LIFE

De ce am ales să folosim camera Tapo ca baby monitor și cum ne-a ajutat când am devenit părinți

publicat pe 14 iul. 2023

  Ne-am decis să cumpărăm o cameră Tapo în locul unui sistem clasic de monitorizare pentru bebeluș. Iar decizia asta ne-a scutit de cheltuieli prea mari și ne-a oferit un sistem mai simplu de utilizat. Asta e experiența noastră, în calitate de părinți, cu camera Tapo pe post de baby monitor. 

  Experiența de a deveni părinți ne-a determinat pe mine și pe partenera mea să fim mult mai precauți și calculați. Nu doar cu noi, ci și cu bugetul și cu siguranța copilului nostru. 

  Mai mult ca oricând, siguranța și bunăstarea au devenit litere de lege în casa noastră, din moment ce din doi am devenit trei. 

  Așa că am vrut să investim în gadget-uri care să ne ușureze munca de părinți, dar să se încadreze și într-un buget acceptabil. Cu un nou-născut în casă, costurile pe lună pot depăși cu mult un buget prestabilit. De aceea, e important să îți faci mereu calcule indiferent dacă vrei să faci achiziții mici sau mari. 

  Un astfel de calcul am făcut și când am decis să luăm camera TP-Link Tapo C200. Însă nu pentru a o folosi pentru a ne supraveghea pisicile care mai sparg câte o vază când suntem plecați de acasă. Ci pentru a folosi acest device pe post de baby monitor. 

  Camera ne-a fost recomandată de mai multe seturi de părinți care au folosit-o înaintea noastră, iar review-urile de pe site-urile de specialitate confirmau întocmai avantajele de a o folosi pe post de baby monitor. 

  Camera Tapo: avantaje ca baby monitor

  Camera Tapo baby monitor 3
  Camera Tapo se integrează ușor între decorațiunile interioare când trebuie să ne supravegheze și pisicile

  La bază, camera TP-Link Tapo C200 e folosită pentru supraveghere la interior. Ca să știi dacă animalul tău de companie e în regulă sau dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva nedorit în casa ta, de exemplu. Doar că, la fel de bine, camera Tapo poate să fie folosită pe post de baby monitor de buget

  Prețul e unul accesibil, undeva între 150 și 200 de lei, iar gadget-ul se conectează foarte ușor prin aplicația nativă pe care o instalezi pe telefon. Din start, față de un sistem convențional de baby monitor, care implica atât camera, cât și un ecran separat, camera Tapo e un sistem de monitorizare de sine stătător care te scutește de a umbla cu încă un ecran după tine pentru a vedea ce face copilul. Un avantaj care ne-a plăcut foarte mult din start, încă de dinainte să achiziționăm camera Tapo. Plus că device-ul este compatibil cu Alexa sau Google Home. Adică îl poți controla vocal prin comenzi. 

  O altă funcție care ne-a plăcut la această cameră este aceea de pan and tilt. Prin care poți să miști camera stânga-dreapta, sus-jos și să ai unghiuri mare de vizibilitate, indiferent unde o poziționezi. 

  Camera Tapo baby monitor 4
  Așa arată meniul aplicației camerei Tapo

  De regulă, noi am așezat-o în partea de jos a pătuțului de bebeluș pentru a surprinde orice mișcare. Sau undeva deasupra, pe dulapul de înfășat. Apropo de mișcare, camera asta are și o funcție prin care detectează orice mișcare și îți trimite automat un mesaj pe telefon prin care îți semnalează asta. Ca părinte, regula este că atunci când doarme copilul ar fi bine să dormi și tu. Iar funcția de semnalizare a mișcării ajută să fii lângă copil fix atunci când e nevoie, chiar și când apuci să dormi. 

  Legat de calitatea imaginii, camera Tapo filmează Full HD, 1080P. Suficient pentru o calitate bună a imaginii. Iar funcția de Night Vision, care, la fel, detectează orice mișcare, se descurcă bine în condiții de lumină slabă. Camera Tapo a bifat și aceste căsuțe ale calității imaginii pentru noi. 

  Camera Tapo baby monitor
  Ce vede bebelușul când se trezește

  Nu în ultimul rând, camera are și o interfață audio. Nu te gândi că se aude clar. Dar poți folosi aplicația nativă pentru „a vorbi” prin cameră. Iar în unele momente când bebelușul are nevoie de consolare cât timp ești ocupat cu pregătirea unui biberon de lapte, funcția asta de poate scăpa de puțin stres. Practic, prin aplicație poți să transmiți mesaje, iar ele se vor auzi prin difuzorul integrat al camerei. Din nou, o altă căsuță bifată de camera Tapo în dreptul avantajelor. 

  Singurul dezavantaj pentru camera Tapo

  Cum era de așteptat, există și un dezavantaj. Sau cel puțin unul am descoperit noi în toată perioada de utilizare a camerei Tapo. Acela că nu are cloud storage integrat. Așa că dacă vrei să păstrezi unele imagini sau filmări o să ai nevoie să investești într-un card microSD pentru stocare. Sau să plătești un soi de abonament lunar.

  Nouă nu ne-a trebuit în mod expres să adunăm filmări. Asta pentru că am folosit camera pentru funcția ei de bază: aceea de a monitoriza. 

  Camera Tapo, un game changer când ai un copil

  Pentru noi, pentru a ne monitoriza copilul atunci când doarme, camera TP-Link Tapo C200 a fost un real game changer. Oferă o calitate bună a imaginii în schimbul unui preț accesibil, are o mulțime de feature-uri care fac supravegherea mult mai ușoară și ține și cu bugetul familiei. 

  Acum că ai aflat experiența noastră, te sfătuiesc să încerci cu încredere acest device și să te convingi că oferă ceea ce ai nevoie și în calitate de baby monitor care se încadrează și într-un buget acceptabil. 

  Nota redacției: evaluarea produsului a fost făcută în mod independent de redacția Lovedeco. Acest articol nu reprezintă un advertorial.  

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  De ce am ales să folosim camera Tapo ca baby monitor și cum ne-a ajutat când ...