Apartamente cu 4 camere

Birou cu vibe corporatist în apartamentul unui cuplu care lucrează exclusiv de acasă

publicat pe 18 iul. 2024

    Privind din afară, poate părea puțin ciudat să ai la tine acasă un spațiu de lucru cu vibe de birou corporatist. Dar numai cine are un job remote, înțelege nevoia de colectiviate sau măcar de spațiu care să încurajeze interacțiunea socială. Într-un apartament din Bragadiru, mediul de lucru și hobby-urile indoor coexistă în armonie. Beneficiarii și-au dorit o amenajare aerisită, care să îndeplinească mai multe scenarii de petrecere a timpului.

    Apartamentul se află în Bragadiru. Are o suprafață de 100 metri pătrați și este alcătuit din zonă de intrare, living cu bar și dining, bucătărie, birou, două grupuri sanitare, dormitor și dressing. Arhitecta de interior Andra Raicu, de la The Interior Instinct Studio, este cea care s-a ocupat de amenajarea și recompartimentarea parțială a spațiului. Dorința beneficiarilor a fost de a avea o locuință funcțională și aerisită, care să se plieze pe stilul lor de viață. Șantierul s-a întins pe o perioadă de doi ani și a presupus o investiție de 60.000 euro.

    Compartimentarea a suferit mici modificări

    În momentul începerii proiectului, locuința era la gri. Primele modificări propuse de Andra s-au axat pe lărgirea spațiului. A fost nevoie de dărâmarea câtorva pereți despărțitori și de montarea unui perete vitrat pentru a face interiorul cât mai practic și mai luminos. Fiind un apartament în care beneficiarii lucrează remote, dar și petrec timp alături de prieteni, a fost importantă adaptarea spațiului la diversele tipuri de activități și hobby-uri.

    „Adrian și Diana sunt iubitori de natură, așa că de aici am început să dezvolt conceptul de amenajare”, spune Andra. „Am integrat materiale naturale precum lemn sau piatră, am mers pe o cromatică neutră, am adăugat multe plante care dau viață interiorului. Am avut noroc și de o comunicare excelentă cu beneficiarii. Sunt oameni deschiși, implicați și foarte organizați de fel, ceea ce a ajutat mult în bunul mers al proiectului”.

    Mobilier custom pentru un interior aerisit și organizat 

    Marele avantaj al apartamentului din Bragadiru este lumina naturală care scaldă interiorul, făcându-l să pară aerisit și spațios. Contează mult și cromatica neutră, dar și mobilierul custom made care nu lasă nimic la vedere. În zona de intrare, de exemplu, Andra a propus înlocuirea cuierului clasic cu un dulap aproape invizibil. Astfel, s-a obținut spațiu generos de depozitare pentru încălțăminte și haine de exterior, dar fără compromisuri estetice. Oglinda este montată strategic, astfel încât să amplifice lumina naturală care intră în casă prin fereastra de vizavi.

    În bucătărie, accentul cade pe materialele integrate în decor și pe texturile contemporane. Andra a folosit riflaje la nivelul fronturilor, dar și pentru a îmbrăca insula poziționată în dreptul ferestrei. Blatul subțire imită ardezia și echilibrează luciul contrablatului. Colțurile insulei sunt rotunjite pentru a înduioșa liniile drepte și repetitive ale riflajelor.

    Barul placat cu ardezie flexibilă, focusul apartamentului din Bragadiru

    Livingul este o încăpere amenajată în tonuri calde care induc sentimentul de liniște. Contribuie la armonia vizuală și piesele de mobilier cu forme circulare și organice care sunt un fel de laitmotiv al proiectului. Piesa de rezistență de aici este însă fără îndoială barul placat cu ardezie flexibilă.

    „A fost destul de dificil să găsesc o formulă potrivită de design, mai ales că este un element pe care îl vezi de cum pășești în casă”, spune Andra. „Provocarea a fost să găsesc piatra naturală care să se poată integra în amenajare, să creeze un joc de lumină-umbră destul de puternic și să fie ușor de întreținut. Sunt foarte încântată de rezultat. Și beneficiarii îndrăgesc mult această parte a locuinței lor”.

    Spațiul de lucru are un vibe de clădire corporatistă

    Biroul este o încăpere spațioasă și aerisită, care se bucură de multă lumină naturală. Aici erau, de fapt, două camere, pe care Andra le-a unit prin eliminarea unui zid despărțitor. Încăperea a devenit și mai luminoasă după ce a spart și peretele comun cu holul, pe care l-a înlocuit cu un perete vitrat. A conturat amenajarea biroului în jurul elementelor naturale și a folosit albastrul ca accent, pentru a spori creativitatea și productivitatea. Funcționalitatea spațiului de lucru a fost însă primordială, astfel a luat naștere depozitarea care a fost închisă cu panouri tip whiteboard și deviderul cu plante care are menirea să împartă zonele de lucru și de relaxare.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Andra Raicu

    • Încearcă să găsești o echipă de construcții serioasă și implicată chiar dacă este mai costisitoare. O echipă profesionistă te scapă de multe bătăi de cap și te va scuti de bani investiți greșit.
    • Observă ce se află în câmpul tău vizual odată ce intri în fiecare camera și caută să amenajezi acele puncta de interes cu obiecte care îți plac sau statement.
    • Mergi pe depozitări închise și minimaliste, de preferat bine organizate la interior. Astfel vei reuși să păstrezi ușor ordinea în casă și să obții un vibe minimalist și seren.
    • Pune accent pe lumina naturală, dar și pe diferite scheme de iluminat în funcție de destinația fiecărei încăperi. Lumina contribuie enorm la bunăstarea ta în spațiul locuit.
    • Dacă vrei să amenajezi un birou la tine acasă, alege locul în care ai parte de multă lumina naturală și adaugă câteva plante. Cât despre culori și texturi, încearcă să le alegi pe acelea care îți stimulează creativitatea și productivitatea.

    Foto – Dragoș Gheorghe (Feather Photography)

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments