LIFE

10 cazări în care te poți scălda într-un ciubăr de lemn în timp ce te bucuri de priveliști de vis

publicat pe 01 aug. 2023

  Am scris despre cazări de prin țară care au diferite tipuri de piscină, dar ne-am dorit să ne îndreptăm și spre clasicul ciubăr de lemn. Am căutat, așadar, câte o cazare cu ciubăr de prin câte o zonă a țării.

  Ciubăr de lemn, acea cadă după care turiștii se dau în vânt în toate anotimpurile și care-i folosită pentru baie și relaxare în aer liber, admirând natura, a devenit un must pentru multe cabane și pensiuni de la munte, în special. De regulă, apa din ciubăr este încălzită cu ajutorul unei sobe, iar materialul folosit la fabricarea ciubărului este lemnul de esență tare.

  Fiecare cazare cu ciubăr de lemn în care ne dorim să stăm

  Suntem siguri că știi despre ce este vorba, așa că trecem mai bine la recomandările pe care ți le-am promis.

  Antonia Spa 180 Panaromic View (Rânca)

  Cazarea se află la 1,3 km distanță de stațiunea de schi Rânca şi oferă cazare cu tot ce-ți poți dori pentru o ieșire în familie, punctele forte fiind grădina, terasa, cada cu hidromasaj, saună și ciubărul cu vedere la munte. Având în vedere priveliștea spectaculoasă de care ai parte în timp ce îl folosești, suntem siguri că ciubărul este vedeta acestei proprietăți amplasate excelent, la 1600 metri altitudine.

  Akasha Retreat, Peștera

  Un loc de unde vezi doar verdele naturii, de oriunde ai privi. Cam asta promite retreatul din satul Peștera, așezat mai exact în Parcul Național Piatra Craiului, la altitudinea de 1000 de metri.

  Locul oferă în primul rând o panoramă spectaculoasă, o terasă așezată la soare, spații de relaxare în aer liber, o saună, o cadă cu hidromasaj și terapii de relaxare, servicii de masaj și chiar și cursuri de yoga, dacă te tentează, în timpul sejurului. Și nelipsitul ciubăr, cocoțat acolo unde-i stă bine, pe terasă.

  Din confortul și luxul de patru stele al camerei tale ai o vedere panoramică către Munții Piatra Craiului, iar conceptul retreatului urmărește odihna și refacerea completă, fizică și psihică.

  Casa Dives (Pianu de Sus)

  Casa Dives – Transylvania se află în apropiere de Transalpina, la doar 17 km de Alba Iulia și la 13 km de Sebeș. Această proprietate cu aspect clasic este situată într-o clădire din anul 1850, când Transilvania se afla sub dominația austro-ungară. La proprietate există și o cadă cu hidromasaj sub forma unui ciubăr rustic românesc și toate camerele au mobilier tradițional din lemn. Pentru o relaxare totală, Casa Dives – Transylvania te mai îmbie și cu piscină în aer liber, cramă și restaurant cu terasă.

  Cabana Bucin (Harghita)

  Cabana se află în Bucin, la 22 km de Praid și la o altitudine de 1.276 de metri. Casa este veche de peste 100 de ani și a fost renovată complet. Cabana mare are opt dormitoare, dar mai sunt alte patru căsuțe încăpătoare, cu terasă, hamac și bucătărie, pe aceeași proprietate. Punctul forte al locației este răsfățul, asigurat de două ciubere și patru saune exterioare.

  Valea celor Doisprezece (Neamț)

  Cazarea se află în Pârâu Dobreni, la 26 km de Mănăstirea Văratec, și la 32 km de Mănăstirea Agapia. Confortul este la el acasă în acest loc cu o atmosferă rustică, tipic moldovenească, ca din vremurile de demult. N-au cum să lipsească mâncarea bună, ospitalitatea gazdelor, și un ciubăr care te face să vizezi cu ochii deschiși la poveștile locurilor.

   

  Cuibul Brăneanului (Bran)

  Situat în Bran, la doar 11 km de Dino Parc, Cuibul Brăneanului oferă cazare cu vedere la munte într-o clădire cu aer cool, construită în anul 2020. Chaletul are trei dormitoare, zonă de luat masa, bucătărie complet utilată, patru băi și terasă cu vedere la grădină. După o zi de drumeții, te poți relaxa în grădină, în zona cochetă de lounge sau în ciubărul din mijlocul curții.

  Cosama Village (Sighișoara)

  Cosama Village este construit într-un parc dendrologic cu specii rare de arbori și are vedere panoramică la oraș. Cetatea Medievală se află la 15 minute de mers pe jos. Fiecare căsuță din lemn de la Cosama Village are facilități moderne, terasă și paturi la nivelul inferior și la cel superior. Seara, te poți relaxa în cada tradițională din lemn, în aer liber, și în sauna tip butoi. Un foișor cu facilități de grătar și o zonă cu hamace sunt, de asemenea, special concepute pentru o experiență liniștită.

  Casa Glod (Alba)

  Casa Glod oferă cazare în Glod, comuna Almașu Mare. Această casă rustică se află la 47 km de Păltiniș și la 50 km de Alba Iulia și are toate atributele unei vacanțe reușite, dacă îți place genul tradițional, recondiționat cu gust. Căsuțele de închiriat sunt amenajate în stil rustic transilvănean, la fel și locul pentru servit masa, iar paturile sunt, pe cât de tari, pe atât de prietenoase cu spatele. Aici pare că timpul s-a oprit în loc, iar relaxarea are legătură doar cu peisajul de poveste, culorile vii ale decorului și musai cu experiența oferită de ciubăr.

   

  ViiLa Munte Călimani (Toplița)

  Totul respiră verde și răcoare în această cazare din Harghita. Grădina și terasa casei de vacanță sunt punctele forte ale locației care dispunde de opt dormitoare, nouă băi, cadă cu hidromasaj, balcon și nelipsitul ciubăr. Locul este destul de izolat, fără semnal la telefon, așa că deconectarea poate fi totală, dacă te poți lipsi de internet. Dar numai așa poți simți că te afli cu adevărat în inima naturii…

   

  Roost Transylvanian Cottage (Covasna)

  Casă de oaspeți se află pe o proprietate de peste un hectar, pe o coamă de deal, într-un superb peisaj rural, înconjurata de Carpații de Curbură și străjuită la sud de muntele Ciucaș.
  Casa a fost construită după metodele tradiționale ale locului, cu pereții din bârne și îmbrăcată cu șindrilă. Are patru camere, două băi și living spațios cu bucătărie completă. La exterior există o căbănuță sau a cincea cameră, cu grătar cu sobă și cuptor, ciubăr, iaz pentru scăldat și zonă pentru plajă.

  Foto: Booking, Wildventure.ro

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  10 cazări în care te poți scălda într-un ciubăr de lemn în timp ce te buc...