Mult alb, bej, crem și o pictură murală pe un întreg perete fac dintr-o garsonieră o oază de liniște
publicat pe 28 iun. 2021Cum gândești planul de amenajare pentru o garsonieră de 27 metri pătrați încât la final să fie o locuință caldă și eficientă pentru oricine îi trece pragul? Profiți de fiecare colț pentru depozitare, folosești nuanțe deschise, mobilă cu picioare și un pic de poezie.
Imobilele vechi din centrul Bucureștiului ascund spații foarte ofertante, iar unul dintre ele a ajuns pe mâinile arhitectei de interior Denisa Anton, pentru a fi renovat în vederea închirierii în regim hotelier. Proprietarii și-au dorit să transforme garsoniera de 27 de metri pătrați de pe Bulevardul Regina Elisabeta într-un spațiu instagramabil și primitor. În ianuarie 2021, arhitecta de interior a îndeplinit dorința.
Proprietarii i-au oferit Denisei mână liberă, iar asta i-a permis să se joace cu elementele fix cum și-a imaginat, dar în același timp a pus și presiune, pentru că își dorea enorm ca, la final, proprietarii să fie mulțumiți de rezultat. Din fericire, decorul i-a cucerit. A amenajat garsoniera în stil contemporan, cu influențe boho chic, iar ce o diferențiază de alte cazări Airbnb e pictura murală creată de artista Anda Varlaam, care s-a inspirat din vibe-ul Parcului Cișmigiu.
Marea provocarea a fost transformarea unui spațiu mic într-o încăpere multifuncțională, care să cuprindă toate elementele pe care și le dorea arhitecta de interior. A îndreptat pereții, a modificat poziția ușii de la baie pentru a oferi acces din dormitor și a renunțat la ușile care uneau holul cu bucătăria și holul cu camera principală.
“Când am intrat pentru prima oară, încercam să caut celelalte camere. Am aflat rapid că suprafața este de doar 27 metri pătrați și că va trebui să schimbăm absolut tot. Mi se părea un spațiu îngust, care nu era pus în valoare. Se simțea amprenta timpului. Casa avea trei uși care făceau legătură între spații, am renunțat la două dintre ele”, povestește Denisa.
Start proiect
Într-un spațiu atât de mic, lumina este esențială pentru o atmosferă cât mai caldă și relaxantă. Așa că deasupra noptierelor de lângă pat a montat două corpuri de iluminat suspendate, de la Mobexpert. A mai folosit o lustră pentru lumina generală și un lampadar Ikea pentru o lumină mai difuză și ambientală.
Imobilul se află în preajma parcului, așa că Denisa a dorit ca elementul vegetal să aibă continuitate și în interiorul studioului. A ales pentru zona de bucătărie o nuanță verde, iar în zona de blat a ales un aspect de marmură.
„Plantele sunt un must-have când vine vorba de design. Redau un sentiment de aerisire, o pată de culoare. Am luat plante naturale precum Ficus Benjamina Exotică de la Ikea, stufărișul Pampas de la greenest.ro, crenguțele de bumbac de la Mobexpert și planta suspendată artificială Ikea din zona de luat masa. Consider că a folosi plante în amenajare face ca spațiul să se simtă mai intim, mai privat”, povestește ea.
Deși foarte mică, baia include elementele esențiale și arată modern, ba chiar aerisit. Nișa din perete adaugă farmec, iar dușul cu rigolă economisește semnificativ spațiul.
A ales să delimiteze zona de zi de zona de dormit, iar pe cea din urmă a poziționat-o în imediata apropiere a ferestrelor. Fotoliul din ratan Ikea integrat în zona cea mai luminoasă lasă o umbră caldă pe textura lemnului din pardoseală. Canapeaua extensibilă de la The Home face parte din compoziția zonei de zi. Ca decorațiuni a folosit produse de la Zara Home: covor, accesorii de bucătărie, pături,etc.
Tips&tricks pentru amenajare de la arhitecta de interior Denisa Anton:
- Amprenta pe care o lasă o intervenție manuală, precum pictura murală redă amenajării un sentiment de unicitate, care nu poate fi dobândit de alte elemente artificiale.
- Întotdeaua când proiectez planul apartamentului, fac trei variante de compartimentare. Acest lucru mă ajută să descopăr ergonomic și estetic cea mai bună variantă.
- Am învățat să fiu curajoasă cu nuanțele mobilierului de la bucătărie. Acestea schimbă complet rezultatul final. Recomand să încerci diferite culori și să îndrăznești să ieși din zona de confort!
Povestea despre cum a decurs această amenajare de garsonieră de 27 mp ne-a fost trimisă de Denisa Anton. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la contact@lovedeco.ro și spune povestea acelei case!
-
Sponsored
Trei reguli simple să amenajezi un living mic, atipic sau open space fără să te împiedici de mobilă
-
Sponsored
VIDEO Before&after: orice schimbare contează într-un spațiu mic, iar decorațiunile creează o atmosferă plăcută
-
Sponsored
Cum alegi designul plăcilor ceramice pentru băi și bucătării mici
-
LIFE
Cât costă un brad artificial de Crăciun în 2024. Care sunt avantajele pe care le aduce în locuința ta
Prețul e accesibil, chiar și pentru brazii de dimensiuni mari.
-
LIFE
Cum se face împodobirea bradului de Crăciun. Ce se pune prima dată, ordinea corectă
Respectarea pașilor face ca bradul să arate impecabil.
-
UTILE
Cât consumă un aer condiționat iarna pe căldură. Sfaturi utile pentru a economisi la factură
Poate fi o soluție destul de eficientă.
buna ziua, tapetul din dormitor de unde este?
Buna ziua! Este o pictura murala. Pictorul il puteti gasi aici pe site – https://coloranda.com/frunze-de-palmier-un-trend-modern-potrivit-oricarui-design/