DESIGN EXTERIOR

De ce un gard din lemn este o alegere bună și care sunt cele mai practice și atractive modele pentru casa ta

publicat pe 10 nov. 2019

  Gardul este cartea de vizită a casei tale, elementul care delimitează armonios zonele și care conturează estetica întregului spațiu exterior. Acesta poate seta tema estetică a întregii proprietăți. Însă un gard nu are doar calități de ordin estetic, ci și rol de protecție a intimității.

  Opțiunile, când vorbim despre materiale pentru garduri, sunt multiple, de la fier, oțel, sticlă, cărămidă și lemn.

  Mulți dintre români optează de zeci de ani pentru modele de garduri din lemn, lemnul fiind un material foarte versatil. De aceea, gama de modele de garduri din lemn vine într-o varietate de stiluri. Fie că îți dorești să împrejmuiești o vilă veche cu un gard din lemn care să îi pună în valoare calitățile deosebite, fie că proprietatea pentru care cauți modele de garduri de lemn este o casă modernă ori din contră, o casă simplă de la țară, cu grădină și spații de relaxare, îți garantăm că poți găsi oriunde inspirație pentru garduri de lemn.

  Însă înainte de a a-ți oferi câteva sugestii, îți vom prezenta câteva argumente pro și contra de care ar trebui să ții cont înainte să treci la treabă:

  Modele de garduri din lemn: de ce sunt o alegere potrivită

  • Au caracteristici fonoizolante: dacă optezi pentru un gard înalt, menit să îți protejeze intimitatea, acesta te va proteja și de poluarea fonică din afara curții;
  • Aspectul: gardul potrivit poate accentua trăsăturile unei case. Este, de asemenea, primul lucru pe care îl observă orice persoană trece pe lângă casa ta;
  • Intimitate: gardurile îți pot proteja intimitatea, mai ales dacă locuiești într-o zonă rezidențială aglomerată;
  • Siguranță: un gard de lemn înalt cu o poartă cu o încuietoare sănătoasă pot face o diferență majoră când vine vorba de siguranța familiei;
  • Limite: dacă ai copii mici ori animale, să știi întotdeauna unde sunt este cu siguranță important pentru tine. O locuință împrejmuită cu un gard de calitate te poate face să fii mai relaxată atunci când copiii sau animalele tale se joacă singuri în curte;
  • Varietate: când vorbim despre modele de garduri din lemn, varietatea stilurilor de construcție și versatilitatea aspectului sunt certe.

  De ce este posibil ca anumite modele de garduri de lemn să nu fie potrivite pentru tine

  • Costuri: există modele de garduri din lemn destul de costisitoare și, cu cât modelul pe care ți-l dorești este mai complicat, iar lemnul mai pretențios, cu atât costurile vor fi mai mari;
  • Panoramă: gardurile de lemn sunt, într-adevăr, perfecte dacă îți dorești intimitate. Însă dacă vrei totuși să te poți bucura de peisajele stradale, un gard înalt ți-ar obtura vederea;
  • Îngrijire: Gardurile de lemn nu sunt genul de construcții pe care le instalezi, iar apoi uiți de ele. Este important să le cureți și să te ocupi periodic de întreținerea lemnului;

  Gardurile din lemn sunt de multiple feluri, materialele fiind și ele foarte variate. Adesea, în construcțiile gardurilor, este folosit lemnul de pin, datorită aspectului său tradițional și al creșterii rapide a arborelui. Pinul tratat este, de asemenea, o opțiune ieftină și durabilă.

  Există totuși multe alte opțiuni, însă prețul și proprietățile lemnului variază, la fel și efectul pe care speri să îl obții.

  Acum că ți-am spus câteva lucruri despre lemn, îți prezentăm și câteva stiluri și modele:

  Garduri joase din lemn pentru o grădină la vedere

  Deschidem lista de modele de garduri de lemn cu un model cu o înălțime de 45 de cm, ideal pentru a împrejmui zonele cu flori sau legume din grădina ta. Confecționat din lemn masiv rășinos, gardul are un aspect plăcut, potrivit într-un decor rustic.

  Dedeman.ro – Gard din lemn pentru grădină, 45 cm, 42.58 lei/buc

  O variantă de gard mai scund este modelul de 30 de cm, perfect pentru zonele pe care vrei să le delimitezi și în același timp să le lași la vedere. Acest model creează o estetică naturală și primitoare, cu efect tradițional.

  Dedeman.ro – Gard din lemn pentru grădină, 30 cm, 36.37 lei/buc

  Garduri înalte pentru o grădină retrasă și protejată

  De cealaltă parte stau gardurile înalte, special concepute pentru a delimita complet grădina de restul spațiului exterior. Sunt ideale mai ales pentru cei care au animale de companie sau o recoltă pe care vor să o protejeze. Astfel, grădina ta va fi ferită de factori externi care îi pot afecta dezvoltarea.

  În magazinele Hornbach găsești modele de garduri din lemn, înalte de 180 de cm. Construit din lamele din lemn de pin, este o alegere bună atât din punct de vedere practic, cât și estetic. Îmbracă frumos grădina și oferă un aspect armonios curții tale.

  Hornbach.ro – Gard din lemn, din lamele 49 lei/buc

  Tot în catalogul Hornbach există un model similar de gard înalt premium, realizat tot din lemn de pin, dar cu o structură mult mai solidă și o textură diferită. Aspectul rustic completează frumos orice tip de casă, de la cele mai mici și mai cochete, până la cele moderne, cu mai multe etaje.

  Hornbach.ro – Gard din lemn, rustic, gri, 199 lei/buc

  Mai joase sau mai înalte, gardurile din lemn pentru grădină rămân o alegere potrivită pentru un decor exterior primitor.

  Acum că ți-am spus câteva lucruri despre lemn, îți prezentăm câteva stiluri și modele de garduri de lemn:

  Modele de garduri din lemn rustice

  1. Un gard de lemn într-un stil rustic și cu un design simplu poate o alegere bună pentru o curte mică, mai ales dacă este „îmbrăcat” de plante verzi și flori. Deși nu oferă prea mult în ceea ce privește siguranța și intimitatea, efectul vizual este unul de poveste. Asigură-te că lemnul este permanent întreținut dacă alegi acest model de gard din lemn.
  2. x

  3. Un gard din lemn brut din pichet are un aspect rustic interesant, grație picheților asimetrici. Aceasta este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să-și construiască propriul gard. Este ușor de realizat și nu trebuie să-l vopsești. Instalarea gardului ar trebui să fie foarte simplă.
  4. x

  5. Aruncă o privire către acest gard natural realizat din ramuri – o estetică foarte naturală și cu-n aer sălbatic, crud. Acesta este un alt tip de gard conceput pentru a rezista mult timp și este de obicei folosit pentru împrejmuirea terenurilor mari.
  6. x

  Modele de garduri din lemn clasice

  1. Un gard alb este o alegere clasică și emblematică pentru zonele rezidențiale. Acesta este un alt tip de gard din foarte simplu de făcut acasă. Partea dificilă este vopsirea acestuia, așa că asigură-te că vopseaua pe care o alegi este făcută special pentru lemn și durabilă.
  2. x

  3. Iată un gard potrivit pentru tine dacă ceea ce îți dorești este, în primul rând, intimitate. Baza gardului este o structură de cărămidă, așa că are mai multă stabilitate. Aceasta conferă gardului un aspect rustic unic pe care nu l-ai obține cu niciun alt material.
  4. x

  5. Un gard din șipci de diferite dimensiuni montate orizontal este un stil de gard perfect pentru a înlocui un gard metalic, privat și sigur. Dacă îți dorești să îți înlocuiești vechiul gard, acest model de gard din lemn este cu siguranță o alegere bună.
  6. x

  Modele de garduri din lemn solide

  1. Acest gard solid conferă intimitate și are un design elegant. Un astfel de gard arată grozav în orice curte.
  2. x

  3. Modelul prezentat este unul foarte practic – un gard înalt care încorporează rafturi în design. Pe lângă designul său ieșit din comun, acesta variantă este suficient de solidă și intimă. Rafturile încorporate îți permit să adaugi tot soiul de plante și flori pentru a-ți decora grădina.
  4. x

  5. Lungimile variabile sau modelul ondulat al șipcilor unui gard intim pot da unui gard de lemn un aspect interesant. Panourile din lemn pentru un gard ca acesta sunt foarte ușor de instalat.
  6. x

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  De ce un gard din lemn este o alegere bună și care sunt cele mai practice și ...