CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cum desfaci ușor un borcan cu capacul înțepenit fără să depui prea mult efort

  Am căutat și am găsit cele mai bune și eficiente metode prin care să desfaci ușor un borcan cu capacul înțepenit. Pentru momentele acelea când simți că nimic nu te poate ajuta, iată că aceste metode chiar au efect. În continuare îți arătăm cum desfaci ușor un borcan. 

  Știm cu toții situația în care avem nevoie de conținutul unui borcan, fie că e vorba de murături, compot sau alte lichide, însă ne lovim de bariera capacului înțepenit. Să desfaci un capac înțepenit poate să fie o reală provocare dacă nu ai puterea necesară sau dacă nu știi metode prin care să îl desfaci. 

  În cele ce urmează, am adunat cele mai populare și eficiente metode prin care să desfaci ușor un borcan cu capacul înțepenit. Nu garantăm succesul operațiunii, însă în cultura populară aceste metode funcționează de minune. 

  Cum desfaci un borcan: presiunea aplicată ajută 

  cum sa desfaci un borcan shutterstock
  Trebuie să găsești metoda potrivită ție ca să desfaci un borcan

  Una dintre cele mai comune metode prin care să desfaci ușor un borcan este următoarea. Ține borcanul cu capacul în jos și lovește-l brusc peste partea din spate. Repetă operațiunea de câteva ori, până când auzi o eliberare ușoară a presiunii interioare. Odată întors, capacul borcanului ar trebui să se elibereze rapid și să îl poți desface. 

  Un cuțit de unt sau chiar o lingură te pot ajuta să desfaci rapid un borcan. Pune cuțiul sau capătul linguriței între capac și borcan și răsuceste sau pune presiune pentru a elibera vidul. Odată ce aerul este eliberat vei auzi un sunet specific. Fă acest lucru cu prudență pentru a evita spargerea borcanului. 

  Tot cu presiune, dar în alt mod, capacul înțepenit de borcan poate să fie eliberat dacă îl lovești ușor de un obiect dur la un unghi de 45 de grade. De exemplu, poți să îl lovești de chiuvetă sau de blatul de bucătărie, doar să îl protejezi cu un prosop. Te poți folosi și de o lingură de lemn cu care să tot bați capacul. E important să nu lovești capacul prea tare, altfel borcanul devine și mai greu de deschis. 

  Cum desfaci ușor un borcan cu apă fierbinte, un prosop sau prin rostogolire

  Apa fierbinte are acest efect miraculos asupra capacului de borcan. Aplicată timp de un minut, apa fierbinte detensionează borcanul și dilată metalul capacului. Ca să nu te frigi, folosește un prosop pentru a deschide capacul. 

  Apropo de prosop, diverse obiecte pe care le ai prin casă te pot ajuta să desfaci ușor un borcan. Este vorba despre mănușile de cauciuc, un tampon de silicon, un mousepad sau chiar o bandă groasă de cauciuc. Pune unul dintre aceste obiecte în jurul marginii capacului și răsucește ferm în timp ce menții presiune. În felul acesta, capacul etanș se va deschide. 

  Capacul înțepenit al borcanului mai poate fi deschis prin rostogolire. Pune borcanul pe marginea unei mese și rostogolește-l încet, în timp ce pui presiune pe capac. Tehnica funcționează de fiecare dată. 

  Una dintre aceste metode prin care să desfaci ușor capacul înțepenit al borcanului va avea efect dacă este executată corect. Totul depinde de îndemânarea ta și de aplicarea corectă a metodei. Iată cum dintr-o provocare, un capac de borcan înțepenit poate deveni un task ușor de realizat. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cum desfaci ușor un borcan cu capacul înțepenit fără să depui prea mult ef...