DIY

Cum să faci un carusel DIY super simpatic pentru pătuțul bebelușului

  Știm că există extrem de multă varietate de produse când vine vorba de amenajarea camerei bebelușului, dar nu-i așa că ți-ai dori ca încăperea să aibă o amprentă cât mai personală? Ei bine, proiectul pe care ți-l propunem ar putea să-ți servească drept sursă de inspirație. Este vorba de un carusel pentru pătuțul celui mic, un element simpatic și colorat care va înviora tot spațiul. 

  Ai nevoie de:

  lut polimeric;
  crenguțe de copac;
  șnur cerat, fir de nailon sau ață;
  cuțit sau formă de prăjituri;
  pistol de lipit cu silicon;
  sucitor.

  carusel bebelus patut
  Alege o paletă cromatică veselă, dar care să se potrivească în camera copilului

  Începe prin a stabili cromatica proiectului. Lucrând cu Fimo, ai la dispoziție zeci de culori din care să alegi: culori intense și vibrante sau dimpotrivă, nuanțe pastelate sau neutre. Urmează partea mai puțin plăcută, în care trebuie să încălzești pasta polimerică, frământând-o energic în mâini. Va dura un pic până să se înmoaie, dar este un hop mic pe care o să îl depășești fără probleme. Modelează pasta sub formă de bilă, apoi aplatizeaz-o puțin cu podul palmei.

  Întinde-o apoi cu un sucitor până obții grosimea dorită. Există și mașini speciale care te pot scuti de efort. Seamănă cu mașinile de făcut tăiței de casă și nu sunt foarte scumpe, până în 150 de lei în magazinele de crafturi, dar sunt folosite, în general, de cei care au un business în domeniu. Pentru proiecte ocazionale, te poți descurca și fără.

  carusel bebelus
  Dacă nu ai un sucitor acasă, poți folosi și o sticlă

  După ce ai întins pasta polimerică, decupează formele pentru carusel. Ai la dispoziție două variante: fie lucrezi cu un cuțit, ceea ce presupune mai multă migală, fie scoți de la naftalină formele de prăjituri. Așază decorațiunile din lut într-o tavă în care ai pus hârtie de copt sau folie de aluminiu și introdu-le la cuptor pentru 30 de minute, la o temperatură de 110 grade.

  Verifică înainte instrucțiunile de pe ambalaj, pentru că timpii și temperatura de coacere diferă de la un brand la altul. Nu uita să găurești decorațiunile în partea superioară, cu ajutorul unei scobitori, ca să le poți prinde apoi cu ață sau șnur.

  carusel patut bebelus forme
  Dacă vrei să mergi la sigur, alege niște forme gata făcute, cum sunt formele de prăjituri

  În timpul ăsta, te poți ocupa de asamblarea structurii caruselului. Lipește două crenguțe subțiri sub formă de cruce, folosind pistolul de silicon, apoi pregătește șnururile de care să prinzi ornamentele din pastă polimerică. Agață alte două crenguțe de care să prinzi restul căsuțelor din lut.

  Dacă îți dorești un aspect mai modern, înlocuiește crenguțele cu un cerc de lemn sau cu unul metalic. Poți prinde caruselul deasupra pătuțului cu ajutorul unui suport special pe care îl găsești de obicei în magazinele cu articole pentru copii.

  Câteva trucuri pentru un proiect reușit:

  carusel patut bebelus

  • combină două sau mai multe culori pentru un efect spectaculos de marmură.
  • folosește glazură lichidă care să protejeze decorațiunile din pastă polimerică. Lacul transparent oferă un luciu asemănător ceramicii;
  • când întinzi pasta modelatoare, folosește hârtie de copt atât dedesubt, cât și  și deasupra materialului pentru a evita lipirea.

  Costul proiectului: 70 de lei

  Timp de execuție: 2 ore

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum să faci un carusel DIY super simpatic pentru pătuțul bebelușului