Case

Cum arată o casă minimalistă în care spațiile de depozitare, deși generoase, nu sufocă interiorul

    Liniile simple și spațiile atent organizate sunt amprente pe care arhitecta arhitecta Ioana Daria Toghe de la Citylife Arhitectura le lasă în amenajările pe care le coordonează. Iar această casă cu două etaje, situată în apropiere de Parcul Natural Delta Văcărești din Capitală, nu face excepție. Amenajarea a durat un an și jumătate și a beneficiat de un buget de 65.000 euro.

    Casa are o suprafață de 150 metri pătrați și se desfășoară pe două niveluri. La parter, regăsim livingul și bucătăria, conectate cu terasa spre curte, plus o baie, iar la etaj, trei dormitoare și baie. În momentul începerii proiectului, casa era la gri. Proprietarii au hotărât să păstreze o parte din finisajele preluate de la dezvoltator pentru a se încadra în buget. Parchetul, de exemplu, nu a mai fost înlocuit. Șantierul a durat un an și jumătate, iar lucrurile s-au desfășurat fără probleme semnificative. Mici provocări au existat pe partea de organizare a spațiului și asta din cauza grinzilor care nu erau în acord cu compartimentarea.

    Amenajare în tonuri neutre

    casă Delta Văcărești living
    Tabloul supradimensionat este o piesă statement în zona de living.

    Interiorul casei se comportă ca un întreg, deși fiecare încăpere are povestea sa. Daria a reușit să creioneze o amenajare unitară prin cromatică, mobilier minimalist și corpuri de iluminat. A folosit tonuri neutre pe care le-a contrabalansat expresiv cu texturi naturale  de lemn și a integrat accente de negru pentru contrast.

    „Beneficiarii sunt o familie tânără cu doi copii adolescenți”, povestește Daria. „Cel mai dificil a fost să găsesc o formulă potrivită de amenajare pentru camerele lor pentru că cerințele se schimbau destul de des. Nu m-am concentrat doar pe partea estetică, ci și pe crearea unui interior funcțional”, adaugă ea.

    Texturi catifelate în living

    casă Delta Văcărești dining
    Casa se bucură de suprafețe vitrate generoase, lucru care face ca interiorul să fie scăldat în lumină naturală.

    Fluiditatea spațiilor este unul dintre punctele forte ale amenajării. Ce-i drept, și arhitectura casei a ajutat din plin. Interiorul este unul minimalist și modern, fiind proiectat în ideea de a se plia pe stilul de viață al unei familii active. Livingul, cu zonă media și dining poziționat în dreptul ferestrei, este cea mai folosită parte a casei. Este o zonă cu mobilier minimal, accentul fiind pus pe crearea unui ambient confortabil și aerisit.

    amenajare casă Delta Văcărești
    Oglinda face ca dining-ul să pară mult mai spațioș și mai aerisit.

    „Diningul reprezintă un punct de focus în amenajarea de la parter”, explică Daria. „Încă de la intrare, capătul de perspectivă este marcat de corpul de iluminat suspendat scenografic deasupra mesei și de jocul de reflexii dat de placarea de sticlă. Am mizat pe tonuri de gri, prezente în mobilier, dar și în textile”, spune ea.

    Soluții de depozitare care lasă interiorul să respire

    Bucătăria respectă cromatica generală a amenajării. Mobilierul este gri deschis, cu inserții de lemn și accente negre. Are un aspect compact, sugerat de liniile simple, minimaliste și de eliminarea mânerelor.

    În ceea ce privește cele trei dormitoare, numitorul comun este excelenta organizare a spațiului, în funcție de nevoile fiecărui beneficiar în parte. Daria a reușit să obțină depozitări generoase, fără să sufoce interiorul încăperilor. Dormitorul matrimonial se remarcă printr-un ambient primitor și confortabil. Accentul este pus aici pe dialogul subtil dintre nuanțele reci de gri ale mobilierului și inserțiile calde de bej-auriu.

    „Camera fetei are o amenajare atemporală. Am folosit o cromatică blândă, cu tonuri de bej și alb și mici obiecte decorative care să personalizeze spațiul. Este o încăpere cu multă lumină naturală și priveliște orientată către Delta Văcărești. Am integrat și un colț de studiu, folosind un birou transparent, cu linii curbe care conturează o imagine diafană a dormitorului. În camera băiatului, am optat pentru mobilier versatil care să se potrivească mai multor tipuri de activități”.

    Resurse:

    Canapeaua este achiziționată de la Rovere. Masa din dining este de la Wood Bucovina. Scaunele sunt de la Delta Studio. Corpurile de iluminat sunt achiziționate de la Ioooi și Arn Store. Patul din dormitorul matrimonial este de la Arn Store și este cel mai costisitor obiect folosit în amenajare.

    Biroul din camera băiatului este gândit ca un spațiu multifuncțional.

     

    Tips and tricks pentru o amenajare reușită de la arhitecta Ioana Daria Toghe:

    • Îmbină tonuri neutre cu texturi naturale de lemn
    • Accentuează pereții cu tapet și profile decorative
    • Exploatează lumina naturală prin materiale reflexive
    • Detașează tavanele de pereți, astfel încât să poți ilumina indirect pereții și să creezi o imagine scenografică
    • Folosește accente negre pentru a oferi dinamism spațiilor

    Foto prin Citylife Architectura

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de arhitecta Ioana Daria Toghe.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Simplitate și minimalism în cel mai revoluționar produs IQOS – ILUMA