LIFE

Restaurante din București și din țară care s-au închis, dar livrează mâncare acasă

  Restaurantul tău preferat s-a închis, dar asta nu înseamnă neapărat că nu te mai poți bucura de o porție delicioasă de loaded fries sau alte preparate pe care le mâncai când aveai nevoie de puțin confort emoțional.

  În cea de-a cincea zi a stării de urgență (17 martie) instaurată din cauza pandemiei de COVID-19, ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat închiderea barurilor, cafenelelor și restaurantelor. Din fericire, unele dintre aceste localuri funcționează în continuare, chiar dacă nu mai pot lăsa clienții să ia masa în incintă. Încă mai poți comanda mâncare în București și în țară și este chiar indicat să o faci. De ce? Pentru că, HoReCa, industria ospitalității are mult de suferit în această perioadă.

  Conform unui comunicat al Organizației Patronale al Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) remis Mediafax, aproximativ 320.000 de angajați și-ar putea pierde locurile de muncă. În urma unui sondaj realizat în rândul a 341 de companii membre, HORA a concluzionat că vânzările au scăzut cu 80% în ultima săptămână. Pentru ca restaurantele tale preferate să fie în continuare la dispoziția ta la finalul zilelor de distanțare socială, poți să le susții prin comenzi la domiciliu. Astfel, ajuți nu doar patronii afacerilor să poată rezista, ci și pe angajații lor, care își vor primi în continuare salariile.

  Iar dacă te gândești că astfel îi poți expune pe livratori la pericolul contaminării, riscul este scăzut atât timp cât vă luați și tu și el măsurile de precauție. Ca să fiți în siguranță și tu, și curierul, cere ca mâncarea să fie lăsată la ușă și plătește comanda cu cardul. Dezinfectează recipientele în care a venit mâncarea (inclusiv pungile) și încearcă pe cât posibil să comanzi mâncare preparată termic, pentru că asta reduce semnificativ riscul ca ea să fie contaminată.

  După ce ți-ai luat aceste măsuri de siguranță, poți comanda mâncare de la restaurantele astea din București și din țară, fără să-ți pui sănătatea în pericol. Tu te bucuri de preparatele tale preferate pe canapea, la un serial, iar curierul, bucătarii și ceilalți angajați ai restaurantului își primesc în continuare salariile.

  De unde poți comanda mâncare în București

  J’ai Bistrot

  De la prânz până seara la ora 21, poți comanda mâncare de la J’ai Bistrot București prin aplicația UberEats. Dacă, totuși, ai drum în zona restaurantului, poți să comanzi la telefon și să mergi chiar tu să ridici mâncarea.

  PAPILA

  Actualizare: Papila mai livrează doar până sâmbătă, 28 martie, la ora 16.

  De la PAPILA poți comanda acum ciorbă la doi litri, care te va ține câteva zile. Găsești restaurantul în aplicațiile Uber Eats sau Glovo, însă poți comanda mâncare în București și telefonic.

  Beans&Dots

  Dacă ți-e poftă de un quiche delicios sau un cheescake ori pur și simplu nu poți trăi fără cafeaua celor de la Beans&Dots, te vei bucura să afli că și ei livrează în această perioadă. Găsești pașii pe care trebuie să îi urmezi pe site-ul lor.

  Balls

  Restaurantul Balls nu mai are toate preparatele din meniu disponibile. Livrează acum doar Marinara delicioasă, dar și ingrediente proaspete de care ai putea avea nevoie ca să-ți faci mâncare acasă.

  Mahala

  Restaurantul Mahala preia telefonic comenzi din meniul zilei pe care îl publică pe Facebook în fiecare dimineață. Pentru că o porție de creveți cu usturoi poate fi un răsfăț necesar în aceste zile tulburi.

  YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca

  Poți comanda mâncare în București și de la YOSHI dacă ai poftă de sushi. Și dacă aveai poftă și de dulce, să știi că la fiecare comandă primești un tiramisu japonez din partea casei.

  Bistro de l’Arte

  La Bistro de l’Arte poți comanda orice din meniul zilei prin mesaj direct pe Facebook. Tot acolo găsești preparatele disponibile și cartierele în care se livrează.

  De unde poți comanda mâncare în Cluj

  Rod

  Dacă aveai poftă de un burger cu cartofi prăjiți (nu te judecăm), îl poți comanda în continuare de la restaurantul Rod. Livrarea este gratuită pentru comenzi de minimum 50 de lei.

  Samsara Foodhouse

  Restaurantul vegan și vegetarian Samsara livrează în continuare mâncare în Cluj. Meniul este disponibil pe site, comanda minimă este de 30 de lei, iar livrarea este gratuită.

  eggcetera

  Poți comanda mâncare în Cluj și de la eggcetera. Alege mâncarea la care poftești din meniul publicat pe Facebook și poți plasa comanda telefonic, pe platforma eucemănânc.ro sau prin aplicația Glovo.

  De unde poți comanda mâncare în Iași

  Oscar

  Poți comanda mâncare în Iași de la restaurantul Oscar, unde livrarea este gratuită și este făcută chiar de angajații localului.

  Vivo Fusion Food Bar

  Și dacă aveai poftă de ceva mai fancy pentru o cină romantică la voi în sufragerie, te vei bucura să afli că și Vivo Fusion Food Bar face livrări în Iași.

  De unde poți comanda mâncare în Timișoara

  Homemade

  Restaurantul Homemade face acum livrări în Timișoara. Poți comanda la telefon sau chiar prin mesaj direct pe Facebook, iar costul transportului este gratuit pentru comenzile de peste 100 de lei.

  Jolie Bistro

  Mai poți comanda mâncare în Timișoara și de la restaurantul Jolie Bistro, care face livrări între orele 12 și 20. Meniul îl găsești pe aplicația Takeaway și, dacă ai drum în zonă, poți face comanda la telefon pentru ca apoi să o ridici personal de la restaurant.

  De unde poți comanda mâncare în Sibiu

  Hermania

  În Sibiu, poți comanda mâncare de la restaurantul Hermania prin telefon. Găsești meniul pe site, iar livrarea este gratuită.

  Hochmeister

  Și restaurantul Hochmeister livrează gratuit în Sibiu. Meniul este publicat zilnic pe Facebook și poți comanda la telefon sau prin mesaj direct pe Facebook între orele 12 și 14.

  JULES Bistro Restaurant

  De la JULES Bistro Restaurant poți comanda supe creme și humus sau alte preparate sănătoase. Singura condiție este să plătești cu cardul, ca să eviți contactul cu livratorul.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Restaurante din București și din țară care s-au închis, dar livrează mânc...