DIY

DIY: această decorațiune cu flori uscate este elementul minimalist care lipsește din casa ta

  Cauți o metodă rapidă de înfrumusețare a casei, pe care să o faci cu bani puțini înspre deloc? Avem proiectul potrivit pentru tine. Îți trebuie un pachet de lut polimeric, câteva plante uscate și puțin timp liber. Decorațiunea la care ne-am gândit este inspirată din aranjamentele florale în stil Ikebana. Am înlocuit însă kenzanul (ariciul metalic de fixare) cu un suport homemade. Uite care sunt pașii.

  Am împărțit în două pachetul de lut polimeric și am început să îl modelăm cu mâinile, formând două bile de dimensiuni similare. Dintr-una am făcut bolul, iar din cealaltă suportul de fixare a plantei.

  lut fimo
  Lutul trebuie frământat între palme, cu mișcări energice, pentru a putea fi modelat
  decoratiuni flori pasta polimerică
  Pasta nu trebuie întinsă foarte subțire pentru că există riscul ca decorațiunea să fie prea ușoară și să se răstoarne

  Cum am procedat pentru confecționarea vasului? Am aplatizat cu palma o bilă din lut polimeric și am întins-o cu un sucitor de lemn, ca pe un aluat de pâine. Am luat foaia obținută și am așezat-o în interiorul bolului de sticlă, după care am început să o fixăm cu degetele pe pereții vasului, pentru a obține forma dorită. Am lucrat cu grijă pentru a nu rupe lutul. Nu ar trebui să fie o etapă cu probleme. În general, pasta polimerică are destulă elasticitate și se modelează ușor. Am tăiat marginile bolului cu un cuțit, dar dacă îți dorești un vas cu formă organică, poți trece peste acest pas.

  decoratiuni flori lut polimeric

  Am dezlipit apoi lutul de pe pereții vasului și am pus deoparte bolul confecționat. Am întors invers vasul de sticlă și am folosit partea de sus pentru a modela suportul kenzan. Am perforat, din loc în loc, pasta polimerică, folosind o scobitoare și un pai de plastic. Găurile respective au ajutat, mai târziu, la aranjarea plantelor.

  Am dezlipit suportul de pe vasul de sticlă și l-am așezat lângă bolul făcut anterior. Am pus apoi hârtie de copt într-o tavă metalică, am așezat cele două obiecte din lut, având grijă să păstrăm o minimă distanță între ele și am introdus la cuptor pentru 25 de minute, la o temperatură de 140 de grade  cu o mențiune importantă: temperatura și timpii de coacere pentru lutul polimeric variază în funcție de producător, așa că e important să verifici instrucțiunile de pe ambalaj pentru a evita incidente nedorite.

  pasta polimerica fimo
  Materialul poate fi impermeabilizat prin aplicarea unui strat de rășină epoxidică transparentă

  Pasta fimo are un aspect caucicat după răcire, de aceea am încercat să aducem puțină textură pieselor noastre. Am făcut un amestec din culoare acrilică neagră și bicarbonat de sodiu și am aplicat cu o pensulă pe exteriorul bolului din lut. Nu este un pas obligatoriu, ci un detaliu estetic. După ce s-a uscat vopseaua, am asamblat decorațiunea și am așezat plantele uscate. Ne-am lăsat inspirați din natură și am ales câteva plante sălbatice pentru a le expune în suport.

  decoratiuni flori diy

  Pasta de modelaj cu uscare la aer poate înlocui cu succes lutul polimeric, asta dacă vrei să eviți coacerea în cuptor. Este și mai ușor de găsit. Se vinde și în unele supermarketuri, la raionul de rechizite școlare, nu numai în magazinele de crafturi. Partea proastă este că se întărește mai greu, într-o zi, două.

  decorațiuni flori fimo

  Piesa centrală a decorațiunii este, de fapt, suportul kenzan. Bolul din lut polimeric poate fi înlocuit cu orice alt vas care se potrivește ca formă cu acest element. E important să existe o coerență și la nivel estetic. Suportul kenzan poate fi folosit și ca atare, dar nu va avea aceeași stabilitate. Vasul în care este așezat . În loc de plante uscate, poți folosi pene sau frunze de palmier. Este o decorațiune care se potrivește foarte bine în amenajările scandinave sau în stil japandi. Poți să o așezi pe pervaz, pe consola din hol sau chiar pe masă, ca element decorativ.

  Timp de execuție: 30 de minute

  Cost proiect: 10 lei

   

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  DIY: această decorațiune cu flori uscate este elementul minimalist care lipse�...