SHOPPING

16 produse pe care le poți cumpăra prin licitație, ca să susții designul românesc

publicat pe 15 oct. 2020

    Tu cum ajuți industriile creative? Asociația Nod makerspace din București, un ecosistem al oamenilor creativi, atelier, spațiu de coworking și evenimente, a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru ca spațiul să-și poată continua activitatea în aceste vremuri incerte.

    Sub numele de 100 pentru Nod, 100 de designeri și prieteni ai spațiului pun la bătaie 100 de produse și servicii spre licitare pentru a susține comunitatea creativă locală, meșteșugul, designul de produs, atelierele și antreprenorii români.

    „100 de oameni și-au unit forțele și și-au pus la licitație produsele și serviciile pentru ca Nod să continue să fie locul de întâlnire și de sprijin pentru industriile creative”, povestește Tamina Lolev, co-fondator Nod makerspace.

    16 produse pentru care poți licita

    Ca să te familiarizezi cu creatorii de produs, antreprenorii, obiectele sau serviciile puse la bătaie, îți prezentăm 16 din cele 100 de produse pentru care poți licita, ca să dai o mână de ajutor designului românesc.

    Corpuri de iluminat 100 pentru Nod

    1. Lampa Bulb

    lampă_bulb
    Lampă Bulb; Sorin Chirica; WorkWork

    Creatorul acestei lămpi tip bulb este Sorin Chirica, din cadrul atelierului de producție custom WorkWork. Baza lămpii este din lemn de stejar, are un bec Eddison Avocado și este realizată în ediție limitată, fiecare obiect fiind unic.

    Dimensiunile sale sunt 105x75x45 mm și este un produs care va reuși să creeze o atmosferă cozy, ușor idilică, în orice spațiu.

    2. Mayar – obiect de iluminat & spațiu pentru depozitare

    iluminator_mayar
    Mayar; Cristina Budan; WorkWork

    Obiectul de design „Mayar” este realizat de Cristina Budan, tot din echipa atelierului WorkWork, iar concepul gândit de Cristina a pornit de la o căsuță de păpuși, verticală, care să ofere o senzație diferită, indiferent de vârsta sau înălțima pe care o ai. Potrivit atât pentru copii, cât și pentru oameni mari. Dimensiunile sale sunt 30x30x200 cm și este realizat din placaj de mesteacăn.

    Nu este doar un corp de iluminat, ci o experiență în sine. Pentru a crea interacțiune, obiectul se rotește, oferind patru fețe și patru moduri diferite de iluminare. În plus, există mai multe uși și spații pentru a depozita cărți, amintiri, jucării sau bijuterii personale.

    3. O Lamp

    lampă_o
    „O” Lamp; Marius Neagoie, Popa Răzvan; Fabricate

    Marius Neagoie și Popa Răzvan de la Fabricate au încercat să găsească o alternativă pentru lampa clasică de birou și așa a apărut designul lor pentru lampa O.

    Baza obiectului a fost prelucrată din lemn masiv Cumaru și, tot pentru realizarea lămpii, au folosit hi-macs reciclat. Lampa are dimensiunile 370x370x400 mm și e perfectă în orice cameră vrei să aduci un aer modern și minimalist.

    4. Semafor restaurat

    semafor_restaurat
    Semafor restaurat; Vladimir Buburuzan; BBU Restore

    Ce-ai spune dacă ai licita pentru un semafor restaurat? Vladimir Buburuzan de la BBU Restore, un studio de restaurări elemente de arhitectură, clădiri și monumente istorice, a restaurat un semafor stradal, produs la Timișoara, în fabrica Elba.

    Catadioptrul este roșu, are maximum 100W, iar tensiunea pentru alimentare este de 220V. Conexiunea electrică se face la rețea, prin întrerupător pe cablu.

    Obiecte de design realizate din lemn

    5. F chair

    F_chair
    „F” Chair; Marius Neagoie, Popa Răzvan; Iulian Ungurean; Fabricate

    Marius Neagoie, Popa Răzvan și Iulian Ungureanu de la Fabricate au gândit scaunul „F” Chair –  pe care-l poți monta chiar tu acasă,  pentru a simți că este cu adevărat al tău. Un proiect DIY super simpatic.

    Scaunul este realizat din placaj de mesteacăn și are următoarele dimensiuni: 573×530 mm, înălțime 685 mm. Ai nevoie de doar 10 – 15 minute de lucru simplu, manual, pentru a te bucura de scaun.

    6. „F ”stool

    „F„_stool
    „F” Stool; Marius Neagoie, Popa Răzvan; Fabricate

    Taburetul F – un obiect multifuncțional pe care te poți așeza, îl poți folosi ca măsuță de cafea sau noptieră pentru cărțile din dormitor, este gândit și realizat tot de Marius Neagoie și Răzvan Popa de la Fabricate. E construit din placaj de mesteacăn melaminat și este echipat cu patru papuci printați 3D.

    Materialul este 100% reciclat, mai ales că taburetul a fost tăiat din resturile de placaj rezultate din părțile scaunului F. Que nice!

    7. Triangulata lavoar

    lavoar_lemn
    Lavoarul Triangulata; Florin Cobuz; Nod makerspace

    Un alt obiect obiect de design îndrăzneț, de data asta pentru baie, pe care-l poți cumpăra la licitație. Lavoarul triangulata realizat de Florin Cobuz de la Nod makerspace, te bucură cu detaliile, textura lemnului și cu liniile curbe versus muchiile drepte.

    Lemnul de stejar este realizat cu atenție, dintr-un lot uscat natural timp de zece ani și este tratat cu o rășină poliuretanică în cinci straturi. Dimensiunile sale sunt 460×410 mm și înălțime 460 mm.

    8. Birou pentru work from home custom made

    birou_workwork
    Birou custom made; WorkWork

    Din cauza pandemiei de COVID 19 majoritatea oamenilor au început să lucreze de acasă și au fost nevoiți să își adapteze spațiul pentru această activitate. Cei de la WorkWork au gândit niște birouri prin care să-ți faci tranziția la lucrul de acasă mai ușoară.

    Licitând pentru un birou custom made, vei putea câștiga unul exact după măsurătorile și nevoile tale. În plus, îl poți personaliza cu o anumită culoare, un nume, mesaj sau chiar cu un logo inscripționat. Yass, ne place!

    9. Volieră de transport restaurată

    volieră_transport
    Volieră transport recondiționată; Vladimir Buburuzan; BBU Restore

    O volieră de transport din anii 70 a fost restaurată de Vladimir Buburuzan, de la BBU Restore, în 2019. Este o cutie realizată din stejar și panouri din placaj de fag, cu mâner din tablă ambutisată și vopsită. Poți să o folosești ca element decorativ într-o amenajare în stil vintage, dar și ca spațiu de depozitare.

    Produsul este unicat și are următoarele dimensiuni 50x30x40 cm.

    10. Taburet WorkWork

    taburet_ceramică
    Taburet; Andrei Tache, Cristina Ciobanu, WorkWork

    „Taburet” a fost gândit din trei nevoi diferite de auto – provocare. Designul produsului este gândit de WorkWork & Andrei Tache, iar contrastele din ceramică sunt realizate de Cristina Ciobanu Dobrescu.

    Designerii s-au jucat, au personalizat și au îmbrăcat picioarele din metal dur cu brățări ceramice fine. Șezutul taburetului este realizat din lemn de stejar, însă este vălurit la CNC Router, încât fiecare taburet e diferit și, nu în ultimul rând, foarte comod.

    Obiecte de artă la 100 pentru Nod

    11. Soul Revelation sculptură

    sculptură_oțel
    Sculptură „Soul Revelation„; Daniel Rădulescu

    Din prezentarea sculpturii semnată de Daniel Rădulescu, aflăm că este o interpretare a sinelul alterat. Concepută cu atenție, sculptura prezintă sinele real, îngropat sub factorii contextuali ai societății moderne.

    Acest obiect de artă este realizat din oțel și are următoarele dimensiuni 23x20x10 cm. Sculptura a fost realizată pentru galeria Creart, expoziția „Stranger Thing”, curatoriată de Răzvan Ion.

    12. Design viu CRESC

    design_cresc
    Design Viu; Ana Constantinescu; CRESC

    Ana Constantinescu de la CRESC , un studio de design care lucrează cu organisme vii și îmbină principii ale designului Biofilic cu conceptul de Wabi-Sabi, pune către licitație un design viu – pictură chimică.

    Baza de piatră a obiectului reprezintă pământul, planta aeriană sugerează celulua și aerul, iar discul reprezintă apa și universul vast care ne înconjoară. Pentru obținerea patinei pe discurile de cupru, Ana a folosit tehnici de oxidare chimică, dar și tehnologii moderne pentru gravarea pietrei. Dimensiunile obiectului sunt: disc 20 cm; cub 10x10x10 cm.

    13. Aeronca

    aeronca
    Aeronca 7 AC; Alexandru Radu; Planescaler

    Aeromodelul Aeronca L016 LH-215 este o reprezentare scalată a modelului de avion real Aeronca L-16. Alexandru Radu de la Planerscaler a menținut și încorporat toate materialele folosite în procesul de construcție a modelului original.

    Scara machetei este 1/3 (33%), deschiderea aripilor este de 3550 mm (140), lungimea este de 2230 mm, iar greutatea, fără motor, este de aproximativ 12 kilograme. Lemnul de foarte bună calitate folosit, dar și producția precisă și fără cusur, va impresiona orice constructor de aeronovare sau colecționar.

    14. Artă fotografică Patagonia

    print_canvas_patagonia
    Print artă fotografică; Cristina Vasile

    Artistul fotograf Cristian Vasile, autorul proiectului „București optimist”, oferă un print pe canvas ce exprimă frumusețea Torres del Paine, Patagonia.

    Dimensiunile orientative ale printului sunt 1.00 m x 1.80 m, însă dimensiunea finală se va stabili cu câștigătorul licitației, în funcție de peretele pe care va fi expus.

    Experiențe și cursuri

    15. Experiență la apus pe Dâmbovița

    100_pentru_nod_experință
    Experiență Apus pe Dâmbovița

    Apusul prins pe Dâmbovița, cu un pahar de vin și un platou de brânzeturi, trebuie să fie pe lista ta de things to do. Cei la Nod makerspace își doresc ca această experiență să fie și un act de conștientizare pentru oameni în ceea ce privește potențialul Dâmboviței. Își doresc să transforme râul într-un spațiu vibrant, în care oamenii să se bucure de apă, faună, floră și de comunitatea din jur.

    16. Curs compact de Social Media

    Curs_social_media
    Curs Social Media; Monica Jitariuc

    Monica Jitariuc, expertă în comunicare și co-managing director la agenția The Practice, oferă un curs compact de Social Media pentru companii, în funcție de nevoile echipei: consultanță și training pe strategia de Social Media sau strategie de content adaptată pe toate canalele online.

    Cum funcționează licitația?

    Campania se desfășoară în perioada 13 octombrie – 31 decembrie 2020. În fiecare săptămână vor fi disponibile pe Makershop.ro între cinci și șapte licitații. Până la finalul lunii decembrie, poți descoperi toate obiectele de design, dar și cursurile și experiențele inedite pentru care poți licita.

    În cadrul unei licitații, poți consulta detalii despre fiecare obiect sau experiență în parte: cine este designerul din spatele produsului, descrierea obiectului, prețul de pornire, timpul rămas până la încheierea licitației, dar și lista cu ofertele de preț făcute până în acel moment.

    Dacă cumva te-ai îndrăgostit de un obiect și vrei să treci peste etapa licitației, îl poți cumpăra direct, la un preț pre-setat.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments