CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Ce țesături rezistă spălării la 90 grade și ce programe ale mașinii de spălat să folosești pentru ele

  Nu orice tip de țesătură rezistă cu brio unei spălări la temperaturi înalte, asta știm deja. Dar ce haine se spală la 90 de grade Celsius la mașina de spălat și de ce? De asemenea, îți spunem și care sunt cele mai bune programe pentru fiecare tip de țesătură.

  Mașina de spălat beneficiază de programe dedicate oricărui tip de fibră și țesătură. În general, programele sunt prestabilite pe o anumită temperatură și pe un număr precis de rotații, pentru un anumit tip de țesătură. Hai să vedem cum e cel mai bine să le potrivești, încât hainele tale să reziste cât mai mult timp. 

  Ce haine se spală la 90 de grade

  Materialul hainei dictează funcția de spălare, ciclul, rotațiile și temperatura. Ca să știi ce program de spălare să folosești, vezi indicațiile de pe etichetă. Există și câteva indicații general valabile pentru spălarea hainelor, ținând cont de temperatură. 

  Țesături și programe de spălat

  Programele de spălare pe care să le folosești, în funcție de material și temperatură. 

  Haine sensibile

  • program de spălare cu apă rece, la 30 grade Celsius pentru protejarea țesăturii; 

  Haine de bumbac și cele sintetice

  • program de spălare cu apă călduță, la 40 grade Celsius; 

  Hainele în culori pale sau care nu au mai fost spălate

  • program de spălare cu apă caldă, la 60 grade Celsius; 

  Țesături albe, din bumbac sau in

  • program de spălare cu apă fierbinte, între 90 și 95 grade Celsius. Aceste țesături sunt rezistente la fierbere, motiv pentru care acest tip de haine se spală la temperaturi foarte mari. 

  Alte sfaturi utile

  Fiecare ciclu de spălare are menirea de a curăța eficient hainele. Iată ce recomandări avem pentru spălarea lor eficientă: 

  • citește eticheta cu atenție și programează mașina de spălat astfel încât să nu deterioreze țesăturile în timpul spălării automate; 
  • alege să speli hainele la programul potrivit; În caz contrar, mașina de spălat va consuma cantități prea mari de apă și energie electrică; 
  • nu încărca prea mult mașina de spălat; Respectă indicațiile producătorului cu privire la gradul de încărcare cu haine. În caz contrar, hainele se vor spăla, însă nu se vor curăța eficient. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce țesături rezistă spălării la 90 grade și ce programe ale mașinii de sp...