Apartamente cu 3 camere

Un apartament de trei camere amenajat în jurul priveliștii spre Delta Văcărești

  Cum amenajezi un apartament de trei camere al cărui avantaj principal e vederea către un loc sălbatic și unic cum e Delta Văcărești? Gândești întreaga amenajare în funcție de priveliște, de la culori și decorarea ferestrelor, la compartimentare.

  „Delta dintre blocuri”, așa cum i se mai spune Parcului Natural Văcărești, este un minunat spectacol al naturii, un loc sălbatic aflat, paradoxal, la doi pași de centrul Bucureștiului. Doi tineri de 30 de ani, care lucrează în domeniul IT și Pharma, au privilegiul de a asista zilnic la sceneta ce are în rol principal Lacul Văcărești, chiar de la ferestrele apartamentului lor.

  Apartamentul de 90 metri pătrați și cu trei camere se află la ultimul etaj al unui bloc din complexul Jupiter Residence. Tânăra familie l-a cumpărat în 2019 și a lucrat împreună cu un designer de interior ca să îl recompartimenteze și reamenajeze.

  Amenajarea a gravitat în jurul priveliștii de dincolo de ferestre. Alexandra Coman, designerul care s-a ocupat de amenajare, a ales în living o variantă inedită în locul clasicelor draperii și perdele: un panou glisant, din MDF. Este un element fluid, care lasă lumina să intre în cameră și nu obstrucționează priveliștea către lac.

  Și în dormitorul matrimonial designul interior a fost condiționat de vederea către Deltă, iar patul a fost poziționat perpendicular pe linia ferestrei. Avantajul a fost posibilitatea creării unui dressing mai mare și, bonus, a unei comode care include o masă de machiaj.

  Punctele slabe, căci au existat, a fost bucătăria închisă, de dimensiuni reduse, și holul care, deși este mare, era complet nefuncțional. Totul a fost rezolvat prin dărâmarea unui perete și o mobilare practică, adecvată spațiului și nevoilor familiei.

  „Pentru a mări vizual bucătăria, am dărâmat peretele care o delimita de living, iar acum cele două spații comunică. La intersecția lor am montat o insulă, care le delimitează parțial. În hol, am prevăzut un dulap  care poate fi accesat pe toate cele patru laturi și unde am prevăzut chiar și un spațiu pentru pisica familiei”, povestește designerul.

  apartament modern hol
  Dulapul din hol, care include și o banchetă, este lucrat pe comandă după schițele designerei.

  Alexandra a montat spații de depozitare în fiecare încăpere, fără a scăpa din vedere latura estetică. A folosit culori preponderent deschise, pentru mai multă luminozitate, dar și multe accente precum turcoaz, galben sau roz.

  Totul a fost gata în șase luni, iar bugetul alocat s-a ridicat în jurul sumei de 30.000 euro.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Alexandra Coman

  • Panouri cu mușchi în loc de plante
   Dacă nu aveți timp să îngrijiți florile de apartament sau aveți animale de companie care le strică, puteți opta pentru panouri cu mușchi și licheni. Acestea nu trebuie udați, au nevoie doar de lumină și o umiditate optimă.
  • Locuri de depozitare peste tot
   În holuri mari și cu multe uși, folosește spațiul central ca zonă de depozitare. Aceasta poate fi accesibilă pe mai multe laturi.
  • Spațiu pentru pisici
   Dacă aveți pisici, creați spații speciale în diverse corpuri de mobilier pentru litieră sau pentru bolurile de mâncare.

  Foto: Sabin Prodan

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Catalin
  Catalin
  3 years ago

  Pe bune? Cu acel panou, oricum il muti, esti ca la inchisoare. Daca e in dreptul geamului te simti tu la inchisoare iar daca e in dreptul tv-ului sunt cei de pe tv la inchisoare. O fi vrut design-erul sa faca ceva cool…dar nu i-a reusit. A aruncat un panou decorativ asa…la intamplare…just for effect!

  Cantacuz Andreea
  Cantacuz Andreea
  3 years ago

  Nu înțeleg nimic din pozele dormitorului. Urmaresc acest site, îmi place, dar acest post este foarte greu de înțeles. Dezamăgitor!

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Un apartament de trei camere amenajat în jurul priveliștii spre Delta Văcăre...