că riști să pătezi haina. 

  Mai mult, în cazul în care nu știai, balsamul poate să perturbe structura și rezistența fibrelor și să distrugă materialul gecii. În aceeași măsură, nu folosi agenți de îndepărtare a petelor și înălbitori. 

  Cum speli geaca de iarnă: program și temperatură de spălare

  Un detaliu important de care trebuie să mai ții cont este să previi strângerea căptușelii gecii. Pentru asta, pune în cuva mașinii de spălat, alături de geacă, câteva mingi de tenis. În felul ăsta, cu ajutorul mingilor de tenis, eviți scămoșarea hainei, îndepărtezi energia statică și căptușeala va rămâne la locul ei. 

  Ca să speli corect geaca de iarnă trebuie să alegi cel mai simplu program de care dispune mașina ta de spălat. Precum și temperatura cea mai mică. De asemenea, e de preferat să alegi un program de spălare cu apă rece. Odată spălată, geaca trebuie să fie clătită de trei-patru ori. 

  Cum speli geaca de iarnă și o usuci corect

  Uscarea gecii este un procedeu la fel de important ca spălarea ei. După ce ai spălat-o, scoate geaca din mașina de spălat haine, întoarce-o pe față, desfă fermoarele și nasturii și pune-o pe un umeraș. 

  Nu grăbi procesul de uscare. Ideal ar fi să lași geaca la uscat într-un spațiu aerisit sau chiar afară. Dacă pui geaca la uscat la interior e posibil să acumuleze umezeală și să dezvolte mucegai și miros neplăcut. Din când în când o mai poți scutura. 

  Aceștia sunt toții pașii corecți pe care îi ai de urmat dacă vrei să știi cum să speli corect geaca de iarnă. Fă această operațiune din timp pentru rezultate bune. Iar în cazul în care îți e teamă că o să deteriorezi geaca apelează la serviciile unei curățătorii, însă nu una chimică. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  david
  david
  7 months ago

  Ati aflat cum se spala geaca de iarna? Adica ati tradus :)) Ce mizerie de articol

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Tips&tricks: cum speli corect geaca de iarnă fără să o deteriorezi