LIFE

5 cazări lângă cea mai mare salină din România la care să îți petreci weekendul

publicat pe 18 aug. 2023

  Ieșirile de weekend devin un trend tot mai des întâlnit, mai ales când vine vorba de obiective turistice inedite. Cea mai mare salină din România este unul dintre obiectivele care atrag turiștii români și străini. Motiv pentru care ți-am pregătit câtev recomandări de unități de cazare lângă cea mai mare salină din România. 

  Cea mai mare salină din România este destul de aproape de București și este unul dintre obiectivele pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată. Este vorba de Salina Slănic Prahova, cu Mina Unirea, care se află în stațiunea balneoclimaterică Slănic. 

  Lucruri de știut despre cea mai mare salină din România

  Salina, care este cea mai mare și din Europa, se află la 100 de kilometri de București. De aici, aproximativ trei milioane de metri cubi de sare au fost excavate până în prezent, iar zăcământul este, aparent, la jumătatea exploatării. 

  În cea mai mare salină din România, la Slănic, poți respira cel mai pur aer de pe planetă. Un aer lipsit aproape în totalitate de radiații și de poluare. Acest aspect fiind motivul pentru care micuțul oraș atrage turiști pe toată durata anului. 

  Mina Unirea este situată la o adâncime de 208 metri, pe o suprafață de 53.000 metri pătrați. A fost deschisă vizitatorilor în 1970. Are 14 camere cu profil trapezoidal, fiecare cu o deschidere de zece metri la tavan, 32 de metri la talpă și 54 metri înălțime. 

  Cea mai spectaculoasă cameră a salinei este Sala Genezei, unde se găsesc busturile în sare ale lui Traian, Decebal şi Burebista precum şi sculpturi cu elemente specifice poporului daco-roman.

  Pe toată durata anului, temperatură din salină este constantă, de 13 grade Celsius, cu o umiditate a aerului de 60%. 

  În cea mai mare salină din România a fost amenajat un sanatoriu pentru tratarea afecțiunilor pulmonare, locuri de joacă, terenuri de sport și un bufet. În fiecare an, salina atrage în jur de 150.000 de turiști.  

  În prezent, transportul către Salina Slănic Prahova se face cu microbuze, iar programul este următorul, de luni până duminică: 

  • 09:00 – primul transport în subteran
  • 15:30 – ultimul transport în subteran
  • 16:30 – ultimul transport din subteran

  Recomandări de cazări lângă cea mai mare salină din România

  Dată fiind cererea crescută de vizitare a celei mai mari saline din România, în Slănic au apărut și cazări care pot acomoda turiștii pentru o zi sau mai multe. În continuare, îți prezentăm câteva recomandări de cazări lângă cea mai mare salină din România. 

  1. Cazări lângă cea mai mare salină din România: Pensiunea Deceneu

  Pensiunea Deceneu se află la 1,5 kilometri distanță față de Salina Slănic. Într-o ambianță rustică, Pensiunea Deceneu dispune de camere cu aer condiționat și televizor, camere cu terasă sau balcon, precum și o zonă de grădină unde te poți relaxa după o drumeție. Toate camerele au baie privată, iar internetul este disponibil în toată proprietatea. 

  Aici mai beneficiezi de o bucătărie comună, un bar, iar la Pensiunea Deceneu se pot servi și trei mese pe zi. Turiștii care au stat cazați la Pensiunea Deceneu au apreciat deschiderea și amabilitatea gazdei, mâncarea tradițională și condițiile excelente de cazare. 

  O noapte de cazare aici costă 170 de euro, cu mic dejun inclus. 

  2. Cazări lângă cea mai mare salină din România: Pensiunea Muntele Verde

  Puțin mai departe de Salina Slănic, la 2,5 kilometri distanță se află Pensiunea Muntele Verde. În apropiere de obiectivul turistic cu același nume. Această cazare beneficiază de piscină sezonieră în aer liber, lounge comun, grădină și parcare privată. 

  Pensiunea este o afacere comună a două familii care s-au îndrăgostit de peisajele autentice locale și au decis să realizeze la Slănic o afacere care să reziste în timp. 

  Camerele au vedere spre grădină, au aparate de aer condiționat, baie privată și articole de toaletă gratuite. Există un loc de joacă pentru copii, iar la cerere se poate servi mic dejun continental. De asemenea, aici există un restaurant și un bar. 

  „Totul a fost super, o oază de liniște unde îți încarci bateriile”, a spus un turist pe un site de booking. „Locația este superbă. Camerele sunt mari, excelente pentru o familie cu copii. Personal extrem de amabil și prietenos. P.S. clătitele cu ciocolată sunt fantastice”, a mai zis un altul. 

  Prețurile pentru o noapte de cazare la Pensiunea Muntele Verde pornesc de la 60 de euro pe noapte. 

  3. Cazări lângă cea mai mare salină din România: Casa Sagittarius

  În zona Groșani, din Slănic, te poți caza la Casa Sagittarius. Cazarea se află la 2,7 kilometri distanță față de Salina Slănic Prahova. Casa de vacanță se aseamănă cu o cabană de lemn care oferă toate facilitățile moderne unei șederi de weekend sau uneia prelungite. 

  Proprietatea are grădină, lounge comun și terasă. În calitate de oaspete aici ai la dispoziție o masă de biliard, facilități de tenis de masă și parcare privată gratuită. Casa de vacanță include cinci dormitoare, TV cu ecran plat, bucătărie utilată complet și cinci băi cu duș sau cadă. 

  Două nopți de cazare la Casa Sagittarius pot ajunge la 500 de euro. 

  4. Cazări lângă cea mai mare salină din România: Loku’

  O proprietate mai nouă în zonă, Loku’ este un chalet care oferă cele mai moderne condiții de cazare. Unitatea de cazare este plasată în capătul pădurii, în capătul unei străzi, în satul Vărbilău, la patru kilometri distanță față de Salina Slănic Prahova. 

  Loku’ este considerat un retreat excelent de weekend, cășuța este modernă și curată, iar gazdele sunt foarte amabile, potrivit celor care deja au stat cazați aici. 

  Intimitatea cazării și liniștea oferită sunt două atuuri cheie ale acestei cazări. Turiștii au mai apreciat și peisajele naturale superbe. 

  Un sejur de două nopți la Loku’ începe de la 300 de euro. 

  5. Cazări lângă cea mai mare salină din România: Hotel Roberto 

  Pentru că nu puteam exclude din recomandările noastre cazarea la un hotel, în apropiere de Salina Slănic Prahova se află Hotel Roberto. Mai exact, la 600 de metri față de salină, chiar în centrul stațiunii. 

  Hotel Roberto are camere de cazare cu aparate de aer condiționat, baie privată și televizor. În camere există câte un frigider, iar vederea fiecăreia este spre munte. Aici există și un restaurant unde se pot servi diverse feluri de mâncare. Există și opțiuni vegetariene și vegane. Mai beneficiezi aici de un centru de fitness, grădină, terasă și parcare. 

  O cameră dublă la Hotel Roberto costă 67 de euro pe noapte, iar un apartament cu terasă costă 115 euro pe noapte. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  5 cazări lângă cea mai mare salină din România la care să îți petreci we...